שאלה!!

• פותח הנושא Red 5
  • פורסם בתאריך

Red 5

New member
שאלה!!../images/Emo132.gif

אני לא יודע ממש איך זה עובד אבל רוצים לארגן פה משחק תפקידים?? אם אתם יודעים מה צריך ואיך עושים את זה, דברו איתי ונעשה פה שהו נחמד שאולי יעיר קצת את הפורום.

Padme Amidala

New member
אני גם לא כ"כ מבנה בזה,

אבל זה באמת נשמע נחמד. יש מישהו בפורום שמבין בזה קצת יותר ויוכל להסביר לנו?

Darth Tomer

New member
אני אף פעם לא שיחקתי

אבל ראיתי אחרים. אני מוכן להשתתף אם זה יהיה בפורום ויהיו עדכונים מהירים.

Another Girl

New member
נשמע מגניב דווקא ../images/Emo13.gif

יש אפילו פורום של משחקי תפקידים שנמצא בקישורים שבעמוד הראשי...אולי שם יוכלו להסביר.

go girl1

New member
כן כן כן!../images/Emo118.gif

אני ממש אוהבת משחקי תפקידים!
אני יודעת איך משחקים אבל לא מקצועי.... כל אחד בוחר לו דמות בוחרים מקום ו... מתחילים לכתוב...

Red 5

New member
טוב בנתיים לך יש הכי הרבה ניסיון פה

אז רוצה להסביר בערך איך זה עובד? ואני כבר אשבור את הראש עם איך להתאים את זה לפה (אלא אם את רוצה לשבור את הראש, מי אני שאתנגד
)

very dark girl

New member
הסבר,../images/Emo110.gif

יש כל מיני שיטות של משחק אבל המתאימה לנו ביותר היא גם הפשוטה ביותר..בוחרים מקום וזמן. (לדוגמא: נאבו,תחילת המלחמה) כל אחד בוחר לעצמו דמות שקיימת בסרט (אפשר גם שלא קיימת אם אתם רוצים...) ומתחילים לשחק! כל אחד נכנס לדמות שהוא בחר, מתאר אותה ומציג אותה בפני כולם. אחר כך בוחרים התחלה (לדוגמא: אישה צעירה לבושה בבקיני מוזהב רצה אל תוך הפאב וצועקת "יש חילזון ענק בחוץ!")
והכל זורם. כל אחד משחק בתור הדמות שלו ומשפיע על המצב... אני ממליצה שהמשחק יתקיים בצ'ט כי זה הרבה יותר נוח ומנסיון משחקים על גבי הפורום מעוררים הרבה בעיות.

very dark girl

New member
לא...../images/Emo110.gif

משחק בפורום מאבד דבר ראשון את אפקט המהירות.. תגובות יכולות להגיע אחרי הרבה זמן... אבל הבעיה העיקרית היא בעיית המקום, צריך לקבוע מס' מוגבל של שירשורים שבהם יתנהל המשחק כי לפעמים זה פשוט יוצא משליטה.ניסו פעם לעשות דבר כזה בפורום אחר ומה שקרה לבסוף זה שהיו צריכים להחליף את כל צוות ההנהלה ושהפורום התמלא שישורים חדשים כמו "מתי כולם פה? כל הזמן שאני רוצה לשחק אין פה אפחד" (וזה ציטוט). בקיצור- לא מומלץ.

go girl1

New member
זה מה שהתכוונתי../images/Emo118.gif

ההמשך של המשפט היה אמור להיות "לא ממשיכים בזמן..."

very dark girl

New member
אני יכולה להנחות משחק../images/Emo110.gif

ההתחלה צריכה להיות בצ'אט בגלל שצריך להבין בדיוק איפה כל דבר מתרחש. כל מי שרוצה לקחת חלק במשחק צריך להכין לעצמו דף דמות. כלומר: פרטים איישים של הדמות שהוא בחר או יצר שכוללת את הפרטים הבאים: -פרטיים חיוניים: שם: גיל: מין: מקצוע: מקום מגורים: -מראה חיצוני: גזע:(לדוגמא:אנושי) גובה: מבנה גוף: צבע עיניים ועור: אורך וצבע שיער: לבוש ב-: -קווי אופי: (אלו הם שדות שלא חובה למלא אבל בעזרתם נוכל ללמוד יותר על טבע הדמות שלך) מצב משפחתי: העדפות חברתיות (להתבודד,להיות במרכז וכ'ו): כוחות על מסוג כלשהו: מצב רוח: תיאור כללי: (לדוגמא: אדם פתוח לחברה שאוהב לשתף אחרים בבעיותיו אך נהנה מאוד לעזור לאחרים בבעיותיהם). תחבבים: ברגע שיהיו לנו מספיק דמויות צריך לקבוע תאריך ושעה שבא כל השחקנים יגיעו לצ'ט ואפשר להתחיל במשחק. (בהמשך אפשר לנהל את המשחק על גבי הפורום). בהצלחה

Darth Tomer

New member
לא אמורים להיות יותר יכולות קרביות?

בעצם אם משחקים ג'דיי, רוב הזמן יהיה קרבות.

very dark girl

New member
לא,../images/Emo110.gif

צריך עדיין את אפקט ההפתעה, מה שווה דו קרב אם תדע בדיוק מה היכולות וטכניקות של האויב שלך?

thorondor

New member
לא קשור.

הוא מתבלבל בין פרי פורם, לשיטה מבוססת קוביות. במשחקי תפקידים מבוססי די אן די יש כמה סוגי משחק: מבוסס קוביות וטבלאות, שאי אפשר לשחק אותן ברשת, או פרי פורם, שבו הכל תלוי בשה"ם, והוא קובע הכל. פרי פורם יכול להיות מאוד כיף, אבל צריך שה"ם ממש טוב בשביל זה.

thorondor

New member
הוספה.

בשיטה מבוססת קוביות אתה מחלק נקודות יכולת לדמות שלך, שלפיהן נקבע החוזק, יכולת המנהיגות, יכולת הקרב וכו'. נדמה לי שלזה הוא התכוון.

למעלה