שאלה

erioru

New member
שאלה

מה ההבדל בין קרטה לטייקוואנדו? אני לומד קרט(5 שנים) וראיתי המון סירטוני טייקוואנדו, ושמתי לב שהקאטות של קרטה כמעט אותו דבר כמו הפומסה של טייקוואנדו, וגם רוב התגילים הם אותו דבר מה אתם מציעים להשאר בקרטה עוד(כמו שאמרתי אני 5 שנים ואני חגורה שחורה דאן 1), או להפסיק ולעבור לטייקוואנדו?

avima

New member
לא ברור לי משהו

מצד אחד אתה אומר שהאומנויות דומות מאוד מצד שני אתה שואל אם לעבור למה לעבור ? בכול מקרה - באופן גס - הקארטה (על ריבוי תת הסיגנונות שלו) די דומה לטאיקוונדו ואתה צודק גם גבי הקאטות אבל אם שמים לב לפרטים יש שינוים בזויות של אגן של מיקום ידים ועוד - והבעיה היא כיוון שזה קרוב ודומה זה מבלבל (בילבל אותי לפחות) בכול מקרה - אוכל לענות יותר טוב אם יהיה לי ברור למה אתה רוצה לעבור

ZYQ

New member
יש הבדלים מניסיוני. . .

בעיקר בעבודה המהירה מידי על חשבון עוצמת המכה. (החזרה מהירה של היד\רגל שלא כמו בקראטה שיש עצירה קלה בין ההתקפות. אני חושב שהסיגנון האולימפי בפירוש משפר ומוסיף לכל אחד שמשתמש בבעיטות בכלל. וכו` . . .

ZYQ

New member
מי המורה שלך? גם אני חיפאי. ותלוי ל

לאיזה טאיקוונדו אתה מתכוון, יש בחיפה רק ITF ואני התאמנתי בעבר בחיפה ב WTF שזה הסגנון האולימפי. ויש אחד שמלמד טקיון מסורתי(לא מגע מלא)

אביב tkd

New member
קצת היסטוריה והמלצה

מייסד הטאיקוון-דו, גנרל צ'וי הונג הי, למד בתקופת השלטון היפני בקוריאה קראטה והטאיקוון-דו מושפע ממנו בצורה ניכרת. העבודה בITF, שאותה אני מכיר, היא מאוד דומה, מאוד יפה ומרגישה טוב. אני מציע לך ללכת לשיעורי נסיון אצל מורים שמלמדים ITF ו-WTF באיזור שלך, יכול להיות שתתחבר לעבודה המסורתית והטכנית, ויכול להיות של שתתחבר לעבודה התחרותית. בכל מקרה, אם אתה נהנה מהקראטה, אל תעזוב בשביל משהו אחר.

erioru

New member
תודה על המידע והכל

אבל נראה לי אני אשאר, כי ביררתי קצת וגילית שבטייקוונדו יש בעיה של קרב קרוב, לא לומדים לחטוף מכות ואחר כך לא יכאב ועוד כמה... ובקשר לזה שאמר שקרטה זה איטי אז הוא טועה, בכל מקרה נראה לי שאני אשאר אבל תודה בכל מקרה נ.ב. למה רציתי טייקוואנדו? כי אומרים שזה טוב לקרב רחוק, אבל עכשיו שמתי לב שקה לנחות מבעיטות עם קפיצה בצורה נוחה

sampay

New member
סגנון אחר בקראטה

מה דעתך על סגנון אחר של קראטה במקום לנסות טייקוואנדו. הערה בונה: תשתדל לא לכתוב בשגיאות כתיב .

sampay

New member
שגיאה במלל

שגיאה במלל מה שזה לא יהיה אשמח שחברי הפורום ידעו גם איך לכתוב.

sampay

New member
לבריאות

אם יש בך כעס צא ורוץ כמה ק"מ. תאמין לי שזה יעבור לך. שתה הרבה מים יש לחות גבוהה. שבת שלום.

Toledano9

New member
ככה אתה תוקף תומכים שלך ?

נעלבתי, אני לא כותב בפורום יותר!

אני הייתי מאוד נעלב...

zoti

New member
../images/Emo45.gifשמח שמישהו קורא את החתימה שלי

ואפילו מבין אותה.

למעלה