שאלה - DevOps Developer

student0011

New member
שאלה - DevOps Developer

שלום,

אני סטודנט סוף שניה למדמ״ח בב״ג.

התחלתי בחיפושים אחר משרת סטודנט,
דיברו איתי לגבי משרת DevOps Developer.

קראתי קצת אודות DevOps ברשת, ועדיין זה לא כ״כ ברור לי.
אני לא מעוניין להתחיל ב-QA, אלא בפיתוח.

האם במשרה הנ״ל מדובר על פיתוח? או QA בהסוואה?
או משהו אחר? אשמח להסבר על העניין מבעלי נסיון בתחום.

תודה.

user32

Well-known member
מנהל
זה לא ממש פיתוח, ממש לא QA

זה כמו שאמרת "משהו אחר". בגדול, זה מה שהיה בעבר מנהל תצורה (configuration manager). האיש שאחראי על תהליך הפיתוח, הוצאת הגרסאות, הבניה האוטומטית של הקוד ועוד דברים. אישית אני לא מבין איך המצוקה במציאת אנשים בתחום גורמת למעסיקים לנסות לגייס חסרי נסיון לתפקיד הזה.
בגדול, אפשר לומר שזה תפקיד רוחבי שתפקידו לקשר בין כל מיני גורמים בארגון שקשורים לפיתוח ולדאוג שהתהליך יעבוד נכון. עצם העובדה שאתה קורא את ההגדרה של DevOps בוויקיפדיה ולא מסוגל להבין במה מדובר מראה שמי שלא עבד כמה שנים במקצוע לא ממש יידע מה לעשות בתפקיד הזה. אם היית בצבא אז תחשוב על זה כעל קמב"ץ...
לדעתי מישהו בלי כמה שנות נסיון בפיתוח שינסה להיות DevOps יפגע בעצמו וגם למעסיק לא ייצא מזה טוב. זו דעתי לפחות

אגב, אצלנו DevOps זה משהו אחר לגמרי
לא קשור בכלל לתיאומים, לסביבת קומפילציה או פיתוח, ולא מצריך רקע כלשהו בפיתוח. אצלנו DevOps הם יותר בכיוון של סיסטם/IT משודרג, אחראים על אדמיניסטרציית מערך שרתי הענן שלנו, כולל כתיבת סקריפטים לשדרוגים ומוניטורינג, כולל התקנות וקינפוגים וכולל בחינת והטמעת כלים חיצוניים לאדמיניסטרציה ומוניטורינג של שרתים. להבדיל, אנשי הסיסטם/IT אצלנו אחראים על המשרד המקומי - מחשבים, מדפסות, עכברים, רשת מקומית וחיבור לאינטרנט.
&nbsp
אני לא יודע עד כמה ההגדרה אצלנו נכונה או מייצגת, אבל זה רק מעיד שבמקומות שונים מתייחסים למושג הזה בצורות שונות.

choo

Active member
בכל "מקצוע חדש בשוק" יש הרבה אמורפיות

&nbsp
devops התחיל אכן ברעיון של אנשים סיסטם שמבצעים אוטומציה לעבודות שלהם, בעיקר בהקשר של deployment של מוצר (ולכן זה שכיח יותר בחברות SaaS).
&nbsp
הבעיה היא שנוצר הייפ סביב השם החדש, ואנשים החליטו לאמץ אותו לעוד מטרות, מבלי לתת לו שם אחר - וכך מקבלים הגדרת מקצוע אמורפית.
&nbsp
זה היה קיים בעבר גם במקצועות אחרים שנוצרו בתעשיה - כמו למשל תפקידם של מנהלי המוצר.

user32

Well-known member
מנהל
מה שאני ראיתי

יותר דומה להגדרה המילונית שלו: https://en.wikipedia.org/wiki/DevOps

מה שצ'ו כתב: בחברות עם מוצר SAAS שעובדות CI הם דואגים לתהליך מהקומיט של המתכנת ועד שזה מופץ לכל אשכול הprod עם מינימום מגע יד אדם. ראיתי מקומות שזה יותר אנשי פיתוח שהתעסקו עם דברים סביב הבילד למקומות שזה היה באמת אנשי IT שהתעסקו בעיקר בדברים שקשורים בקלאוד.
כך או כך אני סבור שזה לא תפקיד שמתאים ראשון לבוגר מדעי המחשב.

cousin Avi

New member
כמה התפקיד הזה שווה בטווח הארוך?

בהנחה שפיתוח תוכנה פרופר הוא ליבת העיסוק של התחום (ולכן גם עם השווי הגבוה ביותר לעובדים וצפי תעסוקה הטוב ביותר), מה צפי התעסוקה של תפקיד כזה?

choo

Active member
אין לדעת. כיום זה הייפ. אולי בעתיד זה ישאר, אולי יעלם.

&nbsp
מעבר לזה - עניין של אופי. יש אנשים שנהנים מההתקוטטויות עם המערכת לאורך שנים, יש כאלו שאחרי כמה שנים מחליטים לעבור לתפקיד אחר. יש כאלו שמראש לא יסבלו את זה.

Lhuna1

New member
כי יש לך בראש חברה קטנה שמנסה לגייס אותו כ-devops ראשון/יחיד

אם מדובר בחברה קצת יותר גדולה או בינונית שיש בה צוות devops קיים של אחד או יותר אנשים מנוסים, אני בהחלט רואה איך אפשר להוסיף לצוות הזה בוגר אוניברסיטה, שלא יצטרך לדעת בעצמו מה לעשות, אלא לפחות בשנה הראשונה יקבל משימות קטנות וברורות מהר"צ שלו ולאט לאט יכנס לעניינים.

Lhuna1

New member
עבדתי בחברת ענק כזאת, שהיה בה צוות devops שכלל סטודנטים.

user32

Well-known member
מנהל
אכן כך

כנראה שקשה לי לדמיין צוות של כאלה...

מניח שזה קיים בחברות גדולות. אפילו בחברות ממש גדולות שעבדתי בהם (עשרות אלפי עובדים וכמה מאות מתכנתים ביחידה הספציפית) היה איש אחד וזכור לי רק מקרה אחד שבאמת היה לו סגן וגם זה רק אחרי תקופה ארוכה שהוא היה לבד.

מבחינת גיוס אנשים, DevOps סובל מ"מחלת ה QA"
רוב האנשים שמספיק טובים בשביל לעשות את התפקיד הזה, לא רוצים לעשות אותו. זה עוד אחד מסוגי התפקידים שבתיאוריה צריך מישהו חזק עם ראש גדול והבנה מערכתית שיעשה כל החיים עבודה שחורה ומשעממת.
&nbsp
כפועל יוצא מכך, כמעט שאי אפשר לגייס אף אחד למשרה כזו, והאנשים שכן מגייסים הם או ברמה נמוכה או סטודנטים מתחילים שאין להם הרבה אפשרויות אחרות. לא אידיאלי אבל זה המצב.
&nbsp
כמובן שיש גם יוצאים מן הכלל.

למעלה