יגאל.. אתה קיבלת 97, לא?
הבנתי שבסוף המורה שלך החליטה להפחית לך שתי נקודות מהציון הסופי אז קיבלת 99 במקום 97 (אתה בעצמך אמרת לי את זה אתמול בלילה במסנג'ר) דבר שני, רציתי לדעת על מה אתה מעוצבן עליי? (אמרת לי אתמול בלילה בשיחה במסנג'ר שאתה כועס עליי ולא הסברת למה) דבר שלישי, תפסיקו לטעון שהשיטה החדשה במתמטיקה הרבה יותר קלה, כי זה לא נכון. אתם בבגרות שלכם הייתם צריכים לפתור איזה 7 שאלות, כשכל שאלה היתה בד"כ בעלת סעיף אחד או שניים והבחינה שלכם נמשכה 3 שעות. מאז שפיצלו את השאלונים, אז בשיטה החדשה צריכים לענות על 9 שאלות, כשבכל שאלה אז נותנים תמיד מלא סעיפים, וסה"כ הזמן של הבחינות שלנו הוא 6 שעות, כך שההיקף של העבודה שלנו בבחינות עצמן יותר רחב. ב-006 במועד א' למשל נתנו שאלה שההיקף שלה היה כמו ההיקף של שלוש שאלות מהבחינות בתקופה שלכם. חוץ מזה, גם בתקופה שלכם השאלות בגאומטריה ממש לא היו מסובכות (קניתי ספר של כל הבחינות בגרות מ-1990 ועברתי על כל הבחינות, כך שאת מה שאני אומר אני מבסס על כך), אז די להגיד שהורידו את הרמה בגיאומטריה, כי זה ממש לא נכון! (השאלות שהיו השנה במועד א' למשל היו יותר מורבות וקשות מהשאלות בבחינות שלכם) וממה שראיתי, אז בטריגו ובבעיות קיצון השאלות שהיו לכם היו פחות ארוכות ועם פחות עבודה שחורה. קיצר, היתרון העיקרי היחיד בשיטה החדשה זה שאפשר כל פעם לגשת לשאלון מסוים ולשפר רק אותו, במקום לעשות הכל מהתחלה מחדש. אבל די לנסות להשמיץ את הרמה של היום, כי הרמה לדעתי לא ממש השתנתה, ואם כבר אז היא השתנתה באופן מאוזן, כך שנושא אחד נהיה קל יותר והאחר קשה יותר.