שאלה

שאלה ../images/Emo140.gif

שלום, אני מעוניינת להתחיל ללמוד משפטים, אמור להיות לי עוד מעט ראיון קבלה. יש לכם טיפים? עצות? מה ישאלו אותי, מה כדאי לומר?

Anabol

New member
דעתי

אני לא יודע ספציפית לגבי ראיון הקבלה בצפת אבל אני בטוח שיהיו שאלות בסגנון של למה את רוצה ללמוד משפטים ומה את חושבת שהוך אותך למתאימה. ובנימה כללית, אני בטוח שזה לא יהיה ראיון קשה ו"ממיין". אני חושב שאם לא עוברי את הראיון שם, אולי עדיף באמת שלא להיכנס למקצוע הזה. אני לא מתכוון לזה בנימה מזלזלת כלפי המוסד, אלא שמטרת הראיונות האלה היא לנפות את אלה שבאמת לא מתאימים. בקיצור, אין לך באמת מה להתכונן.

אלמרפאד

New member
לא לבוא מוכנה

מעין "הפוך על הפוך". הם רוצים שתלמדי אצלם לא פחות משאת רוצה. כל עוד לא תעשי את הרושם הכי שלילי שאפשר, אני לא רואה כל אפשרות שיגידו לך לא. זה לא שיש להם 5,000 מועמדים והם מקבלים רק 10. אם תבואי מוכנה מדי, יכול להיות שתשדרי "אוטומטיות". לא תמיד זה טוב. אמנם בהקשר אחר, אבל באחד מהראיונות להתמחות שעשיתי, באתי מאוד מוכן, עם תשובות מדויקות למרבית השאלות הסטנדרטיות. המראיין עצר אותי באמצע ואמר לי: "ממש התכוננת, אה? מה יקרה אם אני אפתיע אותך בשאלות מאוד לא צפויות?" הנהנתי וחייכתי, ואז הוא עבר לנושא מאוד לא קשור (ומפתיע) ובהתאם לזה התשובות שלי הפכו להיות זורמות הרבה פחות, ואני מניח ששידרתי פחות ביטחון. זה לא נראה טוב. אל תעשי את זה.

למעלה