שאלה

Mo Cuishle

New member
שאלה../images/Emo13.gif

היי
רציתי לקנות היום דיסק של אלאניס ואז גיליתי שב-SFIJ ובMTV אנפלגד יש שירים שחוזרים על עצמם, כמו למשל that I would be good, ושכחתי איזה עוד
בקיצור, שאלתי היא מה ההבדל, אם יש, בין השירים בשני הדיסקים? ועוד שאלה- איזה מהם עדיף
טנקס

o0Invisible0o

New member
שמעי..../images/Emo13.gif

הם מאוווווווד שונים. MTV אנפלגאד..כשמו כן הוא. הופעה של אלאניס בMTV. מורכבת משירים מ SFIJ ומJLP. וSFIJ הוא אלבום [סטודיו? ככה קוראים לזה? משהו כזה בכל אופן.
] הם שונים לגמרי אם תשאלי אותי. אז אני לא יכולה ממש לעזור לך לבחור... קודם כל, אם יש לך את JLP אז יש לך הרבה שירים משם באנפלאגד גם כן. ואם אין לך את JLP אז איך יש לך אומץ לקנות את ספוזד לפניו?
בקיצור, לא יודעת מה לענות לך. [כאילו שזה לא היה ברור מההתחלה.
] SFIJ זה דיסק שקשה לבלוע ולוקח זמן להסתגל אליו..אבל הוא מדהים. וכמובן, לא מתאים לכל אחד.
האנפלאגד הוא פשוט שירים מעולים בהופעה חיה אנפלאגד, הוא הבחירה הקלה והבטוחה. אז מה שמתאים לך.

Mo Cuishle

New member
../images/Emo2.gif../images/Emo2.gif

את הנחמדה שעזרה לי בפורום בנות גילמור עם הפוטושופ
עולם קטן
יש לי את jagged little pill בגירסא האקוסטית אז באמת קצת חבל ששירים יחזרו על עצמם.. מצד שני, אני מעדיפה בדרך כלל (פרט לפורגיבן שנהרס בגרסא האקוסטית
) גירסאות אקוסטיות על גירסאות סטודיו..
נראה לי שאני אלך לחנות ואקשיב קצת לשני הדיסקים ואז אחליט.. תודה רבה על התגובה

Rוית

New member
אבוי! לא לא לא!

ראשית כל אני חייבת להסכים איתך - גם אני ממעריצי גירסאות אוקסטיות, קונה אותי בשניה. אבל(
)
אי אפשר בכללל בכלל בכלל להשוואת בין ג'אגד בגירסתו המקורית לגירסתו האקוסטית! אישית קצת חבל לי שהכרת את ג'אגד האקוסטי לפני המקורי, אבל אני מפצירה בך בכל לשון של בקשה לשמוע לג'אגד המקורי וביום מן הימים להתאהב בו ולהבין שאין על המקור והאקוסטי לאו דווקא עשה עימו חסד.. (שמסכימה, זה קצת קשה אחרי ששומעים קודם גירסה אחרת לשיר, אבל אני בטוחה שתעלי על ההבדלים במהירות) ובלי קשר, בהצלחה עם הקניה, האנפלגד הוא דיסק מעולה, ואם את עוד לא מכירה את ספוזד אולי עדיף לך באמת להתחיל עם האנפלגד, ספוזד, על כל גאונתו, הוא דיסק שקשה לקבל אותו בהתחלה. בכל מקרה - תתחדשי!

Jagged chaos

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo31.gif

- למה באמת מישהו המליץ על הגרסה האקוסטית ל-Jagged little pill ולא על Jagged little pill עצמו?
חוץ מ-all i really want ו-hand in my pocket, כל השירים שם ממש חלשים (במיוחד Ironic שנשמע כמו משהו לא מוגדר) וכן, אני זוכר גם את not the doctor, לא גרסה טובה אם היא אמורה להיות האקוסטית לגרסה של 2000. אז
לרוית
- נראה לי אפשר כבר לשבור את המיתוס ולשחוט פרה קדושה שמנה
. אם מישהו לא שמע לפניי את Jagged little pill ובא ממקום שהוא שמע מוזיקה טובה בחיים שלו, יוכל בכיף להתחבר ל-Junkie בשמיעה ראשונה. החוברת מלהיבה, front row נותן אחלה פתיחה להמשך של דיסק גדול. כמה ספוילרים לאלה שיתחילו לשמוע Supposed
: -אם תחכו 1:50 דקות, תראו ש-That I would be good מתפתח ווקאלית
-אם תשמעו את The couch בלילה, בחדר חשוך עם נורה-קטנה-מאה-ה19-סטייל תגדלו נפלאות. יש כמה מילים מסובכות, יש תשובות בפורום
-אם תשמעי את One ו-can't not באוזניות ותקשיבי טוב, תגלי המון קולות רקע מוחלשים מגניבים שיכניסו אותך לסרט. -סם שיט און Front row בפזמון... -ב-would not come יש צחוק מרושע
-Joining you על חבר/ה בתהליכי התאבדות -בסוף של your congratulations היא נותנת צרחה היישר משנת 3000
אם אני הייתי קורא את זה לפניי שהייתי שומע את Junkie זה היה נותן לי הרבה יותר מרץ לשמוע 17 שירים בלי פזמון וחריזה...

Rוית

New member
לא אמרתי שזה לא דיסק מסקרן

להפך, הוא נורא מושך וחדשני בצורה כזו או אחרת ובנקודות מסויימות. אבל אני עדין חושבת (כמובן מנסיוני האישי ומדעתי האישית) שזה דיסק שקשה להתחבר אליו משמיעה ראשונה ואף שניה.. דווקא בגלל החדשנות הזאת (אוקי, היום זה כבר לא נחשב חדשני, אולי מזווית ראיה של היום והמוזיקה של היום זה כבר לא רלוונטי באמת) קשה לעכל אותו בהתחלה.. ואגב, לא ציינתי שצריך לשמוע את ג'אגד לפני ג'אנקי. מהבחינה הזאת אין קשר כמובן, דיברתי על שני הדיסקים בנפרד. שעשעת אותי לגבי הספויילרים של ג'אנקי

O r a c l e

New member
ואני קצת ארחיב...

Jagged Little Pill ו-Supposed Former Infatuation Junkie הם שני הדיסקים הראשונים של אלאניס ששוחררו בארה"ב. הם הוקלטו במהלך שנות ה-90 (JLP ב-94-95 ו-SFIJ ב-97-98) ושוחררו כתקליטי אולפן כמו שאיילת אמרה. במהלך שנת 1999, כשאלאניס הייתה בעיצומו של סיבוב ההופעות של הדיסק השני (SFIJ), היא הופיעה במסגרת ההופעות של MTV- Unplugged, שזה בעצם הופעה אקוסטית של שירים קיימים. המון אחרים גם עשו את זה, ג'ורג' מייקל, נירוונה, REM, אלישה קיז- ועוד המון המון... בהופעה הזאת- שהוקלטה לאלבום שגם הוא שוחרר רשמית ב-1999, אלאניס ביצעה שירים משני הדיסקים הראשונים, ועוד 3 שירים שלא נשמעו מעולם- אלו הם: No Prussure over Cappucino, Princes Familiar והחידוש לשיר של סטיג והפוליס King of Pain. במקרה ה-3 האלו נחשבים המוצלחים ביותר מהאלבום ומהמוצלחים של אלאניס בכלל. רוב הביצועים שמופיעים באנפלאגד הם ביצועים יותר שקטים ורגועים לשירים של SFIJ ומראים צד שונה לגמרי של אותם שירים. עכשיו, לגבי מה עדיף, זה כבר עניין של טעם אישי. אם את נוטה יותר לאהוב ביצועי רוק אלטרנטיבי- SFIJ המקורי ממולץ יותר. אם את יותר אוהבת ביצועים רגועים ואקוסטיים ברמה גבוהה מאוד, ובאמת דיסק שאפשר להכניס למערכת ולהינות, אז האנפלאגד מומלץ בחום. כדי לפתור את הבעיה- שניהם זה השילוב הכי טוב! באמת שמומלץ לשמוע את שניהם (SFIJ קודם כמובן) ולהינות מכל הצדדים הרבים של אלאניס.

O r a c l e

New member
מתישהו אני אנסה להבין

למה כתבתי "להינות" פעמיים.... תתעלמו

Jagged chaos

New member
**קטנוניות**../images/Emo69.gif

no pressure over cappuccino זה שיר שהיא היתה מופיעה איתו ב-1996. הוא לא כמו princes familiar או king of pain שבחיים לא נשמעו לפני מאלאניס.... ב-1998 בהופעה טלויזיונית בברזיל, אחד מהקהל ביקש ממנה לשיר חלק קטן מהשיר. והתברר שהקהל ידע את המילים יותר טוב מאלאניס (וזה רציני....היו לה שתי שורות שהיא שכחה והקהל עזר לה..) קיצור, Supposed former infatuation junkie זה האלבום הכי טוב שלה... זה גרוע להתחיל לשמוע אלאניס מוריסט מהאנפלאגד...במיוחד בגלל שבגרסאות סטודיו שלה היא מוסיפה המון אפקטים קוליים ואלקטרונים (וזה עוד אחד מהתהיות שלי איך אנשים אוהבים את I was hoping האקוסטי אחרי ששמעו אותו בסטודיו...עולם אחר לגמריי..) קיצור, למה לקנות שאפשר קודם לשמוע?.. =) מהאנפאלגד הביאו לך המלצות (no pressure over cappuccino, princes familiar, king of pain, you learn) כמה טובים להתחיל איתם את Supposed: Joining you That I would be good I was hoping One Front row Thank U אם את ממש יוצאת דופן ותאהבי את the couch ו-unsent את גדולה

MonaLisa26

New member
עכשיו, אחרי ששמעתי, אני יכולה להגיב

Joining you
שיר טוב, הכרתי אותו גם קודם מסתבר.. That I would be good
אני מאוד אוהבת את השיר הזה, גם את הלחן וגם את המילים, אבל לדעתי הוא יותר מוצלח בגרסת האנפלגד. the couch ן-unsent הם שירים מיוחדים, התחברתי אליהם מהשמיעה הראשונה. אני אוהבת את איך שב-the couch זה למעשה סיפור קצר, לא שיר קונבנציונלי, ובשניהם הלחן יפה. לאחרים שהזכרת פחות התחברתי, אבל עד עכשיו שמעתי את הדיסק רק פעמיים כך שיש עוד תקווה

infatuation

New member
ואם כבר מדברים על האנפלגד..

מתי בדי וי די מתי????????? אני סובלת פה בלי שום חידוש מאלאניס!! אי אפשר להעביר ככה את החיים בשקט

Mo Cuishle

New member
ממש תודה, עזרת לי עם הבילבול../images/Emo70.gif../images/Emo9.gif

כעיקרון אני מעדיפה בדרך כלל גיסראות אקוסטיות (למשל not the doctor, mary jane, that I would be good שבעיני הרבה יותר יפים בגרסאות האקוסטיות [שוב, חוץ מ-forgiven שנהרס קשות, בלי הצעקה בסוף זה לא אותו דבר...]). לקנות את שניהם בהחלט היה פותר לי את הבעיה אבל כתוצאה מתקציב דל, אני נוטה ללכת על האנפלגד
בכל מקרה, אני אשמע גם קצת מ-SFIJ בחנות ואתרשם ממנו ואז אחליט
ואם כבר, יש לי עוד שאלה- באיזה אלבום מופיע השיר hands clean? תודה רבה על התגובה המפורטת, ממש עזרת לי

Rוית

New member
hands clean לקוח מתוך הדיסק

under rug swept, הדיסק אלבום השלישי של אלאניס. (לא כולל האנפלגד)

O r a c l e

New member
הוא גם מופיע

בדיסק/די וי די Feast on Scraps בגרסה אקוסטית... לא הכי מומלץ האמת. השיר הכי חלש שם לדעתי. הגרסה המקורית הרבה יותר טובה.

ofirshai

New member
../images/Emo199.gif../images/Emo189.gif../images/Emo46.gif

אני, בניגוד אליך, די לא אוהב גרסאות אקוסטיות, כי לפי דעתי ברוב המקרים זה די מוציא מהשיר המקורי את כל האנרגיות שלו. למשל You Oughta Know, שלפי דעתי נהרס קשות בגרסת האנפלאגד והגרסה האקוסטית, כי בגרסאות האלו זה נשמע כאילו היא מדברת עם האקס שבגד בה על כוס קפה ועוגה, לעומת גרסת הסטודיו, שבו, אם הייתי צריך לתאר סיטואציה, הייתי מדמיין אותה מתפרצת לבית של האקס שלה, שוברת כמה דברים, צורחת על החברה שלו בפנים ועוד כמה דברים לא נעימים . עוד שלושה דוגמאות טובות לשירים שנהרסו באקוסטית: 21 things i want in a lover ו all i really want,forgiven שלושתם שירים עם אנרגיות מטורפות, והגרסה האקוסטית סתם השביתה אותם. בקיצור ברוב המקרים, עדיף גרסאות סטודיו על פני אקוסטיות (לא תמיד, למשל That i would be good נחמד בגרסת האנפלאגד).

Mo Cuishle

New member
בסופו של דבר,

קניתי את SFIJ
הקשבתי לשירים בחנות (הקאזה שלי התפגר
) ובאמת הגעתי למסקנה שגם יותר מדי שירים באנפלגד כבר יש לי, וגם בחלק מהשירים היה משהו לא שלם כזה, כנראה בגלל שזה לייב... בחלקם היה משהו אנמי יחסית לאיך שאני מכירה אותם. לעומת זאת דווקא התחברתי לכמה שירים ב-SFIJ והוא יותר סיקרן אותי, אז הלכתי עליו. תודה לכם על העצות, אתם אחלה פורום

O r a c l e

New member
בחירה מצויינת

אני מקווה שתהני ממנו כמו שכולנו פה נהנים ואוהבים אותו. אגב- הביסיידים שלו ממש מצויינים- pollyana flower ו-these r the thoughts מומלצים.

למעלה