שאלה...

שאלה...../images/Emo105.gif

אני נגשת השנה להיסטוריה ב', ולצערי באמת שהייתה לי מורה מאד לא טובה השנה לכן אצטרך להסתפק במיקודית... איזו חברה הכי מומלצת להיסטוריה? (ואם יש לכם גם המלצות בקשר לספרות ואזרחות אני אשמח)

אבירן171

New member
נראה לי שיש רק אחת מהסיבה הפשוטה

המיקודית יוצאת יום אחרי שמפורסם המיקוד, והאפשרות להדפיס בזמן כל כך קצת, כל כך הרבה חוברות זה ממש לא הגיוני. לכן, כנראה, משרד החינוך חתום על הסכם עם חבר'ה אחת שמדפיסה את החברות יום אחרי שיוצא המיקוד כדי שכבר יפרסמו אותו.. כי בעיקרון, הם נותנים את החומר למדפיסים עוד לפני התאריך שיוצא(השנה זה ה20.3.07.. כבר יצא המיקוד). לכן, אני ממליץ לקנות, במידה ויש עוד חברות שמוציאות, את החוברת מהחבר'ה שהוציא ביום אחרי שפורסם המיקוד בהיסטוריה. כנ"ל על אזרחות וספרות.. בברכה, אבירן.. נ.ב: את לא הילדה היחידה שזה קרה לה, גם לאנוכי קרה, רק לא בהיסטוריה ב' אלא בהיסטוריה א'.

Donatelo

New member
תיקון טעות חמור

אבירן ענה תשובה שגויה לחלוטין שכן למשרד החינוך אין הסכמים עם אף אחת מחברות המיקודיות, יתרה מזאת משרד החינוך ממליץ שלא להשתמש בספרי המיקוד. קיימות מספר מיקודיות להסטוריה בשוק, רכס, לחמן אנקורי, דורון. מה שהם עושים זה מכינים על כל החומר וכשמתפרסם המיקודים חותכים את הסעיפים שירדו. הספרים האלה מכונים בפי רוב "ספרי זבל" והם לא יותר טובים מחומרים שניתן למצוא באינטרנט. יש ברשת את כל החומרים הדרושים לבחינת הסטוריה ב'. תסתכלי בקישורים באתר ערוץ ההסטוריה.

Donatelo

New member
לא ממליצים

ממליצים על חומרים מספר הלימוד, מאתרי בתי ספר באינטרנט, ומהפורום.

הספר לימוד שלי גרוע ביותר.

לעזוב שיש בו טעויות כתיב והדפסה שזה ממש לא נכון לקריאה... החומר מבולגן ויש דברים לא קשורים.

אבירן171

New member
המלצה על ספר לילדת התות....

הספר "עולם בתמורות" חלק ב'( חלק א' כמו שניחשת בטח זה להיסטוריה א') של יורם פרי(בעל תואר שני בהיסטוריה ולומד לדוקטורט) מאת הוצאות אנקורי. ספר מעולה עם 511 עמודים לקריאה ומבחני בגרות לחזרה. כל דבר מוסבר ביותר. היות והספר הם של רשת אנקורי, יש בו רק את מה שצריך לבגרות ולא יותר מזה. כל מה שכתוב זה לבגרות (כמובן לא מה שהורידו באותה שנה של הבחינה). זה הספר הכי מומלץ שגם אנוכי משתמש בו. אין מילים נוספות לתאר את הספר המעולה הזה. בברכה, אבירן..

tttttttttt1

New member
הספר מכיל, בצורה טובה, גם את נושא

השואהה? כי שמעתי שיש להוצאת יואל גבע ספרים טובים בהיסטוריה א' וב', אבל הספר של היסטוריה ב' לא כולל בכלל את נושא השואה...[שזה,אגב, ממש מוזר..]

tttttttttt1

New member
ובאותו הקשר, מתוך התעניינות,

הספר כולל את נושאי הבחירה,נכון? [בפרק א' - ארה"ב/פולין/ברית המועצות/עוד משהו ששכחתי והיהודים בין 2 מלחמות עולם] והוא כולל את אפשרות א' ואפשרות ב', וכל נושאי ההעמקה והגישור? בקיצור - הוא כולל הכל הכלל?? כמה הוא עולה,דרך אגב?

אבירן171

New member
כן. הוא כולל את כל מה שאמרת

כמובן שאם את רוצה להרחיב את הידע אפשר להמליץ על ספרים אחרים אבל בשביל הבגרות זה מספיק. אני גם מציע לך לעיין בו לפני שתקני אותו כדי שתראי אם תוכלי לשבת ולקרוא. הכתיבה כתובה בצורה די המוריסתית (בטח טעיתי במילה אבל עברית לא שפת אימי ויש גם הרבה ישראלים שיטעו במילה זו אז אנא לא לצחוק ואם כבר צוחקים אז בלב....
) ומעניינת של מתישה. בסוף כל פרק יש סיכום מעולה שמסכם בצורה טובה את מה שנלמד בדר"כ בדף אחד. הוא עולה בין 70-85 שקל ממה שזכור לי (לי עלה 70 שקל אם אני לא טועה). בברכה, אבירן..

אבירן171

New member
כל הזמן אני מסתכל על החתימה שלך,

רואה שאתה בן ושוכח את זה... בושות.. בברכה, אבירן..

למעלה