שאלה

dark dumb

New member
שאלה../images/Emo70.gif

חחח בדרמטיות, רציתי לשאול כמה מיכם, היוצאים בשאלה, היו דוסים אדוקים, עם השחור והכל... וכמה מכם היו סתם מסורתיים/דתיים??

היו ימים!

כשהייתי דרדס, שמרתי על ביצה קלה כחמורה. ואפילו כיום איני יכול להשתחרר מאותן סוגיות חמורות ברמבם שהעברתים תוך כדי עבודה עם פיצוחים ובירה מהבילה. ומעניין מהי דעתו של החברותא שלי משכבר הימים אילו נוכח בהודעה זו? סוף סוף מורה הוראה בישמעאל.

hemi32

New member
הכי אדוקים שיש ...

קסקט כחול ביום יום, כובע אפור בשבת, אך ורק עם חליפה סגורה ברחוב, שרוולים אסורים בקיפול, קרחת 00, פיאות ישרות מלפנים ובל ימצאם מאחורי האוזניים, איסור חמור לפנסים במכנסיים, ונעליים שחורות בלי קישוט ובלי אבזם וכמובן רק שרוכים, ציצית רק בצבע צהוב כהה עם כתמים ומעל החולצה ומעליהם חליפה סגורה, וחובה, קשקשים על צווארון החליפה, רצוי מאד משקפי פלסטיק במרקם שחור אפור, ואפון מצהיב, ואם אפשר מיטרייה בקיץ להידור מה טוב ....

hemi32

New member
התפכחתי מהר ...

וזה עלה לי ביוקר .. כי בכר בגיל 16 היה מתח רב ביני לבין המשפחה, ואט אט נוצר קרע של ממש . אבל באופן כללי במסגרת שגדלתי, היו חוקים ברורים מתי מחליפים את הכובע האפור בשחור, ומתי מתחילים ללכת עם מיטרייה בקיץ .. הכל לפי הנהגה רבנית מדורי דורות... כנ"ל לגבי יום טוב שני בארץ ישראל, ויריקת הרוק החוצה במהלך יום הכיפורים (אקטואלי?) או אי טיפול בחורי שיניים עקב חציצה (לנשים) ועוד אלפי חומרות שאין לי חשק להיכנס לסיפורי התחת האלה כעת .

לפי התיאור

נשמע בריסקער (יש כאלו בעיר התורה והחסידות?) או שמא חזונישניק? נשמע מעניין... והחומרות האלה זה אמיתי? יריקת רוק החוצה? אי טיפול בחורי שיניים עקב חציצה? ומטרייה בקיץ אתה באמת צוחק. או שלא?

ליאהה

New member
חרדלניקית מהסג הקשה...

נשואה לאברך.. ילדים כל שנתיים... (חולה עליהם..) 2 מטפחות על הראש... שרוולים... ומבט של קדושה מעונה בעיניים. זה נחשב....????

שש י ר י

New member
מישו חכם ממש אמר פעם,

לא קשה להוציא את עמ"י מהגולה, קשה להוציא את הגולה מעמ"י. (תרגום חופשי כמובן). (זו סתם הערת אגב למילת הקישור שצרמה לי מאוד בהודעה שלך. מסתבר שלמרות שיצאנו, לא נס ליחם של השיפוט והביקורת כלפי כל דבר שהוא אינו אני...) אור וטוב.

dark dumb

New member
לא הבנתי למה את מתכוונת

ועל איזו מילה בהודעה שלי דיברת?

מתלבט13

New member
אני דוס מלא

הייתי עם כובע וחליפםה עד גיל מסוים. ומחמיר בכל המצוות זמן קריאת שמע ומה לא. אבל כידוע לכל בנות/י ישראל הקדושות/ים אני דעיין דוס אחושרמוטה, אז ייתכן שאינני מצטרף למניין של הסקר (אפילו צמתי ביום כיפור!)

../images/Emo207.gif מה זה בדיוק "מזרוחניקית"?

זה ממש מעניין אותי לדעת. יש לנו בעבודה בחורה חרדית חוזרת בתשובה, והיא אומרת "מיזרוחניקים" בלעג כזה. למה? הכוונה לחובשי כיפה סרוגה?

כן. חובשי כיפה סרוגה

המזדהים עם תנועת הפועל המזרחי. בחברה החרדית בה חונכתי ה'מזרוחניקים' היו ממש מילה גסה הגדילה לעשות מורה שלי שאמרה שעדיף להיות חילונים מאשר 'מזרוחניקים'. בהמשך חיי כשהכרתי 'מזרוחניקים' וראיתי איך הם בזים לחרדים הבנתי שזו שנאה הדדית ואל תשאל אותי למה.

rigoletto111

New member
חלק גדול מהדתיים לאומיים סולדים

מחרדים, וזאת פחות או יותר מאותן הסיבות שרוב החילונים סולדים מחרדים: הם לא משרתים בצבא, הם לא עובדים, חיים על חשבון הקופה הציבורית... לעומת זאת הזרם החרדי-לאומי מנסה להתקרב לחרדים (שלרוב דוחים אותו בבוז קר).

למעלה