לרגע לשים את הטון המעליב/נעלב בצד
ולשים לב לביקורת, המוצדקת לטעמי, שהופנתה כלפי ה"סטודנטיות"... אני בוגרת ירושלים, כך שאין לי מושג מה זה קבוצת ה- BPT הזו (לי זה נשמע כמו עוד הפרעה או אבחון מהתחום הפסיכיאטרי... תסלחו לי...). אבל לחפש מידע פה על הפרעה OCD? HELLO! בכל מדליין נורמלי אפשר להוציא מלאנתלפים מקורות נהדרים, בעברית ובאנגלית על ההפרעה הזו. בספרייה לא מצאת? איך זה יכול להיות? נשגב מבינתי להבין ואז פשוט עלה על דעתי שאת צריכה לחפש טוב יותר. יעל נתנה לך אולי סיכום מתומצת ויפה אבל להביא אותו כמקור? אולי לבדוק ב- AJOTים האחרונים או ב- IJOTים האחרונים לגבי מאמר שקשור? כל מרפאה בעיסוק שפרסמה בז'ורנלים אלו תאור מקרה או מאמר בהקשר להפרעה פסיכיאטרית זו או אחרת ציינה גם קוים לדמות ההפרעה וכמובן את אופי הטיפול של רב"ע. ופה אני רוצה לציין שבאופן נדיר אינני מסכימה עם נגה, וכי לקחת את לאשה כמקור, גם אם בערבון מוגבל, זה לחלוטין לא מקצועי. רק לאחרונה הביאה לי מטופלת מאמר מצויין (אעלק) על צלקות ואופן הטיפול בהם, שהופיע בלאשה. היא לא הבינה למה לא מיד הציעו לה זריקות ועוד כל מיני שיטות טיפול שמאד מתאימות לקלאס-קליניק ודומיהם אבל לא כאלו שהולמות צלקות נרחבות על כל חלקי גופה... וגם פה בפורום, אני יכולה אולי לענות למישהי על סדים, או אבחונים פיזיקליים. אבל מי אני? אולי אני סתם מישהו חסר אחריות? אולי השמטתי את המידע הכי הכי חשוב שבעולם? אולי הנסיון שלי הוא של חודשיים בקליניקה? ועכשיו יצטטו את התשובה שלי בקבוצה או בעבודה? זה מקור לגיטימי? ואגב, למה אני יכולתי לחפש מאמרים כמו גדולה ועד היום אני עושה את זה? אמנם אז לא היה לי אינטרנט אבל היום יש, ועדיין את המקורות אני מחפשת במאמרים וספרים ואולי גם קצת דרך הרשת אבל לא שואלת שאלות כאלו בפורומים. ואגב, סטודנטים יותר נגישים לספרייה ממני... אני חושבת שמקום הפורום הזה הוא להפרות ולהתדיין ולהעלות נושאים עם דילמות וקונפליקטים אבל לא לשים את אוכל בפה, ללעוס, ולבלוע עבור מי שצריך ולעשות את זה גם בהקדם (כך היא ביקשה....)היא פשוט צריכה לחפש לחפש רק עוד קצת. ואחרי שהיא תבדוק היא יכולה לשאול כאן בפורום למה יש חילוקי דעות? למי יש נסיון עם שיטה X ומה החוויה האישית שלה משיטה זו? איתנו כאן אפשר אולי לעבד ולהעלות שאלות נוקבות וקשות. ולהתקיל אותנו בדברים חשובים שגם אותנו יאתגרו ויעוררו.