שאלה

שאלה ../images/Emo5.gif

וסליחה על ההצפה, השירשור הקודם שלי כבר לא קופץ... אוויר ברחם (או בצוואר הרחם או בכל מקום שקשור לאיזור חוץ מהמעיים...) מישהי יודעת למה אני מתכוונת? קמתי בבוקר והרגשתי כמו גלגל מפונצ'ר, פשוט יצא משם אוויר!! (לא, לא התבלבלתי) אתמול בערב גם יצא אוויר, מידי פעם יוצאים משם "פוקים" (ולכו תסבירו שה"רעש" הזה זה לא מה שחושבים שזה ושאף אחד לא יצפה לריח כי הוא לא יגיע...) מישהי נתקלה בבעיה כזאת? ממה זה יכול להיות? זה כבר על גדר המטריד
(ושאלו יהיו צרותינו)

כנראה אני מיוחדת ../images/Emo189.gif

בכל מקרה.. הגיעו גם תוצאות של בדיקות דם pmol/L <60 ESTRADIOL (E-2) 4.20- 0.35 mIU/L 2.55 TSH - IU/L 1.10 LH - IU/L 1.10 FSH mIU/L 289.2 PROLACTIN - nmol/L 1.7 PROGESTERONE nmol/L 0.90 TESTOSTERONE- TOTAL µmol/L 2.80 DHEA SULPHATE הבנתי שאני בדיכוי (איזה כיף לי!), הדקא עובד (לפעמים שעות נוספות) ויש לי שתי שאלות קטנות (איך לא..) 1. FSH 1.10 זה תקין? לא כתבו שם ערכים, אני יודעת שערכים גבוהים זה לא טוב, אבל איזה ערכים כן טוב? זה נמוך? זה רגיל? צריך לברר? או שזה בגלל הדקא? ואולי זה בסדר לגמרי?.... 2. TESTOSTERONE- TOTAL טווח הערכים שלו הם 2.60- 0.90 והתוצאה שלי היא 0.90, זה הגיוני? גבולי? נמוך? או שזה בסדר? ואולי זה בגלל הדיכוי? או שזה תמיד ככה ואני פשוט לא יודעת כי לא בדקתי?... אשמח לתשובות (וגם להודעתי הראשונה
)

ניק ניק

הFSH מעולה, זו תוצאה שמראה גם כן על דיכוי, לא מצפים לראות תוצאות אחרות בדיכוי. הטסטוסטרון גם מעולה הוא בגבול הנמוך של הנורמה, לא הייתי רוצה להיות מעל הגבול העליון... וכן גם הוא בהחלט מושפע מהדקא', הרי גם אנסים ופדופילים למינהם מטופלים בדקא' לדיכוי היצר המיני שלהם.

../images/Emo67.gif

שאני אראה את ההודעה שלך לבעלי שמתלונן על זמנים יפים יותר?
(רק שלא ישכח שהוא הולך להכנס עכשיו לזמנים יפים מבחינות אחרות... אישתו מתפקדת!!) היום בהחלטה של רגע החלטתי להכין פוקאצ'ות, הכנתי מקילו בצק (השתגעתי לגמרי!!), האכלתי חצי שכונה, הפועלים ליד שאלו את בעלי מה זה פוקאצ'ה אז הוא אמר שיביא להם.. על הדרך הביא גם לשכנות שהיו שם, השכנות אמרו שטעים, הפועלים התלוננו שחמוץ להם [??] זה מה שקורה כששואלים את הבעל מה אישתו הכינה לאכול היום
(בפעם הקודמת ששאלו אותו זה נגמר כשחצי סיר של דוואלי הגיע ישירות לבטן שלהם, שיהיה להם לבריאות!) תגידי... נתקלת בתופעת ה"גזים" שתיארתי בהודעה הראשונה?... (זה פשוט כבר מנקר לי בראש שבועיים כמעט..)

nira7up

New member
מייקילולי איזה מידע חשוב הזרמת...

הייתי מזריקה את הדקא' לכמה גברים

זואילי

New member
בכל מקרה, כשיגיע הזמן בו תצאי מהדיכוי

כדי להמשיך בענייני פרו ורבו - תהיי חייבת לעשות פרופיל הורמונלי מלא ביום 2 או 3 כדי לקבל תמונה ברורה יותר.

אני אהיה חייבת לחכות למחזור? ../images/Emo10.gif

או שיש אפשרות כשיוצאים מהדיכוי להמשיך ישירות לטיפול (כי למיטב הבנתי לא היה ביוץ, ז"א שאם אני מפסיקה דיכוי אני בעצם ממשיכה לביוץ?) וסתם שאלה.. מה יכול לקרות אחרי 3 חודשים של דיכוי? להפסיק אותו ולהמשיך במעקבים ובתיזמונים? לעבור כיתה (הזרעות)? לקפוץ כיתה (הפריות)? ממש לא נראה לי שכל הדיכוי הזה יהיה כדי "לנוח" 3 חודשים מהמחזור ואחר כך עסקים כרגיל... מצד שני- לא חושבת שמישהו יאשר לי IVF סתם ככה באמצע החיים כשהאנדו' עדיין לא אובחן מצד שלישי.... אני קצת פוחדת מהזרעות (מעדיפה כבר לדעת שהיו עוברים בוודאות ולא ניקלטו, על פני "היה זרע" ולכו תדעו מה הלאה... אם כבר לסבול אז "על בטוח"..) או שבכלל יעזבו לחלוטין את הטיפולים ויפנו אותי לניתוח? (מה הסיכוי שיפנו אותי לניתוח כשאני בדיכוי ו"פורחת"? אבל אני כן רוצה לדעת אם יש או אין אנדו', אולי צריך לחקור כיוונים אחרים אם אין אנדו'? ואם יש- אז אולי לשקול שוב IVF עם הפסקות דיכוי של חודשיים-שלושה כל פעם?)

יווו ../images/Emo178.gif ניק הצלחת לבלבל אותי

אנסה לענות... מקסימום זוזו תגיע לעזרתי
. מה יכול לקרות אחרי 3 חודשים של דיכוי? את יכולה להפסיק, להמשיך מעקבים אם את רוצה ולהמשיך לנסות טבעי. את יכולה לעבור להזרעות (ללא הורמונים), ולא הזרעות לא כואבות, מדובר בתהליך פשוט ביותר. שמים לך את הספקולום הרגיל ומחדירים בעזרת קטטר דק מאוד את הזרע. ואת יכולה לעבור להזרעות עם הורמונים. לא מאמינה שיאשרו לך לעבור לIVF ללא אבחון של אנדו' וללא מספר נסיונות בהזרעה. עכשיו שאת בדיכוי זה הזמן ללכת להתייעצויות עם רופאי פוריות ולשקול מה הצעד הבא. בכל מקרה לא תוכלי לעבור להזרעות או לIVF ללא רופא פריון. אז תקבעי תור ותיגשי לרופא פריון על מנת שברגע שתחליטי שאת מפסיקה את הדיכוי תהיה לך כבר תוכנית פעולה. אם יפנו אותך לניתוח? אם את סובלת ורוצה ניתוח ותתעקשי על כך, לא רואה סיבה שיסרבו לך. לא הבנתי את הבדיכוי והפורחת? בהחלט מנתחים תחת דיכוי! המנתחים גם מעדיפים כך. הדיכוי בדר"כ מקטין מוקדים והידבקויות ומקל על המנתחים בביצוע הניתוח.

בדיכוי ופורחת ../images/Emo3.gif

זאת אומרת שכואב לי הרבה הרבה פחות (מבחינתי זה לא כואב, זה "סתם" להרגיש את הבטן), מתפקדת יותר בבית, יש לי חיים סוף סוף!!

לפעמים עובד שעות נוספות ../images/Emo178.gif

וגם
וגם
וגם
ואפילו הרבה
(איפה התפוח אדמה כשצריך אותו..) העיקר שלא
ולא
בקיצור-

זואילי

New member
אז גם מנסה לענות

ומתנצלת אם אחזור על הדברים של מייקי. מסתבר שיש אפשרות להמשיך לטיפול של הזרעות אחרי דקא. לא מבינה בזה הרבה כי אין לי נסיון עם הזרעות. אבל יודעת על פרופ' שולמן שנותן דקא ומתכנן הזרעות. אז אם הוא עושה את זה - מניחה שזה מקובל. אם תצאי מדיכוי ותתחילי לבייץ ולקבל ווסתות כרגיל - אז הכל חוזר למקום ממנו התחלת. חשבתי שדי החלטת לעזוב את הנסיונות בבית. בוודאי שמסקס של תיזמון בית (חום השחר, בדיקות ביוץ וכל זה) עדיף לעבור להזרעות ולטיפולו הרציני של רופא פריון. לקפוץ ישר ל - IVF, לא נראה לי שבציבורי יאפשרו לך ככה סתם בלי "קייס". אולי בפרטי זה אפשרי? לא יודעת. לפחד מהזרעות? תשמעי ניק, אני לא רואה הבדל בין סקס בבית לבין הזרעה מלבד האינסטרומנט...(טוב, ומי שאוחז באינסטרומנט). אז כל עוד תחליטי שהשלב הבא הוא הזרעות - תדעי (כמובן עם רופא טוב ומעקב מדוקדק) שאת עושה הרבה יותר כדי למקסם את הסיכויים אל מול מה שעשית עד כה. דעתי האישית, כן? את עכשיו בדיכוי - זה הזמן שלך גם לבירורי אנדו. זה הזמן ללכת לייעוצים (אנדו ופוריות) ולהבין מה הצעד הבא. ואם יציעו לך ניתוח ואם תחליטי ללכת על ניתוח - אז בוודאי שעל דיכוי עדיף לעשות את זה. זה גם יעזור למנתח וגם יעזור להחלמה שלך (שלא תדאגי מכל מיני מכשפות בזמן ההחלמה). בכל מקרה ורק מנסיוני, במידה ותגיעי ל IVF , אם תחליטי שגם הגוף והבריאות חשובים לך - אז אני ממליצה על המנוחות בין טיפולים על דיכוי. ועל איזה דיכוי - זה כבר עניין של הגוף שלך והניסוי וטעייה עם הרופא. אני עשיתי הפסקות בין הטיפולים ובשנתיים הצלחתי לתקתק 7 כאלה...

האמת.. ../images/Emo4.gif

ה"שלושה חודשים ונראה" שהרופא אמר דיי הצליחו לבלבל אותי... אתמול (דיי במקרה וממש לא מתוכנן) נפגשנו עם חברה ואיכשהו הגענו לסיעור מוחות בנושא- הוחלט ברוב קולות שניתוח זאת האופציה היחידה כרגע, לא יוצאת מדיכוי בלי! ניסינו עם תזמונים, הנסיון הוכיח שזה לא עבד, סביר להניח שיש משהו שמפריע (או שלא, אבל אולי כן), המחזורים הם גיהנום זוועה, בעלי בעד שאהיה מינימום שנה בדיכוי (והאמת אני יכולה להבין אותו, מסכן, הלכה לו האשה שהכיר...), ובינתיים בלי דיכוי אני סובלת, חברה שלי טוענת שאם יש משהו שמפריע לי אני חייבת לטפל בו (גם אם זה אומר ניתוח), היא פשוט "נתנה לי על הראש" על זה שבכלל העזתי לחשוב אחרת (לא ברור למה...) אתקשר היום שוב למכבי לברר מה קורה עם האנדו' והאישורים למרפאה, במידה ואחליט לעבור למכבי אני אמשיך דיכוי עד המעבר ואז "אריץ עניינים" אם לא- אז חודש הבא כבר אלחץ לכיוון... אחרי הניתוח כשעדיין אהאה על דיכוי אתחיל בבירורים של מה הלאה ואיך ועם מי (מעדיפה שלא יהיה עכשיו, גם ככה כל דבר קטן מצליח לבלבל אותי ולהסיט אותי מהמטרה שלי..)

ניק

תופעת האוויר ברחם או ה"פוקים" הנחמדים שמוציאים לך את האויר מהבטן או מהחלל שלה או השד יודע מאיפה, מוכרים גם מוכרים לי, זה לא נעים ולא נוח, לי זה היה קורה הרבה במהלך פעילות גופנית של עיצוב גוף (שפגטים, עמידות נר, ראש וכו'), נו טוב אבל לא עשיתי את זה כבר ממזמן וגם ב
לפעמים. אבל אף פעם לא ייחסתי לזה חשיבות רבה, אם זה ממש מציק תשאלי את הגניקולוג שלך (אני לא טרחתי לשאול אף פעם). וב
הזה נראה לי שכל תופעה לגיטימית, מופרעת ככל אשר תהיה

../images/Emo41.gifשאלה לגבי ניתוחים- אולי אתן יודעות../images/Emo41.gif

לפני 3 ש/נים הייתי צריכה לעבור ניתוח ברגליים (משהו מולד שאמא שלי ה"חכמה" החליטה שלא צריך לנתח), קרה מה שקרה והניתוח התבטל בתקופה האחרונה שוב הרגליים התחילו להציק ושוב עלה נושא הניתוח... השאלה שלי היא האם אפשר לעשות שני ניתוחים בזמנים יחסית קצרים (ברגליים וה-לפ')? או שאם אני הולכת לאחד אז השני צריך להדחות? (ואז אני צריכה לבחור אם לגשת לרגליים ולדחות את הלפ' או לגשת ללפ' ולדחות את הרגליים?) אני שואלת כי אני צריכה לעבור את הניתוח בשני הרגליים ואמרו לי שזמן ההמתנה בין רל לרגל זה חצי שנה, ואני לא יודעת אם זמן ההמתנה זה בגלל שמדובר ברגליים (ואז אחרי הניתוח על אחת אני אוכל לעמוד) או בגלל שמדובר בניתוחים ולכן ההפסקה הזאת?

לי שולמן

הולך לעשות הזרעות תחת דיכוי ועם הורמונים מלאכותיים, הבנות הופתעו שסיפרתי להן, אבל מסתבר שזה אפשרי..

ניתוחים אורטופדיים בשני גפיים

לא עושים בבת-אחת, תמיד יהיה הפרש זמנים ביניהם (אלא אם כן זה ניתוחי חרום שלא נדע). גם חברה שלי צריכה לעבור ניתוח בשני הרגליים ומומחה אמר לה במפורש קודם רגל אחת ואח"כ שנייה. לגבי זמן ההפרש לדעתי זה תלוי בחומרת הפגיעה ובזמן ההחלמה והשיקום שנדרש אחרי ניתוח ספציפי.

למעלה