שאלה

צומיש

New member
שאלה ../images/Emo35.gif

אתם מאמינים לזה שהתרופה הכי טוב ללב שבור זה לב חדש? או שאתה חושב שצריך לבוא נקיים לקשר?

צומיש

New member
עוד משהו...

הייתם מוכנים ללכת לייעוץ זוגי לבן זוג שלכם שהוא לא הבעל או שיש משפחה ??

הלכתי לטיפול זוגי קצר.

עם מי שהיה לי קשר איתו שנה וחצי ואחרי שנפרדנו הוא רצה שנחזור. זה היה התנאי שלי לחזרה. היינו מעט פעמים, אולי 3, במהלכן הסתבר לי משהו שגרם לזה שפירקתי את ה"חזרה" הזו. אבל למדתי גם משלושה מפגשים המון וזה עזר שאיש מקצוע ראה את ההתנהלות שלנו ויכול היה לעזור לי לאחר מכן עם תובנות. את מה שלמדתי אז אני מיישמת היום ולכן אני מודה על האפשרות ההיא של אז.

elena20

New member
לא חושבת שזה טוב לקפוץ מקשר

ארוך ישר לקשר אחר אחרי הפרידה. אלא אם כן מרגישים שכבר התגברו לגמרי על הקשר הקודם ומוכנים לפתוח דף חדש בחיים. בקשר לייועץ- אם אני נמצאת בקשר זמן ממושך,והקשר היה נורא חשוב והייתי חושבת שאולי בעזרת יועץ באמת יש סיכוי לשיפור הקשר, בהחלט הייתי הולכת על זה.

אז ככה,

התרופה ללב שבור היא באמת להתחיל קשר חדש, אבל לדעתי זה בכלל לא סותר את המשפט השני שלך. הרי כל הריבאונדים בדרך כלל לא מביאים למשהו רציני, אך כן עוזרים לשכוח. מה שכן, אני חושבת שלקשר רציני צריכים לבוא נקיים מרגשות וגעגועים לאקסים כי כל ההשוואות הן הורסות. הרי אין אף אחד מושלם ולכל אחד יש יתרונות וחסרונות, אז אין כאן מקום להשוואות. יש סיפור מאחורי השאלה?

free soul

New member
את יודעת... הזכרת לי משו..

יום אחד ישבתי אני וידיד שלי ודיברנו על אהבות נכזבות.. אז אני עושה לו שהלב שלי נמצא בכל מקום.. הוא עושה לי:"מה זאת אומרת?" אז אני עונה לו:"הוא נשבר לרסיסים...."

נרקי

New member
אין דבר כזה לב חדש..../images/Emo31.gif

אחרי שהלב נשבר הזמן מאחה אותו ומרפא אותו כאילו הוא חדש
אבל רק שהוא יותר חזק מ"הלב הקודם"

luda88

New member
אני אישית נגד הגישה הזאת

אני חושבת שצריך לתת ללב להחלים ולפנות את הלב לאהבה חדשה... ולא לקפוץ מקשר לקשר, זה רק פוגע בך יותר.. אבל זאת דעתי..

זו גם דעתי.

כשקופצים לא מעבדים את מה שקרה וזה פתח לצרות. אבל לא אצל כולם. יש כאלה שזה לא מפירע למודעות שלהם.

זכוכיות

New member
כן.

אני רואה שאני בדעת מיעוט. ואולי זה גם קשור בסוג האדם שאתה, אבל אני את שלי למדתי על בשרי- אם אני לבד אני חופרת, ואני לא משאירה לעצמי שום סיכוי להתבגרות, אם אני קופצת למים, במיוחד אם אני כבר נסחפת לגמרי בקשר חדש, אני מהר מאוד מגלה שההוא כבר לא כזה מעניין, ושלא חשבתי עליו כבר שעה שלמה, יום שלם, שבוע, חודשיים... בקיצור- לי, זה עובד.

תגובה

כל קשר טוב, כשיש בו אהבה וענין. אהבה חדשה מקלה על אהבה נכזבת, אבל לא פותרת אותה, כי אפשר לאהוב הרבה אנשים בבת-אחת, כל אחד בצורה שונה. גם אם נפסיק לאהוב מישהי באופן רומנטי, נמשיך לאהוב אותה כאדם ולרצות בידידות אתה.

גבי 2007

New member
אסור לעשות ממישהו ריבאונד ../images/Emo128.gif

זה גורם סבל לצד השני וזה ממש פשע בימי הביניים היו מכניסים לכלא על דבר כזה

להכנס לקשר בשביל להתגבר על קשר

אחר זה לרוב מגיע עם אלמנט של אשליה. כמה מקרים את מכירה שאנשים התחילו קשר (קשר!לא סטוץ!) באמירה "תשמע\י אני מתחילה את הקשר מתוך התפיסה שזה יעזור לי להתגבר"? לרוב זה לא נאמר. אפילו כשזו המטרה. קשה לי להאמין שיש הרבה אנשים שיסיכמו להשקיע מעצמם ומהרגשות שלהם במי שיפתח ככה את הקשר איתם. וזו האשליה.

The Chicken

New member
אני התחלתי ככה קשר

לא בדיוק במילים האלה, אבל המסר היה משהו בסגנון- אני מרוסקת ומעוניינת להשתמש בגוף שלך בשביל לגרום לעצמי להרגיש משהו. זו לא אהבה שאני מחפשת וגם אין לי להחזיר. (לשמחתי הסידור הנ"ל לא נמשך לאורך זמן, הניסוי הצליח מעבר למשוער ואנחנו ביחד עד עכשיו)

לדעתי לא

כשאת נכנסת לקשר חדש והלב שלך עוד קצת אצל הישן את רק משווה ומשווה, וההוא ככה, וזה ככה ופה יותר טוב וכו' וכו' תני לעצמך להתאוורר, להתנקות, כמו שאמרת.

נ ט ע 9 1

New member
בטח שעדיף להכנס 'נקיים' לקשר..

ככה אתה פותח קשר בראש ולב 'נקי' ולא מתחיל קשר עם רגשות/זיכרונות/אהבות/רצונות לחזור לעבר,להתגעגע לעבר.. אם כבר מסיימים קשר ורוצים קשר טוב וחדש,כדאי שיהיה קשר ב'ראש נקי' חייב איזה תקופה קטנה של החלמה מהקשר הקודם... אם לא ככה.. זה סוג של ריבאונד, ובד"כ ריבאונד זה לא רציני עדיף להחלים לפני כן. ריבאונד עלול להזיק גם לריבאונד וגם למתגבר... לריבאונד, כי הוא סה"כ עונת מעבר, ול'מתגבר', אם כבר אתה מתחיל קשר כדאי שהוא יהיה טוב נקי וחדש, כי רק יצאת מקשר לא משהו... ולא להתחיל עוד איזה תקופה של קשר, שעלולה להביא איתה זיכרונות משלה.. ואם משתמשים בריבאונד, זה אח"כ רק עושה לו/לה כאב לב, והוא בעצמו יצתרך ריבאונד, והריבאונד יצתרך בעצמו ריבאונד, וזה גלגל שלא ניגמר.. קיצר, לדעתי עדיף להתגבר ואח"כ להתחיל קשר..

למעלה