שאלה ?

שאלה ?../images/Emo4.gif

אז סוכמו תוצאות האבחון ... וברור שלמטופל יש המון קשיים תפקודיים וחוסר מיומנויות תפקודיות ... בקיצור טיפול אינטנסיבי לטווח ארוך ... ולי יש רק 9 טיפולים בסל השרותים וזהו ! אחרי 9 צריכה להפרד. מה הייתם עושים\ות ? לא מתחילות ? מתחילות במשהו ספציפי ? מפנות למסגרת טיפולית שתוכל לטפל מהתחלה ועד הסוף ?

תלוי../images/Emo2.gif

אם תשעה זה מה שיש כרגע, הייתי הולכת על למידת משימות תפקודיות. ראשית מדרגת עם המטופל והוריו את סדרי העדיפויות, בהתאם לתלונות העיקריות על הקשיים בסביבה הביתית והחינוכית. אחר כך הייתי מקצה תאריכים לכל משימה, ומפגש אחד לסיכום ופרידה. ואם יש אפשרות לטיפול יותר ארוך מועד במקום אחר, הייתי מפנה. מה גילו של המטופל? או שזו שאלה עקרונית?

בד"כ מדובר בגיל 6-9 .

כי מתחת לגיל הזה, יש אורך נשימה מסוים, למרות שהדרישה להתייעלות קיימת. (שמחה לשמוע ממך.)

Mנטה

New member
בגילאים האלו בדרך כלל יש שני סוגים

עיקריים של קשיים: כתיבה או קשב וריכוז. אם זה כתיבה, אפשר לעשות ב2-3 פגישות דברים ממש חשובים לפי מה שהילד צריך ואחר כך להתחיל במעקב, פגישה פעם בשבועים שלושה ומלא מטלות לזמן הזה הביתה. זה לא כל כך יעיל מנסיוני, אבל זה מה יש. אם זה קשב וריכוז, הבעיה קשה יותר וכדאי להתמקד בארגון הבניה והדרכת הורים.

יש עוד דעות או רעיונות ?

זאת היתה שאלה עקרונית. והעלתי אותה כי אני נתקלת בה שוב ושוב, במהלך העבודה. ויותר התייחסתי למקרים המורכבים - שהטיפול נדרש להם כחלק מתכנית התערבות כוללת.

fez1

New member
אני אמנם

לא עובדת בקופות חולים אלא בגנים ובית ספר אך מכיוון שגם שם לא מספיקים התקן והשעות בכדי לקבל את כל הילדים , לכן גם אני נוקטת בשיטה של דיון עם ההורים ו/או המורה ושאר אנשי הצוות ( קלינאית , פסיכולוגית , תראפיסטית באמנות ) ומתייחסת בטיפולים המצומצמים שהתאפשרו לצרכים התפקודיים של הילד ולאלה אשר נראה לי שהילד מסוגל להשיג . התייחסות לתחומים בהם חלש ואשר עליו לחזקם בכדי לתפקד כמה שיותר באופן עצמאי ויעיל . הילדים שבטיפולי - מאוכלוסיה חרדית ויש חשיבות רבה לשאיפות וצפיות ההורים כך שלאחר שיחה וקבלת פרטים ניתן איכשהו להצטמצם לתחום או תחומים ספציפיים . כמובן שאם הבעיה נרחבת ואני בטוחה כי טווח הזמן הנתון - אינו די בכדי להשיג את המטרות - אני מיידעת את הצוות או את ההורים ומייעצת על הוספת טיפול נוסף אחה"צ או טיפול בתראפיה שונה נוספת .

טובת הילד

אם נדרשים טיפולים נוספים מעבר לתשעה בכדי להשלים את הטיפול יש להציג את המצב להורים ולתת להם את האפשרות האם לסיים טיפול או להשלימו במחיר פרטי מעבר לתשעת הטיפולים. באם הם מחליטים לסיים את הטיפול הרי הם האפוטרופוסים של הילד וההחלטה נתונה בידם.

Mנטה

New member
ואם זה מקרה שבו הילד ממש זקוק

ולהורים יש את כל הכוונות הטובות ואין בכלל כסף, אפשר גם ללכת לקראתם. אני בשאיפה שבכל זמן נתון תמיד יהיה ילד שאני אעזור לו על חשבוני.

למעלה