שאלה...

שאלה...../images/Emo9.gif

מה ההבדל בין אמריקן איידול לאקס פקטור? בצורת השיפוט..? מה מהלך התוכנית..?

jess r

New member
נתחיל מזה

שאמריקן איידול זה באמריקה ואקס פקטור התחיל בבריטניה (כמעט בטוחה) ויש בעוד הרבה מדינות אבל באמריקה יש רק איידול כרגע. יש הבדלים גם בתוכנית עצמה, יש חלוקה לקטגוריות (נגיד אם באיידול יש בנים ובנות אז שם זה לפי גילאים ויש גם להקות ולא רק זמרים וזמרות), השופטים עוזרים לבחור שירים ועוד הבדלים קטנים שתיכף תבוא מישהי ותסביר לך
בגדול זה אותו רעיון.

Mikey Weiss

New member
אז ככה...

קודם כל, השאלה הנכונה היא מה ההבדל בין איידול לבין אקס פקטור, ששני אלו סוגים של פורמטים. אמריקן איידול היא התכנית הכי מפורסמת מפורמט האיידול אבל היא קיימת במתכונת זהה בהרבה ארצות בעולם, כמו גם הפורמט המתחרה, האקס פקטור. מקור שני הפורמטים הוא בבריטניה, רק ששם האקס פקטור החליף את איידול אחרי שתי עונות כושלות למדי, ובארצות הברית זה תפס. מעבר לכך, ההבדלים והדברים המשותפים - אני אפרט גם דברים שבטח גם ידועים, רק כדי שיהיה יותר קל להשוות: באיידול משתתפים זמרי סולו בלבד ויש הגבלת גיל לא רק על גיל מינימום, אלא גם על גיל מקסימום שמשתנה בין ארץ לארץ, זה בדרך כלל משהו בין גיל 28 ל 32. השופטים בוחרים במשותף את המשתתפים שמגיעים לתכניות החיות, ומרגע שמתחילות התכניות החיות לשופטים אין שליטה על ההדחות (אם כי באיידול האמריקאי הוסיפו בשנתיים האחרונות גלגלצלה שמאפשר לשופטים פעם אחת בה הם יכולים לבטל הדחה של הקהל ובמקום זאת להביא להדחה כפולה בשבוע העוקב). בחירת השירים מוטלת על המשתתפים, שכל שבוע בוחרים שיר מתוך רשימת שירים של נושא מסוים. אחרי הצבעת הקהל מוכרזים שלושת המשתתפים עם מספר הקולות הנמוך ביותר ואחר כך נחשף המתמודד עם מספר הקולות הנמוך ביותר משלושתם והוא זה המודח. כל שבוע מודח משתתף אחד עד לגמר בו משתתפים שני מתחרים. באקס פקטור אין הגבלת גיל עליון. המשתתפים מחולקים לארבע קטגוריות: בנים עד גיל 25, בנות עד גיל 25, בנים ובנות מעל גיל 25 ולהקות. בשלב האודישנים הראשוני המתחרים נבחנים מול כל השופטים, כמו גם בשלב הראשון של סיבוב האודישנים השני. כאן מתחילים ההבדלים הרציניים. כל אחד מארבעת השופטים בפאנל מופקד על אחת מהקטגוריות, והאודישנים ממשיכים בנפרד בקטגוריות השונות אצל כל אחד מהשופטים, שאחראי לבחור את המשתתפים בקטגוריה שלו. בגרסא הבריטית, למשל, יש בסך הכל 12 משתתפים, כך שעל כל שופט מוטל למצוא שלושה משתתפים / הרכבים שייצגו אותו בתחרות. כמו באיידול, גם כאן לכל שבוע יש "נושא", אבל השופטים הם אלו שאחראים לבחור למתחרים שלהם את השירים שישירו, וגם לדאוג להפקה שלמה מסביב - באקס פקטור אפשר לראות באופן קבוע תפאורה ורקדנים. פורמט ההצבעה גם הוא קצת שונה. אחרי הצבעת הקהל מכריזים על שני המתחרים שקיבלו הכי פחות קולות. שני אלו שרים שוב במה שנקרא ה"דו קרב", ואז השופטים הם אלו שמחליטים מי יישאר ומי יודח. מכיוון שיש ארבעה בפאנל, לפעמים התוצאה היא 3-1 (מכיוון שהשופטים שהמתחרים בקטגוריה שלהם מצביעים באופן אוטומטי למתחרה בקטגוריה שלהם). אם שני המתחרים בבוטום 2 הם מאותה קטגוריה יכול לקרות מצב של 4-0. בחלק מגרסאות הפורמט, כולל בריטניה, השופטים יכולים גם להימנע, אבל לא בכל גרסא זה קיים. האופצייה השלישית היא שיהיה תיקו 2-2 בין השופטים, ובמקרה הזה הצבעת הקהל היא זו שמכריעה ומי שקיבל הכי מעט קולות מודח.

Mikey Weiss

New member
ואגב אקס פקטור, באוסטרליה מתחילים השבוע

לאודישנים לעונה החדשה של האקס פקטור, אחרי הפסקה של חמש שנים מהעונה הראשונה (שהייתה בערוץ אחר ולא זכתה להצלחה). השופטים שם, וזה החלק המעניין זה אחד מהשופטים לשעבר של אוסטראליאן איידול שהועף בעונה האחרונה משם עקב התבטאויות גזעניות מטומטמות בתכנית הרדיו שלו, גאי סבסטיאן, הזוכה הכי מצליח של האיידול האוסטרלי, רונאן קיטינג מבויזון ונטלי אימברוליה. יהיה מעניין.

Mikey Weiss

New member
עוד אין תאריך

האודישנים מתחילים עכשיו ויימשכו ברחבי אוסטרליה במהלך מאי ויוני, כך שאני מעריכה שהאודישנים הסופים יהיו ביולי והעונה תחל ביולי-אוגוסט (חורף באוסטרליה, להזכירכם).

LeAnnDylan

Well-known member
תהיתי כמה פסקאות הולכת לכלול התשובה שלך../images/Emo6.gif

LeAnnDylan

Well-known member
לי יש רק 2../images/Emo6.gif

זאת חן עם האוסף האין סופי של דיסקים של קרי

Mikey Weiss

New member
אז תספרי את שלה, אני לא בררנית.

רק תעזבי את הפסקאות החופרות שלי בשקט, קרציה.

LeAnnDylan

Well-known member
את יודעת שהכל מאהבה../images/Emo3.gif ../images/Emo23.gif../images/Emo24.gif

חוץ מזה שאני אוהבת אנשים חופרים. עושה רושם שלאחרונה אנחנו עם נכחד
נשארנו רק אנחנו וג'ס

Mikey Weiss

New member
כן, ואפילו לי אין כוח לחפור על העונה הנוכחית

כי אני לא יכולה לתעל את התסכול שלי בצורה יעילה כמו ג'ס. לא נורא, יש אירוויזיון השבוע, וגמר איידול. יש לי תחושה שהשבוע ייחפרו פה כמה ביצורים ומנהרות.

Mikey Weiss

New member
השבוע!

חצי גמר ראשון ביום שלישי, עם השיר האהוב עליי (בלגיה) מושר על ידי אחד ממשתתפי האקס פקטור החביבים עליי (סיים מקום שני באקס פקטור הבלגי בשנה שעברה), ושיר שלם ביוונית. חצי גמר שני, ביחד עם הראל סקעת, ביום חמישי. גמר בשבת. אגב, השנה יש כמה שינויים דרמטיים: התוצאות בחצי הגמר ובגמר נקבעות כולן 50% הצבעת קהל 50% שופטים, וקווי ההצבעה פתוחים מתחילת השידור!

חח איזה צפוי

שגם ברביעי וגם בשישי יהיו לי בגרויות ): הסיכוי שאני אראה הכל כלוש רק חסר לי שאני מגלה שיש לי גם משהו יום ראשון!

Mikey Weiss

New member
מקסימום תראי את ההקלטה יום אחרי

לא נורא. בשלב הזה את כבר אמורה לדעת אם יש לך בגרות גם ביום ראשון, לא? איזה בגרויות יש לך השבוע?

חח אני כ"כ לא בפוקוס שאין לי מושג

יש לי בגרות בע"פ בפסיכולוגיה ביום שלישי ומתכונת באזרחות ביום שישי ועכשיו בדקתי ושבוע הבא אין לי כלום חח אבל מסתבר שההופעה של ריאהנה כבר הגיעה. ה' ישמור השנה רצה לי מהר מדי

למעלה