שאלה

Ben Zak

New member
שאלה ../images/Emo35.gif

הייתי לא מזמן בראיון שני באינטל אותו לא עברתי לצערי. קבלתי תשובה שלילית בסוף. בכל אופן הגעתי מועמדות למשרות נוספות שמתאימות לי, שהם די חופפות לאותו תחום עיסוקי, רק שמישהו אמר לי שבאינטל אם היית בראיון, אז מעכשיו חצי שנה לא מזמנים אותך שוב לראיון. האם יש לזה בסיס או שזה סתם נאמר בלי שום בסיס?

avi0025

New member
היי

אין אני יודע תשובה לגבי זה אבל זה נשמע הגיוני אם כי עצם זה שעברת את הראשון בטח יחשב לזכותך. בינתיים תתחיל לחפש במקומות אחרים. איפה עשית את הריאיון? אני גם הייתי בריאיון שני ומחכה (במתח) לתוצאות..

Ben Zak

New member
חיפה

אגב, לא ממליץ לך לחכות בתשובה. אם עבר שבוע ועדין לא קבלת תשובה, שווה להרים טלפון לשאול. לפעמים הם פשוט שוכחים או יש איזו תקלה. אני חכיתי שבוע וחצי וחשבתי שאם עד כה לא קבלתי את האימייל המפורסם שלהם עם התשובה השלילית, סימן שאולי זה טוב. בסוף התקשרתי והם פשוט שכחו לשלוח לי את המייל הזה. לכן, אני מציע לך אם עבר שבוע וקצת להתקשר לברר מה קורה. זה עדיף מאשר לחכות ואחר כך להתאכזב לחינם. אני נשארתי עם תחושה קלה של אכזבה. כי אני חושב שבאמת הייתי מספיק טוב למשרה הזו.

avi0025

New member
בינתיים

עוד לא עבר שבוע. לפי דעתי תתקשר לאינטל ותברר האם באמת צריך לחכות חצי שנה בין משרה למשרה..מקסימום תלך לחברה אחרת. היו לך איזה שהן אינדיקציות בסוף הריאיון האם עברת או לא עברת?

Ben Zak

New member
לא ממש

אי אפשר לדעת אף פעם. יושבים שני מראיינים וכל אחד זה משהו אחר. בכל אופן, אני לא לחוץ עדין מבחינת עבודה אז יש לי סבלנות. אני עדיין סטודנט ואני מקבל את זה כמחמאה שהם בכל פעם מזמנים אותי לראיונות. מאז שאני לומד הייתי במועמדות ל-3 משרות, אבל רק המשרה האחרונה באמת התאימה לי מבחינת מה שנדרש בה. כל השאר היו ממש לא קשורים אבל שמחתי להיות בראיונות כי אתה לומד מהם הרבה לעתיד.

frenkelya

New member
אפשר לשאול על מה הם שואלים בראיונות

שם? (אולי בקרוב אני גם יזומן)

Ben Zak

New member
נא לקחת בספריה הקרובה את הספר

שכבר המלצתי עליו בעבר ואחזור על כך שוב. מה שמופיע שם, זו בהחלט רמה של שאלות ששואלים וזה גם דברים שנתקלתי בהם לא אחת. שווה לעבור על הספר בכל פעם לפני ראיון, זה קצת עושה סדר במחשבה ולהבין למה מצפים. מה שיפה בספר שיש בו חידות שיצא לי לשמוע אותן בכמה ורסיות שונות והפתרון הוא אותו פתרון. אם זה לא סוסים, אז זה חמורים או פרות. זה תמיד משעשע. לא צריך ללמוד בעל פה פתרונות, אלא להכיר את כיוון המחשבה כי הוא פשוט יחזור על עצמו בשאלות אחרות. גם אם אתה נתקל בשאלה שאתה לא יודע, בוודאות חלק ממנה תדע לפתור כי יש לך בסיס של שאלות אחרות שאתה כן מכיר ולכן זה ינחה אותה או יתן כיוון. בכל אופן, רק בשביל הידיעה: זה לא משנה אם פתרת שאלה או לא הצלחת לפתור. חשוב הדרך. חשוב לכתוב בצורה מסודרת ולהסביר מה עושים. הדרך חשובה. ובמיוחד לא להלחץ כי זה חלק ממה שמנסים לבדוק. גם לא להתיאש עד שהמראין מחליט להפסיק עם השאלה ולהמשיך הלאה. יצאתי מראיון שבו פתרתי שאלה אחת מתוך שלוש ועברתי אותו דווקא, למרבה ההפתעה. אין פשוט שום אינדיקציה שאם פתרת שאלה אז אתה גאון. זה דווקא עשוי להעיד שדווקא הכרת את השאלה ואז זה לא שווה כלום כי לא רצו לבדוק שאתה פותר, אלא איך אתה פותר.

frenkelya

New member
על איזה ספרייה מדובר?

האם הראיונות למשרות סטודנטים זהות?

yuhi

New member
תוך כמה זמן

משליחת קורות חיים אינטל מזמנים לריאיון? (כלומר תוך כמה זמן לאחר השליחה אפשר לדעת שהם זרקו את הקו"ח לפח)

frenkelya

New member
אל תשאל אותי, אני עדיין לא

קיבלתי תגובה... סתם מכין את עצמי למקרה ש....

למעלה