שאלה

• פותח הנושא ljs
  • פורסם בתאריך

ljs

New member
שאלה../images/Emo53.gif../images/Emo177.gif

לא הבנתי כמה מושגים שניתקלתי בהם במהלך הקריאה, א. האם יש הבדל בין ההגדרה "קוסם"-"קסם", לבין ההגדרה "מכשף"-"כישוף", ואם כן מה ההבדל? ב. האם חוויה חוץ גופנית [במישור הפיזי] היא יכולת נרכשת בדומה להקרנה אסטרלית, או מולדת?

ההגמון

New member
אוקיי.

מכשף-כישוף-עיסוק שמשתמש באנרגיות ומסורות ומשפיע על המציאות או על התפיסה של המציאות (גאלמור). קסם-קוסם-עיסוק בטריקים. הקוסם לא "יוצר" ארנבת, הוא מחביא אותה, לוחץ על משהו והיא מופיעה. בעוד שמכשף ממש יצור את הארנבת. מבין את ההבדל? הקרנה אסטרלית כמו חוויה חוץ גופית (שלא קשורה במוות קליני), יכולה להיות יכולת נרכשת, אך גם מולדת. אני עדיין טוען שיש לזה קשר למרכזים מסויימים במוח, אבל נייחא.

ljs

New member
כוונתי היתה

לא ללהטוטן המבצע טריקים, אלא למונח קוסם כאחד המשתמש באנרגיה או במאגיה כנראה בדרך שונה ממכשף, ככה אני הבנתי את העניין, אודה מאד למי שיאיר את עיני בנושא.

InvisibleBeast

New member
תלוי מה הכוונה שלך

כמו שהוא הגדיר קוסם כלהטוטן ואתה התכוונת לקוסם בהקשר אחר קצת, כל אחד יכול להתכוון למשהו אחר. בכל מקרה לדעתי קוסם הוא מישהו שמבצע קסמים, לא משנה אם הם שיקריים או לא. מכשף הוא אדם שמסוגל לכופף את המציאות למה שהוא רוצה. מובן שיש דמיון ביניהם אם לכופף את המציאות נחשב בעיניך לקסם. חוץ מזה, אפשר לייחס לשני המושגים האלה איזה הבדלים שאתה רוצה.

ljs

New member
בנוסף

לא הבנתי את כוונתך לגבי הקרנה אסטרלית / חוויה חוץ גופנית, אם יש להם קשר למרכזים מסוימים במוח, זה אומר שזה מולד כן? אם לא אז מה זה כן אומר?

ההגמון

New member
שוב, זה לפי מחקרי האישיים בלבד.

אבל, אם יוצאים מנקודת הנחה שזה קשור למרכזים מסויימים במוח, אז זה יכול להיות מולד; למשל; בנאדם שנולד כשהמרכזים המסויימים האלה במוח שלו עובדים יותר ממרכזים אחרים, או בלוטות הורמונליות מסויימות מפרישות יותר חומרים אשר מפתחים את המרכזים האלה במוח. או יכולת שאפשר להתאמן עליה; למשל; אדם אשר לומד את המוח שלו, ולומד לפתח את המרכזים האלה ולגרום להם לעבוד יותר, ועל כן לפתח את היכולות האלה.

אלאסטור

New member
למעשה הדרך היחידה

לפתח מרכזים כאלו במוח היא פשוט לנסות להתאמן ולהשתמש ביכולות הללו, כך שלמעשה ההבדל הוא תיאורטי בעיקרו, בהנחה שלא מנסים לשנות את המרכזים האלו בניתוח... לא כך?

ljs

New member
אוו נחשפתי../images/Emo2.gif../images/Emo6.gif

שכחתי להחליף שם משתמש, עמכם הסליחה...

ההגמון

New member
לא בדיוק.

יש מאכלים מסויימים, תרופות וסמים שמפעילים את המרכזים האלה. אבל כמובן, שאם אתה רוצה לראות טוב יותר אתה פשוט צריך לשים דגש בחיים שלך על ראייה... ככה בקשר לכל נושא.

neophile

New member
מדיטציה

"לפתח מרכזים כאלו במוח היא פשוט לנסות " לא לנסות...לעשות במשך אלפי שנים אנשים תירגלו מדיטציה , אני משוכנע שזה גם יעבוד בשבילך

ljs

New member
מה כוונתך?

``לנסות לא לנסות``.. כלומר? ברור שמדיטציה יכולה לעזור, היא תרכז את הכח.

neophile

New member
לעשות זה לא לנסות

לעשות זה לעשות אל תניח מראש הנחות לגבי מדיטציה כמו "יכולה לעזור היא תרכז את הכח" מאיפה זה בא?! נשמע לי כמו משהו שקראת ממישהו שקרא ממישהו שקרא שגם הוא לא תירגל מדיטציה בחיים שלו.

ljs

New member
בדרך כלל

אני לא קורא משהו ממישהו שקרא ממישהו שקרא ממישהו שקרא או משהו כזה, הגעתי למסקנה הזאת מקריאה של חומר מקצועי על מדיטציה. עד כמה שאני הבנתי מדיטציה היא בעצם ריכוז, ייתכן שטעיתי, אבל לא כל כך נראה לי.

InvisibleBeast

New member
יש הבדל

בין ריכוז מנטלי לבין ריכוז של כוח. כנראה שהתייחסת למושג ריכוז בדרך האישית שלך ולא בדרך שהמחבר ניסה למסור לך.

ljs

New member
למעשה

ריכוז מנטלי הוא כח, לא? מה ההבדל בין שניהם?

InvisibleBeast

New member
תלוי

על איזה כוח אתה מדבר. כשאמרתי ריכוז מנטלי התכוונתי לריכוז של המחשבה - לחשוב אך ורק על משהו אחד. ריכוז של כוח זאת כבר פעולה שגורמת לשינוי, אתה מרכז כוחות. יש הבדל בין להתרכז בנשימה שלך לבין להתרכז במרכזים שלך מתמלאים באנרגיה.

ljs

New member
התכוונתי לריכוז מנטלי

בכל אופן תודה על ההסבר, בעצם מאגיה היא קצת איחוד של שני הדברים האלו, לא?

InvisibleBeast

New member
לדעתי

מאגיה היא איחוד של רצון, דמיון, רגש ואמונה. וכן כדי להגשים משהו אתה צריך להתרכז בו בדמיון שלך, אך גם לרצות בהתגשמותו, להאמין שהוא יתגשם באמונה מלאה ולפרוק רגש.

למעלה