שאלה.

../images/Emo39.gif קוסם זה

כזה כמו הקוסמים בטלויזיה- שמתעסקים באחיזת עיניים וטריקים. מכשף זה אחד שמכשף
מאגיה-אנרגיה-כשפים, לא טריקים של זריזות ידיים ופתחים נסתרים בבמה.

אני לא בטוחה..../images/Emo72.gif../images/Emo113.gif

שאלתי את זה בעקבות הציטוט הבא: "יש הרבה סוגי אנרגיות, והרבה דרכים שונות ללמוד לשלוט בכל אחת. תבחרו לכם אחת (או את כולן, זה הכרחי למי שרוצה להיות קוסם למשל בניגוד למכשף)", מאמר שפורסם כאן בפורום.

../images/Emo39.gif כי זה בטח

גם עם בילבול מאנגלית, ששם יש שתי מילים למכשף, וורלק ועוד איזו מילה. אבל שכחתי מה המילה
בעברית יש פחות מילים מאשר באנגלית וזה יכול לסבך כל מיני דברים, כמו זה למשל. גם לא הבנתי את הרעיון של הציטוט
אז יש מישהו שכן צריך ללמוד כל מיני סוגי שליטה באנרגיה לעומת מישהו אחר שלא? (איזה מאמר זה?)

Tatu4Taty

New member
וורלוק זאת לא מילה למכשף

אם אני לא טועה זה כינוי גנאי שהמשמעות שלו הוא "מפר הבטחה" או משהו דומה.

jbu

New member
אם בבילון אמר!

איך אפשר לערער על מילון כזה עתיק יומין ומכובד?

P o M i K i

New member
../images/Emo8.gifמסכים

וגם רשמתי הודעה בקשר לזה לפני כמה ימים כאן, רק במקום מכשף-כישוף ובמקום קוסם-קסם

Tatu4Taty

New member
אני חייב למחות

אישית אני סומך על האינטרנט יותר מאשר על בבילון בנושא. ולכן, חיפשתי וההגדרה הבאה נמצאה: Warlock A derogatory term which literally means "oathbreaker". It is a common misconception that male Witches are called warlocks. However, male Witches are no different than females in this respect and so they are simply called Witches.

jbu

New member
אתם מתבלבלים

ואני עוד זוכר שדיברנו על זה, נראה לי עם שטלטל אבל אני לא כול כך זוכר כי זקנתי
. בכול מקרה זה בילבול בן קוסם למכשף, מאגיה לא שחקה תפקיד מרכזי בישראל המודרנית ככה שאליעזר בן יוהודה יתחשב בנו וידגיש הבדל, מחוץ מזה אם אני לא טועה גם ההבדל בין MAGICK לביןMAGIC עשה אליסטר קראולי, וזה לא משהוא שנכנס במילון האנגלי, אבל מה אני כבר יודע על מילונים אנגלים

למעלה