שאלה ^__^

N o R i K o

New member
שאלה ^__^ ../images/Emo142.gif

ליפנים יש את הסדין\מזרון\משהו לא ברור הזה שהם ישנים עליו. איך קוראים לו? י-י; תודה מראש ^__^

N o R i K o

New member
לא משנה, נזכרתי. ../images/Emo142.gif

תודה בכל אופן XD; (פוטון, לא? י-י;)

tals56

New member
ותגידו זה באמת נוח הפוטון הזה?

הוא נוח כמו מיטה רגילה?

נוח להפליא

תמיד אפשר לשים שני פוטונים אחד על השני ואפילו שלושה אם אתה אוהב מצע רך. לי השינה על פוטון פשוט מסדרת את הגב. ושלא לדבר על ניחוח הטטאמי הנעים והמרגיע.

ToHrU

New member
אפשר להשיג פה בארץ???

נראה לי שאני יודעת על מה אתם מדברים :) אם אפשר להשיג בארץ - זה יקר??? הייתי לוקחת לצבא . . . יותר נוח ממזרון צבאי זה בטוח . . .

GnomeBubble

New member
אני די בטוח שפוטון אפשר להשיג

אבל אני לא חושב שאפשר להשיג בית עם רצפת טטאמי

GnomeBubble

New member
ומה ההבדל ממיטה רגילה?

נכון שהפוטון דק יותר ממזרון של מיטה (אבל אם אתה נסיכה-על-עדשה אתה תמיד יכול להוסיף מזרונים
), אבל ההבדל העיקרי הוא שפשוט אנחנו, במערב, רגילים לישון על משטח מורם, ולא על הרצפה. שאלה מעניינת - למה במערב המציאו את המיטה? למה אנחנו ישנים על משטח מוגבה? יש לזה כמובן תשובה (טוב, לפחות אני חושב שיש
), אבל כמה אנשים מודעים לזה?

Mike Manazure

New member
ישנה תשובה בנושא מיטות

1. הבוץ. אירופאים לא מורידים היו מגפיים בכניסה לביתים, כנהוג במזרח. מכאן שהרצפה מלוכלכת. הבדל הוסף הוא שסף הדלת לא היה מוגבה כמו במזרח התיכון, מה שגרם לעוד יותר לכלוך לחדור לבית, וגם הבנת המושג נקיון לא תפס חזק. אירופאים ישנו על מיטות כדי לא לישון בבוץ.

dannyshadow

New member
נצל"ש- מקלות אכילה

באילו מקומות נהוג ביפן לאכול עם מקלות אכילה? זה מנהג (או נורמה) כולכך רחב שרוב היפנים משתמשים בו? האם יש איזשהם מקומות מיוחדים שמשתמשים בהם במקלות אכילה? ואולי אתר ללימוד אכילה עם מקלות אכילה?:p arigatou gozaimashite

tals56

New member
מקלות סינים נפוצים בכל יפן נראה לי

אבל לא חסרים מסעדות\בתים שם ביפן שמשתמשים במזלגות וסכינים כמונו, למעשה יש הרבה בתים שיש להם את שני הכלים אולי הם אוכלים נודלס עם המקלות כי זה יותר נוח ויותר מהיר אבל מרק...אוכלים עם כפית ,ושניצל עם מזלג... לגבי האתר,אין לי שום אתר שמלמד,אני למדתי מחבר שלי...

GnomeBubble

New member
בכל יפן

יפן שאבה השראה מתרבות סין, ומקלות האכילה הגיעו ליפן לפני הסכין והמזלג (אבל לא לפני הכף - כי גם הסינים השתמשו בכפות בשביל מרק). לכן, באופן מסורתי היפנים היו אוכלים עם מקלות אכילה כל מה שלא אוכלים בידיים (כמו אוניגירי) או שותים עם כף (מרק). חשוב לציין שהאוכל היפני והסיני המסורתי מוכן בצורה כזאת שפשוט לאכול אותו עם מקלות אכילה (פשוט למי שיודע כמובן). למשל, אין כמעט נתחי בשר גדולים ולא חתוכים, כי אי אפשר לחתוך עם מקלות אכילה. כל החיתוך מתבצע לפני ההגשה. לגבי מריחה - במטבח היפני והסיני המסורתי אין לחם - לפחות לא כזה למריחה. כשהגיע האוכל המערבי ליפן, הצ'ופסטיקס כבר לא הספיקו, ואז היפנים ייבאו גם את הסכין והמזלג. היום הם כבר נפוצים ביפן, אבל הם משמשים בעיקר לאכילת אוכל מערבי. עד כמה שאני יודע, ברוב הבתים ביפן אוכלים אוכל יפני בדרך כלל, ולמרות שיש להם סכו"ם מערבי בארון, הם לא משתמשים בו בדרך כלל. במסעדות, אפשר לעשות חלוקה פשוטה מאוד: מסעדות יפניות, סיניות, קוריאניות וויטנאמיות - צ'ופסטיק מסעדות מערביות (ואחרות) - סכו"ם ובקשר לאתר, אני לא יודע אם יש אחד כזה... אתה פשוט צריך לנסות. קח בחשבון שאי אפשר לאכול שניצל עם צ'ופסטיק כמובן. המנה הבסיסית שאתה צריך ללמוד לאכול זה אורז, ואת האורז אוכלים מקערית, ולא מצלחת שטוחה (כי אז קשה לתפוס את כל האורז עם הצ'ופסטיקס). את הצ'ופסטיקס מחזיקים ביד אחת, באמצע (למרות ששמעתי כאלה שטוענים שזה יותר "מעודן" להחזיק למעלה - לדעתי באמצע הכי נוח) והם צריכים להיות מקבילים, או עם זווית קטנה מאוד. אוכלים עם הראש מעל השולחן וקרוב לצלחת. לקראת הסוף, או כבר בהתחלה אם אתה ממהר, מרימים את הצלחת ומקרבים לפה, ככה שהצ'ופסטיקס לא עושים דרך ארוכה מהצלחת עד לפה - אחרת באמת יפלו דברים. זה כל הטיפים שאני יכול לחשוב עליהם. הכי פשוט זה פשוט לראות איזה סרט יפני, להסתכל על האנשים אוכלים ולחקות אותם. זה באמת לא כזה מסובך. בסך הכל זה די נוח, וזאת שיטה די אלגנטית לאכול, שזורמת יותר יפה מהסכין והמזלג לדעתי. רק צריך להתרגל.

למעלה