שאלה

PrettyFace

New member
שאלה

מצטער שבינתיים אני רק שואל ולא יכול לעזור אבל אני מאמין שיקח לי קצת זמן... עכשיו השאלה שלי! אני יהודי מאמין באלוהים (לא חרדי ולא מסורתי אבל מאמין) האם העובדה שאני לא מאמין באלילים יכולה להשפיע על הכשפים שאני אנסה כשארכוש יותר ידע?

Rutterkin

New member
יכו להיות

בעיקר אם אתה מסתמך על ספרים וכאלה שברובם הכשפים כתובים תוך שימוש ב"ריבוי אלים"

Rutterkin

New member
לעמות זאת

דווקא נושא הגואטיה מבוסס על אמונה באל אחד ספרים על כך כמו מפתח שלמה והגרימואר של ארמגל מתבססים על האמונה באל אחד

marishia

New member
אני אישית חושבת שמאגיה זה דבר שתלוי

רק בך ולא בשום אל, לא משנה במי אתה מאמין אבל זאת כמובן רק הדעה שלי מרישיה

תראה,

אם אתה מאמין באלוהים היהודי, אני חושבת שיהיה יותר מתאים בשבילך ללמוד קבלה (לא?). אם אתה רוהצ בכל זאת להיכנס לתחום של מאגיה, אתה צריך לקחת בחשבון שזה תחום מאוד פאגאני ופלתאיסטי. אני באופן אישי לא מאמינה באלים. רוב הספרים שאני קוראת מדברים על בין השאר גם על האלים, אבל לאט לאט למדתי "לתרגם" את זה לתוך המסורת שלי, שהיא ללא אלים. אני מניחה שפשוט עם הזמן תמצא בדיוק את המקום שלך.

PrettyFace

New member
הבנתי אותך!

וחשבתי ללמוד קבלה וזה מעניין אותי מאד רוב המשפחה שלי דתית ואני לא רוצה להכנס לתחום הקבלה כי אני מרגיש שהם מתעסקים יותר מדי בהטפה (מנסיון) הייתי בחנויות קבלה וגם התקשרו להגיד לי על קוסים שנפתחים וזה נשמע לי מאד מיסונרי (בצורה שהם הביאו את זה) וברשותך... ספרי לי באיזה אל יחיד את מאמינה :)

SaberTooth

New member
All hail the mighty Meayan

(אני מקווה שככה כותבים את השם שלך.... מעיין)

Maayan, וכן - פשוטי העם באמת צריכים

להריע לי

Mushra

New member
תגובה

אמנם הידע שלי ביהדות לא עמוק מספיק אבל כידוע לי היהדות אוסרת על השימוש במאגיה מכל סוג שהוא..

L e s t a t

New member
למעשה, זה בספר הדברים

"לא ימצא בך מעביר בנו ובתו באש קוסם קסמים מעונן ומנחש ומכשף; וחבר חבר ושואל אוב וידעוני ודורש אל-המתים כי תועבת יהוה אלוהיך כל אשר עושה אלה" - הדברים, התנ"ך.

יש גם בספר שמות, זה בדיוק אחרי דין

מפתה בתולה (הוא צריך לשלם מוהר לאבא שלה, ולהתחתן איתה). ואני יודעת את זה כי יש לי על זה מתכונת עוד יומיים.

L e s t a t

New member
כן, אבל זה כבר סופר אחר

והשקפת עולם אחרת. בפעם הראשונה אומרים לך שפשוט את לא יכולה להיות מכשפה, הסופר השני אומר שצריך להרוג מכשפים...

Justin Angel

New member
ספציפית - בזה אני תומך...

אני נגד הרעיון האינפנטילי שמאיזה סיבה כלשהי צריך להעביר פעוט קטן ותמים בתוך להבות היסטריות רק כדי לראות אם הוא שורד. תחשבו איזה טראומה זה...

L e s t a t

New member
הכוונה

זה היה בציניות? כי הכוונה כאן היא להקדשה לכישוף או לטמא את הילד.

PrettyFace

New member
אז אני לא יכול

לעסוק במאגיה? אני לא מבין ינדו אותי מהדת בשל שימוש במאגיה? אני לא יכול להיות יהודי שעוסק באמגיה? מה לעשות?!?!

MGP

New member
גם ביהדות יש מאגיה.. אבל...

אז ככה, יש את הקבלה, אני לא ממליץ לך ללמוד את זה בקורסים, אלה רק לבד אחרת זה אכן מיסיונרי! וגם יש את הגרימוארים, אבל אני לא ממליץ לך להכנס לזה, תשב קצת ותלמד לפני זה...

למעלה