בכל יפן
יפן שאבה השראה מתרבות סין, ומקלות האכילה הגיעו ליפן לפני הסכין והמזלג (אבל לא לפני הכף - כי גם הסינים השתמשו בכפות בשביל מרק). לכן, באופן מסורתי היפנים היו אוכלים עם מקלות אכילה כל מה שלא אוכלים בידיים (כמו אוניגירי) או שותים עם כף (מרק). חשוב לציין שהאוכל היפני והסיני המסורתי מוכן בצורה כזאת שפשוט לאכול אותו עם מקלות אכילה (פשוט למי שיודע כמובן). למשל, אין כמעט נתחי בשר גדולים ולא חתוכים, כי אי אפשר לחתוך עם מקלות אכילה. כל החיתוך מתבצע לפני ההגשה. לגבי מריחה - במטבח היפני והסיני המסורתי אין לחם - לפחות לא כזה למריחה. כשהגיע האוכל המערבי ליפן, הצ'ופסטיקס כבר לא הספיקו, ואז היפנים ייבאו גם את הסכין והמזלג. היום הם כבר נפוצים ביפן, אבל הם משמשים בעיקר לאכילת אוכל מערבי. עד כמה שאני יודע, ברוב הבתים ביפן אוכלים אוכל יפני בדרך כלל, ולמרות שיש להם סכו"ם מערבי בארון, הם לא משתמשים בו בדרך כלל. במסעדות, אפשר לעשות חלוקה פשוטה מאוד: מסעדות יפניות, סיניות, קוריאניות וויטנאמיות - צ'ופסטיק מסעדות מערביות (ואחרות) - סכו"ם ובקשר לאתר, אני לא יודע אם יש אחד כזה... אתה פשוט צריך לנסות. קח בחשבון שאי אפשר לאכול שניצל עם צ'ופסטיק כמובן. המנה הבסיסית שאתה צריך ללמוד לאכול זה אורז, ואת האורז אוכלים מקערית, ולא מצלחת שטוחה (כי אז קשה לתפוס את כל האורז עם הצ'ופסטיקס). את הצ'ופסטיקס מחזיקים ביד אחת, באמצע (למרות ששמעתי כאלה שטוענים שזה יותר "מעודן" להחזיק למעלה - לדעתי באמצע הכי נוח) והם צריכים להיות מקבילים, או עם זווית קטנה מאוד. אוכלים עם הראש מעל השולחן וקרוב לצלחת. לקראת הסוף, או כבר בהתחלה אם אתה ממהר, מרימים את הצלחת ומקרבים לפה, ככה שהצ'ופסטיקס לא עושים דרך ארוכה מהצלחת עד לפה - אחרת באמת יפלו דברים. זה כל הטיפים שאני יכול לחשוב עליהם. הכי פשוט זה פשוט לראות איזה סרט יפני, להסתכל על האנשים אוכלים ולחקות אותם. זה באמת לא כזה מסובך. בסך הכל זה די נוח, וזאת שיטה די אלגנטית לאכול, שזורמת יותר יפה מהסכין והמזלג לדעתי. רק צריך להתרגל.