שאלה

ממ..חידוד של השאלה..

זה אפשרי לקחת מאחד המבחנים שעשיתי את הציון הגבוה באנגלית שנותן פטור ואת הציון הכללי של הפסיכומטרי הגבוה מבין 2 שעשיתי? כי לפי מה שהמורה שלי אמר לי זה לא אפשרי..אז זה וודאי מה שענית לה? את מכירה מישהו אישית שהיה במצב הזה?

Musi© Gi®l

New member
../images/Emo79.gif הציון באנגלית ../images/Emo15.gif../images/Emo18.gif

של פסיכו א' לא משולב בציון הכללי של הפסיכומטרי ב', אבל כן הוא קובע את הרמה. במקרה ההוא- יש לה אנגלית 120 מילולי 120 כמותי 120 סופי 614. והיא פטורה מאנגלית, בזכות הפסיכומטרי הראשון.

21פלפלת

New member
עוד פעם

ה-614 הזה. מישהו מוכן להסביר לי איך מגיעים למספר הזה?

yakirml

New member
הסבר (קצת מורכב)

בטח מה שהיא עשתה זה את הדבר הבא: נניח ציון משוכלל 143. ציון משוכלל זה הוא בטווח שבין 141 ל-145 בטבלה של המרכז הארצי. גודל הטווח הוא 4=145-141 והציון (143) גדול ב-2 מהגבול התחתון של הטווח. ציון כזה נופל בטווח שבין 730 ל-761. גודל הטווח הוא 31=761-730 נחלק את גודל טווח ציון הפסיכומטרי (31) בגודל טווח הציון המשוכלל (4): 8=31/4 (בקירוב) כעת מה שנותר זה להכפיל 8 ב-2 ולהוסיף את זה ל-730 = 746 זה הציון. למרות זו השיטה בה אני משתמש, היא איננה נכונה לחלוטין כי אין יחס ישר בין ציון משוכלל לציון פסיכומטרי אבל זה הדבר הקרוב ביותר שניתן להגיע אליו.

iknow

New member
לא מדוייק

שים לב שהציון המשוכלל 140 מתורגם ל729 אז נקודה אחת בציון המשוכלל מתורגמת לנקודה אחת בפסיכומטרי במקום אחד ובמקום אחר מתורגמת ל8? יש לי חבר שהציון המשוכלל שלו 130.4 והוא קיבל 673 ממידע זה + המידע שכל נקודה בציון המשוכלל היא בערך 6 נק' נקודות אפשר להגיע לכמעט כל ציון בדיוק גבוה. (לא שזה מאוד חשוב אם קיבלנו בסימולציה 718 או 724)

yakirml

New member
איך הגעת לזה ../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif

אים כל נקודה בציון משוכלל שווה 6 מהציון הכללי הרי שהחבר שלך קיבל 130.4 * 6= 782 ולא 673. לא כל כך הגיוני..... השיטה שהצגתי לעומת זאת אינה נכונה לא מהסיבה שאתה ציינת. נקודת ציון משוכלל היא בעלת ערך משתנה בסקלת הציונים. יתכן שבמקום אחד היא שווה 4 נקודות פסיכומטרי ובמקום אחר 2. הסיבה שהשיטה שהצגתי לא מדוייקת היא בגלל שאני מניח שלטווח ציונים משוכללים יש יחס ישר ואחיד לטווח ציוני הפסיכומטרי דבר שאינו נכון.

iknow

New member
אני אסביר

הציון המינימלי הוא 200 בכל חלק בנפרד הציון המינימלי הוא 50 150-50=100 100*6=600 600+200=800 זה בגדול-בממוצע נק' ציון משוכלל בפסיכוטמרי שווה די הרבה נק' פסיכומטריות בהתחלה אך יחד עם זאת היא די קבועה בין הטווחים 530-730 מעל 730 נק' ציון משוכלל שווה יותר מ6 נק' מתחת ל530 נק' ציון משוכלל שווה פחות מ6 נק' איך אני יודע את זה? תסתכל בטבלת המעבר מציון משוכלל לציון כללי של המרכז הארצי ושים לב שמציון משוכלל 110 עד ציון משוכלל של 140 כל 5 נק' של ציון משוכלל שוות 28 נק' ציון כללי. את החשבון אתה יכול לעשות לבדך(5.6) הנגזרת של הפונקציה: נק' בציון פסיכומטרי כללי לנק ציון משוכלל(Y) כפונקציה של ציון פסיכומטרי(X) אינה קבועה אמנם אך השיפוע(הנגזרת) של הפונקציה הזאת בין ערכי X 530-730 היא 0 בקירוב טוב מאוד!(וערכי הY שלה הם 5.6 לאורך כל התחום הזה)

אז הבנתי נכון כבר מההודעה

הראשונה שלך.. רק שאני לא יודעת מה נכון כי שאלתי את אותה שאלה בדיוק את המורה שלי מקורס של יואל גבע והוא אמר לי שאי אפשר לקחת פטור באנגלית מפסיכומטרי אחד ולהשתמש בפסיכומטרי אחר כציון קבלה קובע.. אז בגלל זה שאלתי אם את מכירה מקרה כזה אישית או שזאת רק השערה שלך..אבל לא ענית לי על השאלה הזאת.. ממ..בתקווה לקבל תשובה
ואם מישהו אחר יודע..בבקשה שיעדכן אותי

Musi© Gi®l

New member
../images/Emo79.gif זאת לא השערה../images/Emo15.gif../images/Emo18.gif

זה כתוב באתרי האוניברסיטאות.... ויכול להיות אפילו באתר של המרכז הארצי...

naring

New member
גרר... תראו.

הפרק הכמותי כפול שתיים ועוד הפרק המילולי כפול שתיים ועוד הפרק באנגלית (רק פעם אחת...), כל זה חלקי 5. אח"כ אני כבר לא זוכר... בערב אני אגיד לכם, עכשיו אני ממהר לקורס.

Musi© Gi®l

New member
../images/Emo79.gif גם אתה חבר ../images/Emo15.gif../images/Emo18.gif

באגודת הבלונדיניות ? כי אם לא, זה הזמן להצטרף...

21פלפלת

New member
תגידי לי, איינשטיין

את מוציאה את כל הקריזות שלך בפורום או מה?

Musi© Gi®l

New member
../images/Emo79.gif ברור ../images/Emo15.gif../images/Emo18.gif

ואיך לעזאזל את יודעת את שם המשפחה שלי

000שירה000

New member
../images/Emo108.gif../images/Emo54.gif בנות- די לריב!

למרות שאני חייבת להודות ש... מיוזיק- זה ממש משעשע אותי לראות כל פעם איך מכל מילה קטנה שלך לפלפת מאבדת את העשתונות לגמרי... את קורעת אותי מצחוק...
(מה לעשות, אני במצב רוח מרושע היום, ושמישהו ינסה לעצור אותי!)

Musi© Gi®l

New member
../images/Emo79.gif "לפלפת"../images/Emo6.gif ../images/Emo15.gif../images/Emo18.gif

ושירה במצב רוח מרושע זה הדבר

למעלה