שאלה

שאלה ../images/Emo9.gif

בבראשית פסוקים 17-24 בפרק ד' ניתן למצוא בו זמנית התפתחות של הטכנולוגיה האנושית ואת ירידה המוסר.הדגם והצג טענה זו. אוקיי.. אז הבנתי שהתפתחות הטכנולוגיה זה יובל זהיה אבי כל תפש כינור ועוגב. זתומרת שהתפתחו כלי המוזיקה. אבל מה לא מוסרי בפסוקים האלה בדיוק? ועוד שאלה: מה מקומה של שירת למך בתחום המוסרי בתולדות האנושות. הסבירו את תוכן השיר

סקיפי

New member
אני אנסה.

השירה של למך, מנקודת המבט שלי לפחות, היא התפארות ברצח ובתגובות אלימות. בתורת שכזו היא מייצגת הדרדרות מוסרית. ונקודת המבט שלי על כל סיפור למך: למך הוא הפרק האחרון בסיפור בריאת האדם. בפרשת בראשית מופיעים שלושה דיאלוגים בלבד: הראשון בין אדם לה', השני בין ה' לקין, השלישי - למך מדבר אל נשיו. כשאלוהים מברר עם אדם את סיפור החטא באכילת עץ הדעת, אדם מתפתל בתשובות מתחמקות ובסוף מקבל אחריות על מה שעשה. בדו שיח השני, בין ה' לקין, קין משקר בפועל ומכחיש קשר: "השומר אחי אנוכי?" למך כבר מתפאר ברצח שלו, וזו החוליה האחרונה בשלשלת ההדרדרות המוסרית. אחר כך בא המבול.

האמת היא

שלא הייתי יכולה לקבל תשובה יותר טובה מזה
תודה רבה לך מאוד את יודעת, רציתי רק עוד דעות של אנשים, כי בכל זאת רשמת את זה מנקודת המבט שלך.. תודה רבה רבה

1984אא

New member
רק הערה לחתימה

"ה' מנת חלקי" וכו'- זה מתהילים ט"ז, פס' ה'. אומנם, יש את המזמור הנ"ל גם בתיקון הכללי, אך זה לא המקור. יש להבדיל בין תהילים- היינו, תיעוד של שירת אדירים עתיקה, לבין התיקון הכללי- היינו, בליל מזמורים כרעיון של מיסטיקה מודרנית מבית מדרשו של ר' נחמן. סתם הערה סמנטית.

shushu10

New member
תשובה ../images/Emo9.gif

ההתפתחות הטכנולוגית מיוצגת ע"י שלושת בניו של למך, משתי נשיו: בניית אהלים כמגורים מתאימים לרעיית צאן ומקנה. , בניית כלי נגינה ותחילת ליטוש וחרשת נחושת וברזל - לשם הכנת כלי ציד וכו'. המדרש טוען כי השימוש בכלים החדשים לא נוצרו אלא להרג ועבודה זרה ומכאן ירידה מוסרית. שירת למך מוסברת במדרש כי למך לא הרג איש והאמירה -"כי איש הרגתי לפצעי...נאמרה בשאלה, וזאת בתגובה לסרובן של נשותיו ללדת לו ילדים ביודען כי סופם של אלו להכחד מן העולם כדור שביעי של קין. אם כך מה לשירה זו ורמת מוסר ירודה? למך מ בקש להמשיך את הדור שהחל בתרבות רעה אך אין הדבר עולה בידו והוא ובניו נמחקים מן העולם.

למעלה