עובדות רבותי, עובדות
שלום חברים. אני כותב במגזין "אופניים" (על אופני וציוד שטח) כפרילנסר כבר 9 שנים בקירוב. קניתי את אופני הכביש הראשונים שלי כי כל חברי המערכת דאז - מיקי בר-אור העורך, אייל ענבר ואופיר הנדזל - רכבו כביש בכל שבת ולא הפסיקו לספר לי מה אני מפסיד. אני קורא שקט בפורום שלכם באופן קבוע, במיוחד בימי הטורים הגדולים, ומאז שאינפובייק הידען והשרשורים שבעקבות ניתוחיו החליפו אצלי את הסיכום היומי של סייקלינג ניוז. מוזר לי שאף אחד לא ציין כאן שדווקא הופיעה כתבה במגזין אופניים על אליפות ישראל באורים. לצערי אין לי את הגיליון לצידי, כמדומני שמספרו 140 מחודש יולי. מזכרוני, הייתה כתבה ובה תיאור מקצה העלית-נשים ואת הדומיננטיות של לאה, את הדרמה של קטגוריית הנוער או הנערים, בה חיכו לרוכב עם תקלה טכנית, את הספרינט המופלא של נתי הורטיג (בצירוף תמונה), האלוף החדש ואף את הודעת הפרישה של יורי לוינזון. לפי דעתי אפילו הזכירו את הכרוז באירוע, דמות שנויה במחלוקת. חשבתי שנתי ברגמן כתב אותה, אך אני מבין שטעיתי. עכשיו שעת לילה מאוחרת ואין לי למי לצלצל כדי לוודא שאני לא הזוי ולא מדבר על כתבה שקראתי במקום אחר, אבל באין סימוכין אחרים - אני אסמוך על זכרוני... מקסימום מחר אני אוכל את הכובע. חצי הכוס הריקה? זו הייתה "כתבה" של עמוד אחד בלבד, לא מספיק מכובדת לטעמי, אך זו גם עדות על אטרקטיביות האירוע בעיני מקבלי ההחלטות וגם בעיני שוק הקוראים. זהו גם פועל יוצא של שיקול דעתו של העורך. בועז שחר, העורך הקודם, הוא כבישון שרוף ובימיו הייתה יותר תשומת לב לנושא הכביש, תמונת שער מסורתית וראיון עם אלוף ישראל אחרי אליפות הכביש וגם אחרי אליפות ההרים, אך זה היה ה"אני מאמין" שלו כעורך, וכלל וכלל לא בטוח שזה התבטא בגידול מכירות. חצי הכוס המלאה: בגיליון אוגוסט, שהתכבד בתמונת שער של הטור, הופיעה כתבת סיכום טור שובבה וסופר-קריאה של יובל גולן, עיתונאי מבריק ומפוספס בעיני. התייחסות לציוד רכיבת כביש הייתה בכתבה על סיקור חידושי חברת Mavic ל-2009 בתחום הביגוד, ההנעלה והגלגלים. יש אפילו תמונה של ת'ור הושבוד או איך שקוראים לו עם נעל צהובה ביד. בחיי. בנוסף, כתבה על טריאתלון ת"א וראיון עם אלוף איירוןמן - שזה שליש אופני כביש, לא? טוב, אז לא... בגיליון ספטמבר - האחרון - ראיון פרישה עם יורי לוינזון, ראיון עם לאה גולדשטיין, סקירת חידושי 2009 בכביש של שוקי מן, כתבת הגיגי פוסט טור של עידן טופר. עושה רושם (רגעי אולי) שענף הכביש דווקא קיבל לאחרונה חשיפה לא רעה בכלל תחת עורך "שטיחון" בהגדרתו. אגב, לטעמי כל ביקורת הינה לגיטימית וניתן ללמוד ממנה המון. השמעת/ם פה טענות רבות, יותר מאחת מוצדקות מן הסתם, וכולי תקווה שזה לא יתפוגג באוויר. התגובה שלי באה על מנת לעזור לדיון להיות ענייני ומבוסס עובדתית. בברכת הלוואי ונשאר בחיים - נמרוד