שאלה

Mנטה

New member
נטע, את כתבת את זה ארוך יותר ../images/Emo8.gif

ויש ערך גם לזה

add1

New member
../images/Emo4.gif

טוב התעוררתי לי הבוקר והותקפתי בהלם מתגובותיכן. ראשונה אעדכן אותכן שאיניני בקבוצת PBT אלא כתבתי כאדם הנהנה להיכנס אל הפורום ולהפיק ממנו את המיטב. צר לי מיכל שתגובתך תוקפנית שכזו הלא הבהרתי כי איניכן צריכות להכין את המטלות של הסטודנטיות אך אם אחת מהן פונה סימן הוא שהיא רוצה להתייעץ בך - אחת שכבר ראתה הרבה יותר ממנה, ולדעתי את צריכה להבין כי רואים בך מקור מהימןולא להיעלב- במקום להגיב תגובות שיפגעו בסטודנטית אולי כדאי שפשוט תאמרי במילים נעימות כי בשמחה תייעצי לה אך לדעתך יועיל לה במקרה זה ללכת לספריה ולמקורות מוסמכים יותר ובאם יעלו שאלות שלא יימצא להן מענה אז תסכימי לבוא לקראתה? אנא אל תשכחי שהסטדנטים בתהליך למידה ובתהליך זה אנו סופגים לתוכנו ה מ ו ן מידע וכן גם את נראית לנו כמקור מידע טוב ממש כשם שאנו מתייעצות עם מרפאות בעיסוק בעת ההכשרות. כנ"ל לנטע- הרי היית לא מזמן סטודנטית מבולבלת שלעיתים זקוקה להכוונה נוספת מעבר לזו הפורמלית שמעניקה האוניברסיטה? לך נגה רציתי להודות על הפתיחות והתמיכה, נראה לי כי את הבנת את כוונתי
ואני מקווה כי כל השאר יבינו שיש שני צדדים לכל מטבע ואני בטוחה שעם קצת מאמץ ורצון טוב תצליחו להבין גם את הצד השני. ומיכל אם כ"כ מרגיז אותך כשסטודנטים פונים לייעוץ אז אולי תבהירי בתחילת הפורום כי זהו אינו המקום ממש כשם שמובהר שדרושים זה ללוח ולא לפורום. יום טוב.

נראה לי

שיש קצר או חוסר הבנה. זה כן פורום שאפשר להתייעץ בו אבל זה לא פורום שאפשר להעזר בו במקום חיפוש פשוט בספרייה. להתייעץ על פי הבנתי זה לבוא *אחרי* שקראת משהו שאולי לא ברור לך, שאת מבקשת הבהרה או שואלת אנשים עם ניסיון האם הבנת נכון... או אפילו לבקש כוון כדי להמשיך לחפש הלאה, אבל לא לקבל כאן את התשובה. למה הדבר דומה? אם אבוא אליך ואבקש ממך "ADD, עזרי לי לסדר את מגרת הבלאגן במטבח" - האם אפשר להבין מהבקשה שלי שבעצם התכוונתי שאת היא זו שתסדר עכשיו במקומי? או שאני מסדרת ואת רק מלווה אותי בתהליך בדרך שנראית לך לנכון? אותו הדבר כאן. לבוא להתייעץ דורש ניסוח של שאלת ייעוץ. כזו שמראה לנו כקוראים או כמייעצים פוטנציאלים מה את כבר יודעת, מה את לא מבינה, או מה לא מסתדר לך, ואיזו עזרה את צריכה. אם מתחוור לנו שהעזרה שאת צריכה מסתכמת בכך שהיועצים יעשו במקומך את עבודת החשיבה הראשונית, או את עבודת החיפוש הראשונית - צר לי, ככה לא מבקשים עזרה. ככה מתפנקים, מעגלים פינות ומקמבנים קיצורי דרך... וזה מקומם ממש כמו שיקומם אותך אם אבקש ממך עזרה לסידור מגירת הבלאגן, אשאיר אותך לסדר אותה לבד ובינתיים אתפנה לעשות צפרניים. ודבר נוסף - נגה אמרה שמעודדים סטודנטים להגיע למקורות מידע לבד. כל זה טוב ויפה, אבל ניק בפורום הוא לא מקור מידע. הוא ניק בפורום הוא רק ניק בפורום. מקור מידע הוא כזה שיש לו רפרנס.

michal223

New member
הבהרה הבהרה הבהרה

קודם כל רציתי לומר שאני טיפה בהלם מהעץ הארוך הזה שיצרתי פה בפורום. רציתי להגיב על כל מה שקראתי עכשיו, אני חייבת לציין כי בתור סטודנטית שנה א' לרב"ע, אשר לוקחת חלק בקבוצת ה - PBT, ושקיבלה מטלה על OCD. הלכתי לספרייה וסיכמתי על דרכי הטיפול ב-OCD, מצאתי המון חומר בנושא אך לא מצאתי כמעט חומר, פרט למאמר אחד בכתב עת, בנוגע לטיפול של מרפאה בעיסוק ב-OCD. המנחה שלי הציעה שנתייעץ עם מרפאות בעיסוק ושנשאל אותם וכך נקבל עזרה והכוונה, ואני, לצערי לא מכירה אישית מרפאות בעיסוק, ולכן מצאתי לנכון לפנות ולהיעזר בכן, מתוך מחשבה ששאלתי תיענה ברצון רב, אני לא חושבת שבאתי וביקשתי מכן סיכום מפורט ומנומק על טיפול ב-OCD, סה"כ ביקשתי לדעת אם מישהי מכירה את הנושא ויכולה לתרום לי מעט ולתת לי הכוונה כלשהי. חלק מהתגובות היו מאוד חמות וחלק הורידו לי קצת את הרוח מהמפרשים. אני חושבת שאין דבר שהוא יותר לגיטימי מלבוא ולשאול איש מקצוע לעתים שאלות שיכוונו אותנו ושיעזרו לנו בדרך זו או אחרת. תודה לכל אלו שעזרו וענו, ול"קוטלות" מביניכן, בפעם הבאה שיפנו אליכן, תנסו להיות יותר עדינות, היה לי ממש לא נעים לקרוא פה חלק מהתגובות.

ראשית -

כדאי שתבדילי בין תגובות שהיו ישירות אליך לבין דיון שתפס כוון בעקבות דברים שנאמרו, שלאו דווקא היו קשורים אליך. באופן ענייני - את קיבלת תשובה די ממצה ממני לגבי מה יש למרפאה בעיסוק לעשות עם OCD, וזאת מכיוון שהערכתי שלסטודנטית בשנה א' אין דרך לדעת שהטיפול ב-OCD אינו נחלתו של דיסציפלינה זו או אחרת, אלא הוא נחלתו של מי שלמד להעביר טיפולים התנהגותיים. יכולים אלה להיות כל מי שבצוות הטיפולי: אחיות, פסיכולוגים, רופאים, מרפאים בעיסוק - ולמעשה כל מי שעובד בפסיכיאטרייה ולמד לעשות זאת. עד פה זה היה קשור לשאלתך. אחר כך, הדיון תפס כוון לאיך שואלים פה שאלות, גם כי את לא הסטודנטית הראשונה ששואלת פה, וגם כי פעם עניתי (לך) ופעם לא (למישהי אחרת) - ואז נשאלה השאלה למה. למה לחלק עונים ולחלק לא. זה דיון לגיטימי, חשוב, ואני שמחה שהוא כאן. מה שכן, הייתי עוד יותר שמחה לו היה אפשר לקרוא פה דברים ולא מיד לקפוץ ולייחס אליהם מטענים רגשיים. אם מישהו מנסח איזו אמירה באופן תקיף הוא תקיף - ומותר לו להביע משהו בתקיפות ובכך להדגיש לקוראים בפורום עד כמה הנושא מזיז לו, בלי שמיד יחשבו שהתקיפות היא תוקפנות ומופנית באופן אישי כלפי מי מהמשתתפים כאן. ואכן, סטודנטית שמבקשת שאחפש לה מאמרים - מקפיצה לי את הפיוזים. מותר לי להתעצבן מזה? מותר לי גם להגיד לה ולעוד מי שקורא בפורום למה זה מעצבן אותי? מה עוד עלי לעשות כדי שתבין שהבקשה מעצבנת אותי ולא, חלילה, היא? גם אם מישהו אחר היה מבקש ממני דברים שלא נראה לי שיבקשו ממני אתעצבן. זה לא אישי. אם לא נעים לך לקרוא תגובות - חבל, כי סתם תפסידי. אני חושבת שגם מתגובות לא נעימות אפשר ללמוד משהו חשוב. אישית, יהיה קשה לי מאוד בגילי הקשיש להתחיל להיות "עדינה". אני כבר מכירה את עצמי הרבה שנים - מעולם לא הייתי עדינה וכנראה את התכונה הזו כבר לא אסגל. החדשות הטובות הן שלמרות שאני לא עדינה, אני עניינית לאללה ותוכלי לקבל ממני פה ושם איזו תובנה לדרך. מקווה שתישארי, ותמשיכי לשאול שאלות ענייניות וללמוד וגם להשתובב איתנו פה בצוותא... והכי חשוב? לא להבהל מאורך השרשורים אלא להתחיל להתגאות בזה שהעלית נושא שהזמין תגובות מכל עבר וכנראה הוא חשוב מספיק כדי להתארך ככה.

michal223

New member
תודה יעל

תודה על ההבהרה ועל ההתייחסות. את צודקת בכל מילה. אין ספק שאני אמשיך להיכנס לפה, אני כבר הרבה זמן צופה פסיבית, עוד בתקופת ההתלבטויות שלי לגבי הלימודים, והפורום תורם לי הרבה מאוד. תודה על העזרה בנושא ה - OCD.

sarale20

New member
ליעל

אני לא יודעת אבל לא נראה לי שסטודנטית מבקשת ממך לחפש לה מאמרים אבל, בתור סטודנטית אני יכולה להגיד לך שבשנה א' הספרייה הייתה נורא מפחידה וכל דבר ששנראה לך מובן מאליו בשביל סטודנטית שנה א' הוא בערך השמים לכן אפשר לפעמים לשלוף איזה עצה שיכולה לעזור ובמקום לכתוב לכי לספרים כמו שנכתב פה בכל מני מקומות אפשר לכתוב - לכי לפסיכיאריה של הילד והמתבגר, לכי לפרקים נבחרים בפסיכיאטריה לכי לICD וכו' דברים שלך הם מובנים מאליהם לפעמים קשים לבנות בנות 20 שעוד לא טובות בחיפושים. אפשר גם לספר כאן איך מגיעים ואיך משתמשים בכל מיני מאגרי מידע ואם לפעמים אין כח לכתוב ולהסביר (אני בטוחה שהתגובות שלכן באות ממקום של עיקרון ולא מחוסר כח , אבל אם בכל זאת זה מעיק, מה שכתבתי...) אפשר להשאיר את העבודה למישהו אחר. אני יכולה להגיד ששנה שעברה כשהייתי מאוד טרייה עזרו לי מאוד פירורי מידע קטנים שלכם הם ברורים מאליו... בוקר טוב

למעלה