שאלה

ceyal

New member
שאלה ../images/Emo35.gif

איזה בעיה יכול לגרום מצת שלא מוברג עד הסוף

עתיד18

New member
כמה בעיות :

ניצוץ לא טוב בגלל חוסר פיזור (אם הוא לא מוברג מספיק, יש מצב שחלק מהניצוץ שלו לא יתפזר, אלא "יתק" בדפנות של התושבת שלו) חוסר איטום מושלם, ובריחת קומפרסיה אפשרית

itzik93

New member
המנוע יזייף

בגלל שאין אטימה הרמטית בבוכנה. יעילות שריפת הדלק תיפגם לחלוטין והמנוע יתחיל לרעוד, ההספק שלו ´יצנח´ והוא יצרוך יותר דלק... בקיצור - ללכת לסדר. איציק

ceyal

New member
ולמה שאלתי ....

ברכב של חבר כשניסנו להחליף פלאגים - פשוט הפלאג לא "נכנס" עד הסוף. חשבתי שאולי הפלאג לא נכנס ישר - אבל לא עזר כלום ועם מעט כוח - ההברגה של הפלאג(לא של הראש)פשוט "השתטחה". ניסיתי עוד 2 פלאגים
אותו סיפור. אפשר לסדר דבר כזה בקלות? או שזה סיפור מהסרטים?

ceyal

New member
ותוספת חשובה מאד../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

מדובר רק בפלאג אחד לא בכל ה 4

עתיד18

New member
אוויייי ואבוייייי

למה כל אחד חושב שהוא מכונאי ? הפלאג הראשון כנראה לא נכנס בדיוק ישר ואז שהפעלת כח טחנת את ההברגה שלו ופגעת בזאת של הראש..אני הייתי הולך למוסך שינסה להעביר על זה מברז, ואם זה עדיין לא יהיה טוב, אז שיקדח את זה יעשה הברזה וישים מתאם "אובר סייז" שמוברז בהתאמה לפלאג בתוכו עתיד - שלא מבין למה אנשים מתעקשים לעשות דברים ללא ידע מתאים

itzik93

New member
מסקנה

אם הוא היה יודע לעשות את זה או מתייעץ קודם לכן עם מישהו שכבר עשה את זה, כולם היו אומרים לו להבריג את הפלאג בעזרת היד ו"לתפוס" את ההברגה כמו שצריך ורק אז לחזק סופית עם מפתח/ראצ´ט מתאים... חבל, זה יעלה לו ביוקר עכשיו (יחסית). איציק

ceyal

New member
קודם כל - למה ישר לתקוף../images/Emo46.gif

ואם יש משהו שלמדתי בחיים זה לא בכח רק במוח והנה עוד הבהרה קודם כל מדובר על לקראת סוף ההברגה - בערך 3 מילימטר אולי (3 "פסים" של הפלאג),ככה שקשה לי להאמין שכל הפלאג נכנס כמו שצריך ורק בסוף התעקם אם הוא נכנס עקום אז מיד הוא נעצר לא? דבר שני - כל חמוריודע שאת הפלאג מחזקים ביד עד לכמה שאפשר ואז , עם המפתח , עושים הברגה של 90 מעלות (רבע סיבוב) וזהו
נכון
את כל הדרך של הפלאג עשיתי ביד והטעות היחידה היתה - מאחר והפלאג קבור אי שם - כאשר הפלאג נעצר עם היד לא ראיתי שנשאר עוד קצת בחוץ וסגרתי עם המפתח - זה הספיק כנראה לטחון את הפלאג....ומדובר רק על רבע סיבוב לא יותר. במבט לתוך החור , גם עם פנס , לא הצלחתי להבחין בנזק להברגה של הראש מנוע ולכן שאלתי מה ששאלתי אז עתיד יקר - נכון אני לא מכונאי - אבל גם לא מטומטם(לפחות נראה לי ככה) זה לא פעם ראשונה שאני מחליף פלאגים(בעצם אולי פעם שלושים או יותר)ואם היה לי ספק קל שבקלים - הייתי מעדיף לשלוח אותו למוסך.כמו שאמרתי במשפט הפותח... ואיציק - למה אתה קורא לי "הוא"? אתה יכול לפנות בצורה יותר ישירה - זה סתם נותן הרגשה נעימה וביתית יותר - לפחות הרגשה שלי. שלא תחשבו שנפגעתי אבל קצת אתם יודעים.. ערב טוב לכולכם

magician

New member
לאייל - ההתיחסות הפעם רצינית!../images/Emo127.gif

יום טוב לך , כאדם שיותר מכל חשוב לי יחס של כבוד אחד לשני ודרך תרבות אבקש להביע את דעתי: לשאלתך התיחסו בצורה עינינית ובצורה אוביקטיבית ללא כל כוונה מוסתרת של זילזול או ברוח "ההיסטלבטות" ההומוריסטית שלאחרונה ניגרמה מכמה שאלות תמימות אך מעצבנות את חלק מחברי הפורום! באשר לפגיה בהברגת המצת זה תמוהה ביותר כי בדרך כלל ההברגה שבראש המנוע ניפגעת! היות ובהתיחסות לשאלתך של חברי הפורום הועלו מצבים\סיבות נכונות להפעם לא יוכל להתיחס מעבר לכך!

ceyal

New member
לא התכוונתי../images/Emo39.gif

לזה שמישהו פגע בי ואני בטוח שזאת לא היתה כוונתו של אף אחד. רק קצת -אבל ממש קצת -הפריע לי שמיד הועלו השערות וקביעות למידת הידע שלי (נכון אני לא מוסכניק אבל פלאגים נו...)אבל אולי גם אני אשם שלא פירטתי הכל מיד איציק ועתיד - אני מאד מקווה שאתם לא נפגעתם ממני יום טוב ו
לכולם אייל - שלא נפגע מכאלה דברים

itzik93

New member
אייל ידידי, כמה דברים.

אני לא יודע מה בדיוק קרה אצלך, אבל לא נראה לי הגיוני שאם הברגת את כל הפלאג בעזרת היד אז "פתאום" ההברגה תידפק ממש לקראת הסוף - זה פשוט לא הגיוני. חוץ מזה, אם קשה לך להבריג את הפלאג ביד, אתה יכול לשים עליו טיפונת של שמן/גריז-חודרני ע"מ שהוא יכנס בקלות. יום טוב איציק

ceyal

New member
לאיציק מכל ה ../images/Emo23.gif

כדי שתראה למה אני מתכוון - טרחתי וסרקתי את הפלאג למחשב. מקרא 1. עד כאן הוברג הפלאג (רואים את הסימן) 2. ההברגה שנטחנה יום טוב גם לך אייל שטינף את הסורק

itzik93

New member
אייל, שים ../images/Emo23.gif

ההברגה של הפלאג ´נטחנה´ בדיוק בכניסה והותירה אחריה שבבי מתכת (של הראש מנוע) על שאר ההברגה של הפלאג... אינני יודע איך הגעת למצב כזה לאור העובדה שאתה טוען שהפלאג הוברג ידנית... לפי דעתי, וזה מה שטענתי מראש, הפלאג לא הוברג כראוי בצורה ידנית וקיבל חיזוק שפגם בהברגה בראש מנוע. מה שאתה יכול לנסות הוא לבדוק בעזרת פנס או כל דבר אחר אם שאר ההברגה של הפלאג (בראש מנוע עצמו) לא נפגמה. במידה ופגעת רק בתחילת ההברגה ייתכן ותוכל להחזיר פלאג חדש אחר ללא צורך בתיקון ההברגה בעזרת מעט סבלנות, דייקנות ושמן לצורך הברגה קלה יותר של הפלאג. בכל מקרה, אני מציע לך לגשת למוסך לבדיקה קלה. בעבר נתקלתי בבעיה דומה (לפני כ 5-6 שנים) עקב עובדים "מקצועיים" במכון לבדיקה שהחליפו לי פלאגים ופגעו בהברגה של הראש-מנוע בפלאג אחד. לפי מה שזכור לי (עוד מאז) היתה בריחה קלה מאוד של קומפרסיה מהבוכנה, משהו שניתן להקשיב לו ולזהות אותו בעזרת אוזניות עם צינור(סטייל ´סטטוסקופ´)... התיקון (אז) עלה בסביבות ה 200-220 ש"ח וההבדל היה מוחשי בהחלט (לאור תקופה מאוד ארוכה שנסענו עם בריחה קלה של קומפרסיה) בעיקר בסלד נמוך שבא לידי ביטוי בעיקר במומנט שהלך לאיבוד קודם התיקון. שיהיה בהצלחה איציק

למעלה