שאלה

xXx Galia xXx

New member
שאלה../images/Emo11.gif

טלקינזיס, פירוקינזיס, אקווקינזיס שליטה ביסודות כמו האש והמים יכולת ליצור כדור אש האם אפשר לעשות דברים כאלה במאגיה??? מישהו ניסה? מישהו הצליח?

neophile

New member
השאלה היא

האם את מזהה את החיים שנמצאים בלהבה? בגלים? ברוח? באדמה?

neophile

New member
נדרש הסבר

בהתאם לתפיסות המאגיות הלהבה,הגלים,הרוח והסלעים... הם לא רק "תופעות כימיות" וזהו... זאת אומרת , אנחנו עשויים מאטומים, שמרכיבים מולקולות,רקמות ,איברים וגופים שלמים. אנחנו יישות שלמה שמורכבת מרבדים רבים ,לכל רובד יש חיים משל עצמו . לאטומים עצמם יש חיים , אז איך אפשר לא להתייחס ללהבה ,לגלים , לרוח ולסלעים בתור יצורים חיים?

שחר,

במקום ללכת סחור סחור מסביב לנקודה, תגיע לנקודה. יש פה כאלה שמבינים לאן אתה חותר (או לפחות חושבים שמבינים, כי לפעמים המסקנות שלך ברורות רק לך), אבל הרוב נראה לי שלא. הגישה שלך לדבר ברמזים ואז לתת הסברים לכאורה מזכירה לי את הגישה של "יש לי סוד, אבל אני לא רוצה לספר לך, כי אתה לא חכם כמוני". תענה לשאלה תכל'ס.

xXx Galia xXx

New member
חחח רעיון טוב.../images/Emo11.gif

אני סה"כ רוצה לדעת אם זה אפשרי במאגיה.

כמו שכתוב בהודעה המנהלתית שבצד:

"במאגיה אפשר לעשות הכל. ישנן דרכים שונות ומגוונות לעשות זאת, אולם אף אחת מהן איננה קצרה, מהירה, פשוטה, או מיידית. כולן לוקחות שנים של השקעה, לימוד, ניסיון, וידע. אנא קחו זאת לתשומת לבכם." אני מאמין שאפשר להגיע לזה.כמו שאמרתי קודם, יש אנשים שמספרים שהם הגיעו לזה, אבל לדעתי רובם, אם לא כולם, משקרים בעזות מצח. אני גם מאמין שאם יש אנשים שהגיעו לזה, הם לא ירוצו לספר על זה לכל העולם מיוזמתם (כך למשל, יש נזירים בודהיסטיים שמסוגלים לשבת ערומים לחלוטין בשלג במשך כמה ימים ואף חלק מהשלג סביבם ימס - במקום שהם יקפאו. שליטה ביסודות? אולי. שליטה בעצמם? נראה יותר נכון. אלו בדרך כלל יוגים* המתמחים בכך והם עושים את זה למטרות מסויימות. אפשר לדון כאן במונח טנטרה, אך לצערי בארץ אנשים ששומעים טנטרה מיד חושבים על סקס. יצא לי לדבר עם כמה נזירים בודהיסטיים בעניין - אך לא יוגים - ואני מאמין להם. אך הם לא מפרסמים את עצמם. דווקא אנשים מהמערב שראו את זה רצו ו"סיפרו לחבר'ה" והם פספסו את העיקר). השאלה הנוספת שמתעוררת - האם זה שווה את זה? האם שווה להתאמן שנים רק כדי לעשות כדור אש? אותם היוגים שהזכרתי קודם עושים זאת למטרה אחרת, של שליטה בגוף החומרי שלהם כדי בסופו של דבר לדעת להשיל אותו מהם ולבחור בעצמם את הגלגול הבא שלהם (או להגיע לנירוונה) ולא שה"קראמה" תעשה זאת בשבילם (זאת האמונה הבודהיסטית - הלידה מחדש נקבעת על פי הקארמה. זה טיפה יותר מסובך ממה שהזכרתי פה, יש את כל התאוריה של "שלבי המוות" בבודהיזם והם שונה מאשר מה שאנחנו מכירים). אבל אנשים שרוצים סתם כדי להרשים את החבר'ה? לא נראה לי. * יוגים - לאו דווקא במובן של יוגה. יוגים זה הכינוי של מומחי מדיטציה וטנטרה.

neophile

New member
הנקודה היא שהאמת נמצאת בפנים

מציאת האמת היא חקר עצמאי, חקר עצמי-פנימי. בייחוד השאלות שנוגעות למאגיה ולנסתר ,אני לא מאמין בלירוק את התשובות אלה בלגרות את השואל למצוא את התשובה בעצמו. מה גם שכמה שהתשובה שלי היא "נכונה" זה לא בהכרח "נכון" לו בשלב שהוא נמצא בו כרגע. אם אתה כלכך דואג שהבן אדם השני לא יבין אתה מוזמן לענות לו בעצמך.
אני חושב שהשאלה האם אתה מזהה את החיים שביסודות ?היא ממש לא שאלה פילוסופית , אבל היא כן דורשת שנביט פנימה כי יש מגוון של רבדים להתחשב בהם.

לא אתה זה שמאמין במשפט

Nothing is true, everything is permitted? זכור לי שציינת משהו לגבי זה שאתה רואה את עצמך כמאג כאוס ומאמין בדיסקורדיה. אולי טעיתי. אני עניתי לשאלה שלה. בינתיים, כפי שאתה יכול לראות בפורום הזה ובאחרים, הדבר היחיד שאתה מצליח לעשות זה לגרות את העצבים של אנשים, ולכן הם מתייחסים אליך כפי שהם מתייחסים, ואני חושב שאתה גם לא נהנה מזה (ואולי כן, מי יודע - רק אתה). זו לא ביקורת שלילית. תנסה למצוא פה את הביקורת הבונה.

neophile

New member
עכשיו אתה מדבר לא לעניין

עצם זה שאתה "נלחם" איתי אומרת יותר עליך מאשר על התשובה שלי. אם אנחנו כבר בקטע של ביקורת, לפי דעתי התשובות שלך מצויינות וגם יש מקום לתשובות שאני נותן אם אתה מרגיש שהתשובות שלי מאיימות עליך בצורה כלשהיא, כדאי שתבדוק את זה עם עצמך.

"מי שגר בבניין של זכוכית..."

תתפלא, אבל אני מדבר מאוד לעניין. לא, אני לא נלחם איתך. נהפוך הוא. התשובות שלך כלל לא מאיימות עלי, וצר לי שזה הרושם שמתקבל אצלך. אני מעוניין להעביר לך את המסר שכדאי שתכתוב בצורה כזו שגם אחרים יוכלו להבין אותך, ואז גם יקשיבו לך יותר. זה הכל.

neophile

New member
מה לגבי בנינים מזכוכית?

אני דיברתי לעניין, אתה אולי לא מסכים עם הגישה שלי וחושב שצריך להסביר מידע בצורה לא מענינית ולא self-involved שזאת דעתך וזה לגיטמי. אתה דיברת לא לעניין כשהכנסת את "לא אתה זה שמאמין במשפט... Nothing is true, everything is permittet? זכור לי שציינת משהו לגבי זה שאתה רואה את עצמך כמאג כאוס ומאמין בדיסקורדיה. אולי טעיתי" שאין לי דרך אחרת לתאר את זה מלבד נסיון לעשות לי מניפולציה , ללחוץ על נקודה רגישה שלצערך, זה לא עבד . לא היה לזה ולו עניין פעוט עם מה שכתבתי על האמת ועל מציאתה בפנים באופן עצמאי, בעצמנו. ולגבי אלה ש"מתייחסים אלי כפי שהם מתייחסים" אין לי בעיה עם אנשים שלא מבינים אותי , אבל יש קבוצה מסויימת שלצערי אתה נמנה עליה של אנשים שמנסים לדכא אותי בשיטתיות ולכן לא איכפת לי איך אתה תופס את מה שאני עושה , אין לך שום קרדיט אצלי. אין לי שום בעיה עם בנינים מזכוכית . אולי פעם היתה לי , לא היום.

T i a

New member
במקום להגיב

ולהתגונן, תנסה לא לענות כלל ולהפנים את מה שכוכב השחר כתב. אתה כל הזמן כותב כמה חשוב להגיע לעצמך "האמיתי", על כל הטרנספורמציות ו"אמת". אז הנה לך דרך, תקרא כמה פעמים את ההודעות ותחשוב למה כוכב השחר כתב אותן. והוא כתב אותן בשבילך ולמענך, אם לא שמת לב. לא כל אחד צריך מורה.

RainBird

New member
אילן צודק. היא לא ביקשה שתלמד אותה. היא לא ביקשה ש"שתגרה" אותה. היא בהחלט לא ביקשה משהו אחר מלבד תשובה. רוצה לומר לה שהתשובה תלויה בגורמים מסויימים? נהדר. רוצה לומר לה שהשאלה שלה לדעתך לא נכונה? נפלא. אבל אל תלמד- תענה. אתה לא המורה שלה.

neophile

New member
למזלי אתה לא המורה שלי

אני היחידי שהיה הכי קרוב להעניק לה תשובה אמיתית, כי בנושא הזה התשובה יכולה לבוא רק מבפנים . זה לא משנה אם אפשר לשלוט ביסודות , זה לא משנה אם יש כאלה שהצליחו וכאלה שלא..יש כלכך הרבה דעות בנושא שסותרות אחת את השנייה. השאלה העיקרית היא האם היא יכולה לשלוט ביסודות? את התשובה לזה היא לא תמצא באף מקור בחוץ . התשובה שלי , השאלה שלי פנתה לפוטנציאל הגלום בה , שזה מה שהיא שאלה לגביו אתם לא חושבים? או שאתם כלכך מזלזלים באנשים שאתה לא מאמינים שהם באמת מסוגלים לעשות את הדברים האלה ולכן אתם יוצאים מנקודת הנחה שהם בכלל לא רוצים לפתח את הפוטנציאל שבהם ורק להשיג פיסת מידע כדי לנפנף בה בפורומים שונים?

RainBird

New member
אתה רואה? זה לא כ"כ קשה אמרת את שעל דעתך בלי לחפור יותר מידי בשכל לאנשים. תמשיך כך. ארדן.

T i a

New member
לא נכון

השאלה העיקרית היא האם היא יכולה לשלוט ביסודות? לא נכון: תקרא את ההודעה שלה. היא סה"כ שאלה האם זה אפשרי ולא רמזה אפילו על נסיונות שלה.: האם אפשר לעשות דברים כאלה במאגיה??? מישהו ניסה? מישהו הצליח?

imdark

New member
מכיר את סוקרטס

המחנך הסוקרטי נותן בערך את מה שאתה נותן אבל יש גם משפט אחר שסוקרטס אמר כל שאני יודע הוא שאיני יודע התשובה צריכה לבוא מבפנים אבל כדי להגיע לתשובה אמיתיתת צריך מחקר אצמי של שנים ובסופו של דברי המורה אצמו אינו אמור לדעת את התשובה סוקרטס הוא אחת הדמויות האהובות אלי בפילוסופיה היוונית אבל הוא אף פעם לא מציג את אצמו כיודע הוא רק שואל שאלות נותן לאחר את אותן שאלות העוברות בראשו ולא יותר מזה זו הבעיה מורה צריך להוריד את אצמו לרמה של התלמיד ולתת לתלמיד את הדרך לתשובות שאולי אפילו לא נמצאות שם אבל כאשר מדובר בדבר שאינו קשור לאדם אצמו (מאגיה) ואתה שואל אותו העם הוא מאמין בחיים שבאש הוא יכול לומר שהוא לא מעמין ולסגור את השיחה בנקודה הזו לא עזרת לאף אחד וסתם בשביל הנקודה אני לא חושב שלאטומים יש חיים מההגדרה חיים יש להם קיום ולפי כך גם יש להם קשר למשתנים שנמצאים מעבר להבנות הפיסיקה מה שאנו מגדירים ככאוס כאשר אתה שואל אדם שאלה מהסוג ששאלת אתה צריך להגדיר או לבקשר ממנו להגדיר חיים דבר שהוליך לעוד ועוד דברים שאינם קשורים כלל לנושא המקורי אל תלמד אותו בגלל שאי אפשר ללמד מאגיה או לגמרי להבין אותה או להגדיר אותה כאשר אנו מדברים על דברים בפילוסופיה או אפילו במדע ניתן להסיק הרבה מסקנות ע"י חקר אצמי אבל הם אף פעם לא חד משמעותיות ובמאגיה הנושא הולך ונאשה יותר מסובך בגלל שאף אחד לא באמת מבין אותה ויש כל כך הרבהשיטות שונות להנה לחקר עד שלא ניתן להבדיל בין דבר לדבר

למעלה