שאלה...

• פותח הנושא jast
  • פורסם בתאריך

abusername

New member
אני כבר לא יודע למי להגיב אז אני אגיב פה...

בדוגרי- כל הקטע של הדיסטאנס זה עניין כזה טיפה צבוע... ברור שאני לא ארשה לחניכים לקלל אותי(אפילו בצחוק כמו שאני עושה עם חברים שלי). אבל אם הם ירצו לשתף אותי בחיים הפרטיים שלהם אין לי בעיה אם זה ואם הם רוצים עצה בקשר לחיים הפרטיים שלהם אז בכיף... בקשר לחיים הפרטיים שלי גם אין בעיה. אני יספר להם בדיוק כמו שהייתי מספר להם אם הם היו חברים שלי, אין לי שום דבר להסתיר. ובקשר לשומרית-גם,כמו מישהי/מישהו שאמר את זה מקודם, אני לא מסתובב 24 שעות ביממה עם שומרית וחניכים רואים אותי כל הזמן בלי שומרית ושום דבר לא יורד מ"ערכי כמדריך". אני בטוח שאם אנחנו נראה את הקומונרים שלנו בלי שומרית אנחנו לא נסקול אותם או פחות נעריך אותם, אלא להיפך יותר נעריך אותם שהם מסוגלות לשבור דיסטאנס... זהו אמרתי את מה שעל רוחי

אני מגיבה להודעה של חן כי אני בעצם מגיבה

לכל מה שתכעוב פה.. ואני לא רוצה להגיב רק למשו אחד. צריך להיות ריחוק מסויים בין מדריך לחניך, בין קומונר לחניך. זה לא אומר שהם לא יכולים לדבר אחד עם השני - אבל לא הכל.. צריך לדעת גבולות.. גם החניכים וגם המדריכים. החניך יכול לספר וזה אפילו מבורך שייספר למדריך שלו על חייו הפרטיים וכל מה שעובר עליו. אבל המדריך לא יכול לספר לחניך את כל אשר מתרחש בחייו הפרטיים כי זה פשוט לא נכון חינוכית. אין סיבה שחניכים ידעו מה אני כמדריכה עושה עם חבר שלי, ואם בכלל יש לי חבר. אם הם ישאלו אני כמובן וכל מדריך לפי ראותו שלו יכול להיג בלהם. פשוט צריך לא לפרוט את כל החיים שלך. זה לא דיסטאנס כזה כמו - יאללה שמור מרחק, אני כאן ואני מדריך שלך ובלה בלה בלה. אני מקווה שהנבתם לאיזה דיסטאנס התכוונתי. לי יצא לדבר המון עם חניכים השנה על דברים מהחיים האישיים שלי.. פשוט עם גבולות מסויימים. חוץ מזה בקשר ללהתקשר לקומונרים שלכם אחרי 12 בלילה אני מסיכמה פה עם הרבה אנשים שזה לא נכון להתקשר בשעות כאלה. ברור ברור שאם יש מקרה חירום, או משהו שממש ממש חייבם לדבר עליו (שזה גם נכלל במקרה חירום) אז מתקשרים. אבל חוץ מזה אין סיבה להתקשר לקומונרים כלכך מאוחר. יש דברים שפשוט יכולים לחכות עד למחרת בבוקר, או להשלח בהודעה. כשאני מתקשרת לחברים מסויימים שלי מאורח בליהל אני קודם כל שולחת הודעה ושואלת אם הם ערים ואם זה בסדר. בקשר ללהסתובב עם שומרית אז ככה. השומרית באה ליצגאת התנועה את כל מה שהיא אומרת ועוד ועוד. כשמדריכים באים להדריך וחניכים באים לקן הם באים להראות את הדבר הזהז ולייצג אותו, ולכן הם באים עם שומרית לקן ומול חניכים.קומונרים חיים את השומר הצעיר בשנה הזאת וכל דבר שהם עושים מייצג את השומר הצעיר. בשביל חניכים צעירים הקומונר זה השומר הצעיר ואיך שהוא יתנהג ואיך שהם יראו אותו ככה הם יזכרו את התנועה. נכון שזה שונה אצל חניכים יותר בוגרים. אבל קמונרים הולכים עם שומרית נגיד ברחובות - אלה שלא קומונרים ברחובות - עם שומרית כי גם שם הם עדיין בשנת שרות של השומר הצעיר וגם שם יש חנכיים מהאזור שהם נמצאים בו, שהם לא פחות קומונרים שלהם ואחראיים על חניוכם מאשר הקומונרים הישירים של הרחובותים. ולכן עליהם להיות עם שומרית גם ברחובות כדי לייצג את השומר הצעיר. נכון שאנחנו אותו בן אדם גם עם וגם בלי השומרית. אב אין ספק שהיא מייצגת משהו ענקי וכשאתה בוחר לצאת לשנת שרות אז אתה הדבר הזה ואתה צריך לייצג אותו כל הזמן כלפי כל האנשים...

TziMHoNoa

New member
אני לא חושבת שאדם צריך לייצג תנועה

גם בשנת שירות- אתה לא נבלע בתנועה, אתה עדיין אותו אדם, פשוט בשנת שירות- מגשים את מה שאתה מאמין בו. וכל הטקסיות הזו, וגם ללכת עם שומרית כל החיים זה סוג של טקסיות, היא מיותרת כשאתה באמת מאמין במה שאתה עושה. אנחנו כל כך יוצאים נגד אופנות חולפות, ונגד איבוד באינדיבידואל בחברה מצד אחד ומצד שני האינדיבידואליות הזו- שכל אחד לעצמו, כשאנחנו בתוכנו נאבדים בתוך התנועה, מאבדים כל אחד את עצמו. כשאני יוצאת נגד דיסטאנס אני לא מדברת על הריחוק הזה- אני לא מצפה מהמדריכים שלי לספר לי על החיים הפרטיים שלהם, לא בפירוט לפחות. אבל כשיש את האפשרות הזו- שתמיד אפשר לשאול, ואף אחד לא יכעס עליך- זה נכון וטוב בעיני הרבה יותר מהריחוק הזה- שחניכים לא יכולים לשאול כל דבר, וגם לא רוצים כל כך, אחרי שנזפו בהם כמה פעמים על זה. בשלב מסוים מפסיק להיות לך אכפת. דיסטאנס, כמו עוד הרבה דברים שמדריכים משתדלים ליצור בינם לבין החניכים שלהם, גורם לחניכים לחשוב שלמדריך ולהם לא צריך להיות שום קשר מעבר לפעולה השבועית, שמחוץ לקן- כל אחד חי את חייו. ממש קשה לי להסביר את זה בלי דוגמאות... אבל אני מרגישה שלפחות השנה, עם כמה שאני אוהבת את הקומונרים (ומעריכה אותם מאד!), אין שום התעניינות בנו מחוץ לתחום של הקן. למה שעובר עלינו נפשית, או בביה"ס או בבית, או בכל מסגרת שהיא לא השומר הצעיר. וזה דיסטאנס לא טוב ולא נכון. שוב, אני לא מצפה שהמדריכים שלי ישפכו בפני את הלב, אבל החוקים האלה- שלא מתקשרים מאוחר, והנסיון לגרום לנו לחשוב שקומונרים=השומר הצעיר, וששומרית זה הבגד היחיד שלהם, גורמים ליחסים לא טובים בין החניך למדריך, או לקומונר. והורסים את כל מה שאי פעם ניסינו לבנות, כי שום דבר לא שווה כשלא אכפת לך מהאנשים שאתה בונה איתם.

חזוז

New member
חן, נועה,חלי, חן2 ודורון

אולי פשוט ננהל את השיחה הזו בסמינר הבא? אי אפשר באמת להגיע לאנשהו ככה. יש לי מלא מה להגיד בשיחה הזו, ולכתוב את זה על הדף הווירטואלי זה בזבוז של זמן וחפירה.

מצטערת להזכיר לך,

שיש עוד אנשים בפורום שוואלה- הם לא בשכבת שומריה. ולמרות שלא השתתפתי בדיון הזה זה כן מעניין כי גם אני מדריכה. להזכיר לך את ההודעה של חן שהיא כתבה שצריך לפתוח יותר את הדיונים לאנשים משכבות שונות?

חזוז

New member
צודקת

אבל אסור שדיון כזה יהיה ברשת, זה דיון מאוד חשוב והוא מבוזבז פה.

בואו נעשה מפגש פורוםXDDD

ואז נוכל לחפור כמה שאנחנו רוצים!
וכולם יהיו ..קצת גיבוש!
יש דברים לכל שכבה בנפרד ..וחבל:/

jast

New member
חח לא היה משו כזה לפני שנה?

שבסוף הגיעו רק חמש אנשים ואחת מרמת אביב שעברה שם במקרה? (כי היה איזה מפגש ישרא או משו
) בכל מקרה הסמינר הבא שכולם יהיו בו הוא הקבוצות המשך ויש זמן עד אז.. וזה יהיה טוב אם נדבר על זה גם שם ככה שעוד אנשים שלא בפורום יצטרפו לשיחה... בינתיים הפורום קיים בשביל זה.

מבוזבז?!:|

מצטערת באמת שלא נולדתי בשנת 90 ושאני לא בשכבת שומריה הדיון יכול להמשך פה ובסופו אפשר לסכם את הכל למסמך אחד ולהעביר ל"על החומה"/הפורום הרשמי ככה שזה יגיע ל80% בערך מכל השמו"צניקים שיש. חבל שאתה חושב שזה לא נכון לקיים פה דיונים אחרת, בשביל מה יש פורום פה? סתם?||||||||:

jast

New member
וכל השמוצ יצביע לך..

ככה שיהיה לך חצי מנדט ולא תעברי את אחוז החסימה... [עזבו..:) ]

חזוז

New member
זה לא מה שאמרתי

אני באמת חושב שדיון כזה צריכים לעשות אנשים ולא מילים במסך הווירטואלי, קשה לי לראות כזה דיון בלי לראות את מי שאני מדבר איתו, את שפת הגוף שלו, את דעתו המוחשית על מה שאני אומר וכד' מפגש פורום זה אחלה רעיון ד"א.

סבבה,

אבל תרשה לי שניה לצטט אותך; "אבל אסור שדיון כזה יהיה ברשת" אני מסכימה איתך שוואלה, יותר קל לנהל דיונים בין אנשים, אבל לפעמים יש אילוצים שלא מאפשרים. הקטע הוא שצריך להפנים כולם, שזה פורום שחוצה שכבות, ונכון להרגע יש המון משומריה, 3-4 בנות מ"דרור", אחת מפלך, ואחת מ"למרד", אז צריך להתחשב בהכל, ולעשות את המקס' שהמיעוטים שפה לא יפגעו. (אללה סוציו'
) אין לי בעיה להרים מפגש, אבל חצי מהחופש תפוס><

אמן סלע

New member
תכלס אני מבינה את זהר...

אבל כן אני מבינה גם את אלונה..וזה באסה שיש יותר מידי שומריה כאן...יאללה דרור..תתרבוו..!!!! לדעתי ממש קשה לעשות דיון כזה כאן כי אתה רושם הודעה וישר סוקלים אותך בלי שבכלל הבינו את הכוונה שלך..למשל מה שכתבתי על כבוד וכל זה. כאילו קשה לי לבטא את עצמי במחשב, סורי, הרבה יותר קל פנים מול פנים. אז מפגש פורום זה אחלה רעיון...יאללה כולם באים לחולון :)?

jast

New member
אם כבר מפגש

אז בתל אביב כמו כל מפגש נורמאלי.. או כל מקום מרכזי, וחולון- זה לא מקום מרכזי! והאמת שאני ממש יכולה לדמיין אותך מדברת ככה אז זה מוזר שקשה לך לבטא תעצמך במחשב... אבל יאללה, מפגש! אבל כולם כולם באים..

abusername

New member
חולון=חור!!

סתם הוא ממש ליד תל אביב.. זה פרבר של תל אביב(אעלק)...

אמן סלע

New member
שאמרתי חולון צחקתי...

מן הסתם, זה סתם הפך עכשיו למרכז התנועה...חולון ממש פורחת מבחינת השמו"ץ רק שתדעו...

למעלה