שאלה..

שאלה..../images/Emo1.gif

מה עושים לסוסים כהם מגיעים לזיקנה? מה עודים בהם כשהם מגיעים לגיל זקן ולא משמשים יותר לכלום??

עם הם עוד יכולים ללכת

אז אפשר לשים אותם בריכבה טיפולית או במרעה... אם עבר זמנם יורים בהם...

אני מתכוונת לאלה שלא יכולים לרכב

עליהם יותר.. יורים בהם? ומה עושים איתם? קוברים אותם? שמעתי שיש כאלה שמשמשים לבשר לחיות בסאפרי ודברים כאלה..

Vintage Queen

New member
זה מאודדד תלוי

יש סוסים שפשוט נותנים להם לעמוד איפשהו או להיות משוחררים במרעה נחמד כזה... ויש סוסים שסובלים מכל מיני בעיות כמו כאבי מפרקים ועוד מיליון סוגים של מחלות לקראת ההזדקנות ועדיף כבר להרדים אותם ולמנוע מהם סבל נוסף... :/ ואחרי שמרדימים אותם אפשר או לשרוף אותם או לקבור אותם (למרות שזה עברה על החוק אבל למי איכפת?!-זה מה שאני יעשה כמובן!)

S H I L G I

New member
משחררים אותם במרעה בד"כ

לפעמים שהם מגיעים לזקנה ולא משמשים כמעט לכלום הם עד יכולים לעשת טיפולית קצת אז זה גם אפשרות אם לא אז אפשר לשים אותם בתא וכל יום לשחרר אותם ולעשות להם לונג' מדי פעם אם זה אפשרי אבל בכלליות לשחרר ואתם במרעה

אמממ...../images/Emo182.gif

אם הם לא סובלים אפשר להשאיר את הסוסים לרכיבה טיפולית או משהו. אם הם סובלים אז מרדימים אותם וקוברים.

ווינגז

New member
../images/Emo57.gifאין לי דברים חדשים להוסיף ../images/Emo4.gif

אבל אני יכולה לספר מניסיון אישי... יש לי סוס, בשם ג'ז
והוא בן 19...
ו... בשנה האחרונה כואבת לו הרגל מאוד... אז עשינו לו בחווה טיפול שהיה אמור להוריד את הנפיחות (99%) אבל הוא מה1% שלא מצליחים להחלים... הרגל שלו התנפחה אבל חשוב להגיד שלא מיד עשינו לו את הטיפול, כי זה משהו יחסית לא חמור ונפוץ... בכל מקרה ניסינו... וזה לא עזר... אז בכל מקרה... רוכבים עליו עכשיו רק רכיבה טיפולית, בערך שעה ביום... נותנים לו להיות עם העדר הרבה... ועושים לו לונג' מידי פעם... חשבתי הרבה על לשחרר אותו במרעה אבל הוא סוס שלא היה אף פעם במרעה והוא רגיל שמאכילים אותו ודואגים לו...

אממממ....../images/Emo41.gif

דבר ראשון אם יש לך כסף להשקיע בסוס אז את יכולה לשים אותו באורווה ולשלם על רק על האוכל מבלי שהוא ייתן לך משהו. ומידי פעם להוציא אותו להריף אותו ולעשות לו תרגילי כתפיים ותחת מהקרקע כדי שהוא לא ייתפס.

narretrulz

New member
הפתרון הכי טוב

זה רכיבה טיפולית. לסוס זה לא קשה, הוא עוזר לילדים שצריכים את זה יותר מכל אחד אחר, הוא מקבל טיפול טוב והכל מעולה. לשחרר במרעה זה קצת לא נחמד לדעתי...כמה שזה נראה כיף איך שמתחיל החורף הסוס סובל ומסכן...וגם בקיץ זה לא תענוג ועדיף טיפול בחווה, חוץ מזה שאחרי כל מה שהסוס עבר בחיים לא יפה לזרוק אותו ככה סתם בלי יחס. לונג'ים למתחילים זה גם טוב לסוסים כאלה כי זה לא מאמץ גדול

צ'ובה..../images/Emo13.gif.

כלום. אם הם ממש לא מסוגלים לעבוד, אז מוציאים אותם לפנסיה. או ששולחים אותם למן "בית אבות לסוסים" או שהם נשארים בתאים ובמרעה שבחווה שם הם גם נמצאים.

למעלה