שאלה

פנים אל פנים

כח הקיץ שעבר לימדו אותנו שעתו על גבי שעות איך לפנות לאדם חילוני ולעשות "פנים אל פנים"- גישור מה שנקרא...צו פיוס. אפילו פעם אחת לא שמעתי מישהו אומר לכו דברו עם החרדים, תשמעו מה יש להם לומר. יש שנאה, די הדדית, ואולי גם מוצדקת.

rigoletto111

New member
אני ודאי לא מצדיק שנאה כלפי אף אחד

לא כלפי חרדים ולא כלפי ערבים ובכלל לא. אבל אילו היית מנסה לעשות "פנים אל פנים" אצל חרדים ממילא בדרך כלל לא היו מכניסים אותך הביתה. אצלם ה"קירוב" נעשה רק בידי "מחזירים בתשובה מקצוענים" .

או בקהילות

ליובאוויטש, בהם רוב הקהילה הפכה מקצוענית (ובהצלחה לא מבוטלת) בקירוב לבבות של אלו שעדיין לא שומרים על כל המצוות (אפרופו "שיחת השבוע" האחרון אצל ההורים), אל האור המשיחי... למה חשבתם שקירוב לבבות זה בין לב אחד ללב האחר באופן דו צדדי, הכוונה פשוטה הרבה יותר, קירוב של כמה שיותר לבבות למהמ"ש ונשיא דורנו שליט"א. ביחס לחרדלניקים, יש באמת קירוב לבבות אידיאולוגי. גם בליובאוויטש צריכים מגע כלשהו עם העולם הדתי-חרדי החיצוני, למרות ההבדלים בין הדתות. איך העסק שם עוד לא קרס? איך?

בסדר לא אשאל

אני רק עונה, שתי קבוצות דומות מתחרות, חשים מאויימים יותר זו מזו מאשר קבוצה שונה לגמרי ולכן ההשמצה ההדדית.

לענות לך למה?

המשגיח שלי בישיבה שבא מהעולם המיזרוחי נהג לומר שהציעו לסלנטער להכניס לימודי חול לחדריים הוא אמר שזה בדיוק המתיוונים וככה מכניסים את הספרים חיצויינים לתוך הביסמעדרעש - חזיר למזבח!!! המזרוחניקים שממשו את הפלטפורמה הזו לדעת החרה-דים הם "מתיוונים" ויותר גרועים מהמן האגגי שרצה להשמיד את הגוף - המזרוחניקים רוצים להשמיד את הנשומע...

justchip

New member
מזכיר מאמר חוכמה של מורה שלי

לחובשי כיפות סרוגות אין שכל כי כל השכל בורח דרך החורים בכיפה (וכאן צריך לבוא צחוק אווילי)- כן מדובר בדבריה של מחנכת דגולה בישראל.

אצלנו אמרו "המסרוחניקים"

זה מדהים איך שהחרדים והדתיים , מטיפים לאהבת עם ישראל (כל במגזר בדרכיו שלו) . אבל בין 2 המגזרים הללו השנאה חיה ובועטת.. דיבורים לחוד ומעשים לחוד.

סלסרו

New member
ראשיהם יוצאים מישיבת "משכב הזב"..

על הלעג והבוז ההדדי בין הקבוצות הדתיות השונות ניתן לכתוב ספרים שלימים. מי שרוצה לעשות כמה לירות, שיוציא ספר כזה..

בגור, אמרו "מרכב הזב"

וישיבת אור ישראל נקראה "חושך מצריים, הרי הליטוואקעס גם הם לא שווים כלום..

אבזץ

New member
יאפ

אין ספק, עוד לא נמצאו שני יהודים שישכילו לחיות יחד מתוך אהבה, אחווה, שלום ורעות. וזה נכון לגבי כל עם ישרואל...

ישיבוחער

* אם יש לך זמן פנוי למה שלא תפתח גמרא? (אמא) * אתה יודע שאסור תספורת מדורגת של "גויים" בישיבה (המשגיח) * תעוף לפנימיה להחליף את מכנסי הכותנה המוזרים האלה (הר"מ) * למה אתה לא מוציא את הציצית? ולמה קיצרת את הפאות? (אבא) * אני מבין שיש לך שאלות באמונה תכתוב לי אותם (הראש ישיבה) * אתה יודע שאנחנו לא מרשים רדיו בבית (שוב אמא) * למה אתה לא הולך להתפלל כמו כולם 3 פעמים בים? (אמא) * אמרנו שלא שומעים בבית "אוף שימחעס" (אמא) * חבל עליך ההיתי יכול לשלוח אותך ל"עטרס" (הראש ישיבה) * שמעתי שאתה מנבל את הפה ליד בחורים אחרים (המשגיח) * אני מעדיפה שלא תישמע שירים של מנחם פיליפ (אמא) * זה נכון שיש לך פלאפון טמא בישיבה? (המשגיח) * מה הבעייה להניח תפילין זה בדיוק 30 שניות(!) (אבא) * למה יצאת משטח הישיבה ללא רשות?? (המשגיח) * אנחנו לא מוכנים לממן מי שלא בדרך שלנו! (אבא) * תגיד לי מיד לאיפה נעלמת "בסיידר מווסר" (המשגיח) * נראה לי של****** יש שאיפה להיות חילוני.. (המשגיח לבחור משת"פ)

justchip

New member
אני מסכימה אם האמא

אצלי בבית לא ישמעו אוף שימחעס מה זה הזבל הזה ?

אבזץ

New member
נכון.

בריטני ספירס והצל, סופרסטאר, ג'קו נולד, סבלימינל - עדיף... בקצב הזה הילדים שלי (הפוטנציאלים) ישמעו מוסיקה כזו שאאלץ לקנות בית נפרד, רק כדי לתפוס שינה קלה.

Le Fay

New member
אם דואגים להשמיע להם ג'ניס

ג'ופלין, הנדריקס וקלפטון מגיל אפס - הם יוצאים די בסדר. בדוק.

למעלה