שאלה

Netta79

New member
שאלה ../images/Emo140.gif

קודם כל , שלום ! אני נטע , בת 26 מתל אביב סליחה על "ההתפרצות" לפורום שלכם ... אבל יש לי שאלה ואני מקווה שתוכלו לענות לי ... יש לי חברה , כבר שנתיים , שונה ממני בהמון מובנים , פונקצונלית ל"יציאות" ובילויים אך גם מה שנקרא , נכנסה לליבי ... הבעיה שלי איתה , זה שהיא לגמרי היסטרית בקטע של בחורים , היא פשוט חושבת מעוות ולפני שבוע האשימה אותי בתיכנון "גניבת בחור" בצורה שהשאירה אותי המומה פשוט לא האמנתי שהיא חושבת שאני מסוגלת לעשות את מה שהיא תיארה (שכלל תיכנון ערמומי ביותר , רמאות , שקרנות, נקמנות ומניפולטיביות שלא ברא השטן) כמובן שהיא הוסיפה שהיא אוהבת אותי ולכן גם אם עשיתי את זה , היא עדיין לא רוצה להתנתק ממני אני לעומת זאת , לא מסוגלת להיות עם מישהי שמאמינה שאני ,from all peaple, יכולה לנהוג בצורה דוחה שכזו ולכן כבר שבוע מתחמקת ממנה חבל לי עליה , אני באמת אוהבת אותה , אבל נפגעתי קשות ולא , אין עם מי לדבר כי היא לא רציונלית , בכל מה שקשור לגברים והאמת היא שאני פוחדת ממנה מצד שני , יש בי את הרצון לעזור לה להבין שלא נוהגים כך מה דעתכם ??? לוותר עליה ולהמשיך הלאה או להתאמץ למענה ולנסות "ללמד" אותה קצת דרך ארץ והתנהגות חברית מהי ? תודה רבה מראש
לילה טוב ~נטע

RossandRachel

New member
קודם כל- מתפרצת???

חס ושלום!ברוכה הבאה לפורומנו (אין כזו מילה, אבל לא נורא) החביב :) אמממ לדעתי חבל לאבד חברה כזו, שאם תחשבי על זה, למרות שהיא חשבה שתכננת ועשית מעדים שרק השטן עושה, החליטה שהיא עוברת את זה ורוצה להשאר חברה שלך.את צריכה לדבר אתה ולהסביר לה את המצב...פשוט מאד.

sh53

New member
עבדי על עצמך - לא לעבוד בעניינה

אני מתכוונת לקבל את האדם כמו שהוא, גם אם את חושבת שהוא טועה, גם את חושבת שהוא הולך לשלם מחיר יקר. לפעמים אנשים נמצאים במצב בו הם לא מוכנים להקשיב, הם צריכים ליפול שוב ושוב כדי להבין, יש אנשים שמעדיפים ללמוד לב מטעויות שלהם ולא ללמוד מטעויות של אחרים. זה שתנסי ללמד אותה בדרכים שונות ומגוונות זה לא יעזור, כי התלמידה לא רוצה ללמוד. קבלי אותה כמו שהיא ותהני ממה שיש - הבילויים שלכן יחד.

Netta79

New member
אממ...

זה לא קצת מפחיד להיות חברה של מישהי עם השקפת עולם מעוותת ?

sh53

New member
מה הכוונה מעוות?

זו מילה כללית שאי אפשר לדעת ממנה פרטים. מצד אחד את אומרת שהיא נכנסה לך ללב, מצד שני את פוחדת ממנה, מצד שלישי היא מאשימה אותך ב"תיכנון ערמומי ביותר , רמאות..."

Netta79

New member
אז ככה

זה שהיא האשימה בכל מה שציינתי , מראה על כך שהיא מסוגלת לחשוב באותה הצורה שהיא יכולה כך לתחמן ולרמות וזה מעוות כי חברות מבחינתי בחיים לא יעשו את זה אם היא האמינה שזה אפשרי - זה מעוות ומפחיד תמיד ידעתי שהיא קצת "מופרעת" אבל אהבתי אותה בכל אופן , זה לא סותר את העובדה שזה מפחיד להיות חברה של מניפולטיבית ...

sh53

New member
אם את חברה טובה, אל תיתני לה ציונים

מה שאני אומרת זה שלה יש את המינוסים שלה וגם לך (אין אדם מושלם). אני חושבת שזו חברות על בסיס של אינטרס (למעשה כל חברות היא כזאת, אחרת זה ניצול שאחד נותן והשני רק לוקח). את אוהבת אותה לבילויים ויציאות ועוד כמה דברים והיא גם אותו דבר. אז יש בפנייך רק 2 אפשרויות: לקבל אותה כמו שהיא (וזה דבר שטוב ללמוד בכל שלב בחיים - לקבל אנשים כמו שהם ולא לנסות לשנות אותם כי משהו בהם לא מתאים לנו) או לעזוב אותה (שזו הדרך הכי קלה ולא מבטיח לך שבחברה הבאה לא יהיו מינוסים אפילו יותר "גדולים" או "גרועים"). לסיום - אם אני חושבת שמישהו רמאי, זה לא אומר שאני בעצמי רמאית. כך גם החברה שלך, זה מה שהיא חושבת עלייך, אם זה לא נכון הוכיחי לה שהיא טועה ולא להתייחס לדרך המחשבה שלה שהיא מעוותת כי זו לא הוכחה, זו הדיעה שלך.

sweetdreams

New member
אין טעם לנסות "לתקן" אותה..

וזה גם לא תפקידך.. במקום זה עלייך לחשוב אם מקובל עלייך להיות חברה של מישהי שחושבת שאת מסוגלת להיות כזו תחמנית ולהאשים אותך בכל הדברים שציינת. זו נראית לי הנקודה היחידה שנוגעת אלייך. לגבי צורת החשיבה שלה לגבי בנים- כך היא חושבת! בין אם את חושבת שזו צורה מעוותת לחשוב או לא, זה לא עניינך.. אם כך טוב לה, ואם היא מרגישה בנוח עם הגישה שלה, אז זה מה יש.. זו לא מתמטיקה, ואין פה נכון או לא נכון. את צריכה לקבל אותה כמו שהיא, ופשוט להחליט אם זה מתאים **לך** או לא.. את מחליטה שכן, אז סבבה, הרווחת חברה. מחליטה שלא- תוותרי עליה, ולא קרה שומדבר. זה לא אומר שאת חברה פחות טובה, או בנאדם רע, זה רק אומר שזה לא מה שמתאים לך. קורה לפעמים..

T A L is here

New member
תדברי איתה על זה

קודם תנסי לדבר איתה.. לפני שאת מחליטה אם לנתק איתה קשר תגידי לה שאת נפגעת כשהיא אמרה לך שעשית את זה ואם את באמת אוהבת אותה.. אז תשארי איתה לפחות תקחי הפסקה ממנה לשבוע שבועיים ואז תחזרי אליה עם כוחות מחודשים ותדברו על הכל ועצה שלי - אל תתקרבו לאותם בחורים

למעלה