שאלה תמימה

yigalkl

New member
שאלה תמימה

למרות שמאוד מאוד מדגדג לי לעקוץ ולהתלהם בנושא - אני אהיה רציני לחלוטין ואשאל באופן ישיר: האם פיספסתי משהו - או שאליפות ישראל באופני כביש לא זכתה כלל לסיקור של מגזין אופניים? ואם אכן כך הם הדברים, עולה השאלה למה?

נראה לי די מובן, לא?

יש כמות מסוימת של חומר שמיועדת להכנס למגזין, העורך מסנן ומשאיר את מה שיעניין יותר את ציבור הקוראים (לפי דעתו) כנראה שהפעם הוא החליט שיש כתבות שיכולות לעניין אותך יותר.

yigalkl

New member
אז לא דימיינתי??

מאז סוף חודש יוני - מועד אליפות ישראל 2008 באופני כביש - ועד עכשיו, שום כתבה? אף סיקור? אפילו לא תמונה? שלושה גיליונות, אלוהים אדירים!!! יולי, אוגוסט, ספטמבר!!! אבל האליפות, בשביל "מגזין אופניים" - לא התקיימה בכלל... כי הרי קהל היעד, פלח השוק אליו צריך להפנות ולנתב את המשאבים והמאמצים -לפי "מגזין אופניים"- הוא ללא ספק זה של רוכבי השטח. הגיוני, לא? "מגזין אופניים" עיקבי בהתעלמות שלו מרכיבת הכביש. לא משנה שענף האופניים בבסיסו נולד מרכיבת הכביש, שמעולם לא הפכה (וכנראה גם לא תהפוך בזמן הקרוב) לתחום איזוטרי. לא חשוב שמספר רוכבי הכביש בישראל גדול - גדול מאוד... ובוודאי מספרם של הרוכבים התחרותיים - ולראיה מספר רוכבי השטח המגיעים לתחרויות בשטח לעומת הפלטונים הגדולים בתחרויות הכביש, מספר של מאות משתתפים בתחרות. לא חשוב. ובטח שאין סיבה להתחשב בכך שאופני הכביש -שימו לב חשיפה בילעדית- נרכבים בכביש, ומכאן שה-ניראות שלהם בעיני הציבור גדולה מאופני השטח (באימוני הקבוצות, בתחרויות). אבל החשיפה במגזין? ....ואם יורשה לי להיכנס רגע לנעלי העורכים - נראה לי שמישהו שם ממש לא עושה את החישוב הכלכלי הנכון .... קהל אופני הכביש הוא קהל לגיטימי!! "מגזין אופניים" לא הפנים עדיין.... והדברים נאמרים מבלי לגרוע בחשיבות הסיקור של אופני ההרים, הדאון היל, BMX, ואופני היד - וככל שישמע כך, אין כוונה צינית מאחורי הדברים. לצערי הרב, גם ככה איכות "מגזין אופניים" נמוכה ביותר. חבל שעד היום לא קם מגזין נוסף שיהווה תחרות ל"מגזין אופניים" וישכיל לפנות גם לקהל רוכבי הכביש. אני מציע שכל זמן שמגזין אופניים מתעלם מרוכבי הכביש - נתעלם אנחנו בחזרה! או שאולי, רק במקרה, נאספה כמות כ"כ גדולה של חומר, וצילומים, והנה אחרי שלושה חודשים מתישים של עבודה יש סוף סוף סיקור בתמונות מוכן להדפסה לגיליון אוקטובר....

אני מציע שבמקום לזרוק סיסמאות ולהציג מחדלים

(שלא משנה כרגע אם הם אכן קיימים או לא) - תציע במקום זה רעיונות לשיפור! למה שלא תפנה לעורך למשל, ותגיד לו את מה שאתה חושב? אולי הוא לא חושב כמוך ואולי מנקודת מבטו המציאות נראית אחרת? ונניח שאתה כן צודק - אולי העורך פשוט לא קולט את זה ואם תסביר לו את הדברים הוא ישתכנע? ועכשיו לדעתי בנושא:אולי תסביר לי מה כל כך מעניין באליפות ישראל שאתה מציג את חוסר ההתיחסות אליה כ"מחדל"? כאילו, כוּלה אליפות ישראל... אתה בכלל זוכר מי היה האלוף שנה שעברה? בארץ יש מיליון תחרויות מענינות לא פחות מהאליפות, אם תוסיף לזה את אירועי האופניים בעולם כולו (יורובייק? וואלטה?) תקבל בוחטה של אירועים שמה לעשות, חלקם נופלים בין הכסאות ולא זוכים לאף סיקור. אז בשנה הבאה, כשהמגזין ישמע לעצתך ויסקר את אליפות ישראל בשילוב תצלומי לווין ואופנועים מאוישים ע"י ז'אז'א וחבריו, יקום מישהו אחר ויטען שלא סיקרו את התחרות שנערכה בראש ציפור בינך לבין כלב הבולדוג שרדף אחריך

ושתי הערות חשובות

1. אני לא אובייקטיבי. 2. כתבתי את הדברים בציניות. אם זה מפריע לך תעשה קופי-פייסט, תמחק את העקיצות שלי ותקרא שוב.
שיהיה ברור, לא היתה לי כוונה לפגוע באף אחד, הויכוח הזה באמת חשוב ובויכוח כמו בויכוח- מתווכחים

משעמם

ביננו אופני כביש די משעמם . רוכבים ישר על אספלט שחור כמעט ואין עליות , כ- 3שעות חגים במעגל על מה כבר יש לכתוב.

odedbc

New member
לא שנעלבתי, אבל חתולה יקרה, אם זה כל מה שאת

יודעת\חושבת\מדמיינת על אופני כביש, יש לך חור שחור וגדול בהשכלה.

odedbc

New member
ולענין מגזין אופניים, גם לי נראה שהעורך מחק

את ענף אופני הכביש מהתפריט. חבל. וכמי שכבר לא כל כך נהנה לדשדש ולדווש בבוץ בחורף ובאבק בקיץ ו\או לקרוא על אחרים שעושים ונהנים מזה, נראה לי שלא אחדש את המינוי לעיתון.

natibergman

New member
רבותיי קחו נשימה עמוקה

קודם כל גילוי נאות אני מבצע מבחנים עבור המגזין וכותב בו מידי פעם בנושאים שונים. העורך אילון שגיא שהוא רוכב שטח התחלף בימים אלו והעורכת החדשה דגנית מקא מתכוונת לתת לכביש את הבמה הראויה (ממקור ראשון). ייקח קצת זמן ויהיה איזון במגזין, תנו צ'אנס כי אין לנו ארץ (מגזין) אחרת כרגע.

Assaf39

New member
../images/Emo45.gif

כל מילה במקום. מגזין אופניים עוד משחר לידתו התעלם במפגיע מתחום הכביש. יש לי אי שם במדף נשכח גליונות מימים בהם מספר הגליון היה חד ספרתי (או דו סיפרתי נמוך מאוד) וכבר אז הדבר היחיד שקרוב לאופני הכביש היה .... הפרסומות. הגיע הזמן שיבוא איזה יזם רציני וירים כאן בארץ מגזין אופניים אמיתי שיתן במה גם לאופני הכביש. מנוי אחד כבר יש לו.

avihersh

New member
"אופניים" מוקדש רובו ככולו לרכיבת שטח..

ענף הכביש זוכה לכיסוי נמוך ובד"כ ברמה נמוכה יותר (הכול יחסי...) מנושא השטח. בהשוואה למגזינים "היברידיים" (שמשלבים כביש ושטח) כגון Bicycling הוא לא יוצא טוב. מבחינת הכבישונים. "אפלייה" זו היא בהחלט לגיטימית מנקודת מבטם של המוציאים לאור והעורך/ת מאחר וחלקם היחסי של רוכבי הכביש קטן בעשרות אחוזים מזה של רוכבי השטח.

עובדות רבותי, עובדות

שלום חברים. אני כותב במגזין "אופניים" (על אופני וציוד שטח) כפרילנסר כבר 9 שנים בקירוב. קניתי את אופני הכביש הראשונים שלי כי כל חברי המערכת דאז - מיקי בר-אור העורך, אייל ענבר ואופיר הנדזל - רכבו כביש בכל שבת ולא הפסיקו לספר לי מה אני מפסיד. אני קורא שקט בפורום שלכם באופן קבוע, במיוחד בימי הטורים הגדולים, ומאז שאינפובייק הידען והשרשורים שבעקבות ניתוחיו החליפו אצלי את הסיכום היומי של סייקלינג ניוז. מוזר לי שאף אחד לא ציין כאן שדווקא הופיעה כתבה במגזין אופניים על אליפות ישראל באורים. לצערי אין לי את הגיליון לצידי, כמדומני שמספרו 140 מחודש יולי. מזכרוני, הייתה כתבה ובה תיאור מקצה העלית-נשים ואת הדומיננטיות של לאה, את הדרמה של קטגוריית הנוער או הנערים, בה חיכו לרוכב עם תקלה טכנית, את הספרינט המופלא של נתי הורטיג (בצירוף תמונה), האלוף החדש ואף את הודעת הפרישה של יורי לוינזון. לפי דעתי אפילו הזכירו את הכרוז באירוע, דמות שנויה במחלוקת. חשבתי שנתי ברגמן כתב אותה, אך אני מבין שטעיתי. עכשיו שעת לילה מאוחרת ואין לי למי לצלצל כדי לוודא שאני לא הזוי ולא מדבר על כתבה שקראתי במקום אחר, אבל באין סימוכין אחרים - אני אסמוך על זכרוני... מקסימום מחר אני אוכל את הכובע. חצי הכוס הריקה? זו הייתה "כתבה" של עמוד אחד בלבד, לא מספיק מכובדת לטעמי, אך זו גם עדות על אטרקטיביות האירוע בעיני מקבלי ההחלטות וגם בעיני שוק הקוראים. זהו גם פועל יוצא של שיקול דעתו של העורך. בועז שחר, העורך הקודם, הוא כבישון שרוף ובימיו הייתה יותר תשומת לב לנושא הכביש, תמונת שער מסורתית וראיון עם אלוף ישראל אחרי אליפות הכביש וגם אחרי אליפות ההרים, אך זה היה ה"אני מאמין" שלו כעורך, וכלל וכלל לא בטוח שזה התבטא בגידול מכירות. חצי הכוס המלאה: בגיליון אוגוסט, שהתכבד בתמונת שער של הטור, הופיעה כתבת סיכום טור שובבה וסופר-קריאה של יובל גולן, עיתונאי מבריק ומפוספס בעיני. התייחסות לציוד רכיבת כביש הייתה בכתבה על סיקור חידושי חברת Mavic ל-2009 בתחום הביגוד, ההנעלה והגלגלים. יש אפילו תמונה של ת'ור הושבוד או איך שקוראים לו עם נעל צהובה ביד. בחיי. בנוסף, כתבה על טריאתלון ת"א וראיון עם אלוף איירוןמן - שזה שליש אופני כביש, לא? טוב, אז לא... בגיליון ספטמבר - האחרון - ראיון פרישה עם יורי לוינזון, ראיון עם לאה גולדשטיין, סקירת חידושי 2009 בכביש של שוקי מן, כתבת הגיגי פוסט טור של עידן טופר. עושה רושם (רגעי אולי) שענף הכביש דווקא קיבל לאחרונה חשיפה לא רעה בכלל תחת עורך "שטיחון" בהגדרתו. אגב, לטעמי כל ביקורת הינה לגיטימית וניתן ללמוד ממנה המון. השמעת/ם פה טענות רבות, יותר מאחת מוצדקות מן הסתם, וכולי תקווה שזה לא יתפוגג באוויר. התגובה שלי באה על מנת לעזור לדיון להיות ענייני ומבוסס עובדתית. בברכת הלוואי ונשאר בחיים - נמרוד

eylonsa

New member
יקירי הכבישונים.

קראו בעיון את דברי הטעם של מורי ורבי (נמרוד) הנמצאים מעלי, מעבר לעובדות (הנכונות) יש בה, בהודעה, הרוח הנכונה והטון המושלם שיכול להפוך גם את הטרוניה הכי יללנית לביקורת בונה. אני מציע לגזור ולשמור. ולעניינינו, כעורך ל-ש-ע-ב-ר ומאחר וזה מאד באופנה לשאת נאומי "סליחה" (חרף העובדה שאני לא רץ לשום תפקיד ממלכתי) הרשו לי לומר כמה מילים מן הלב. ראשית כל אני בהחלט מכה על חטא בכל הקשור לנתח אותו תפס (או לא תפס) ענף הכביש במגזין. לא אצטדק ואתחבא מאחורי העובדה שעבדכם הנאמן הוא "שטיחון" מובהק (וגם ככה בלי ניסיון רב על שני גלגלים), זה לא תירוץ. מה שכן, בשבתי כעורך המגזין בהחלט היו לי הרהורים עמוקים בשאלה העקרונית האם שעטנז הוא טוב או רע ליהודים, רוצה לומר, האם יוכלו לדור תחת קורת גג אחת של 100 עמודים (כולל מודעות) גם שטיחונים (מכל הדיציפלינות), גם כבישונים וגם טריאתלטים? (הרי זה מה שמצהיר על עצמו המגזין בשורה תחת לשמו בשער) לתחושתי (ויכול להיות שאני טועה) התשובה היא - לא. אני בהחלט חושב שענף האופניים התמקצע ושומה גם על המגזינים ליישר קו ולבחור מה הם רוצים להיות. השאיפה לערבב את הכל תמיד הניבה טענות, פעם מן הצד הזה ופעם מן השני ובסופו של יום נותרת בתחושה של תפסת מרובה לא תפסת. בתקופה שקדמה לעזיבתי ומאחר והבנתי שלא אצליח לשנות את העולם, עשיתי בכל זאת כמה מהלכים בניסיון לחיות את הנושא וכותבים סופר מוכשרים כמו יובל גולן, נתי ברגמן וכמובן עמנואל בלחסן המדהים (שלדאבוני מסיבות השמורות עמו לא יכול היה לשתף עמי פעולה בנפח הרצוי) נקראו לדגל ואת פרי עטם יכולתם לקרוא בגיליונות האחרונים ותקראו בבאים. חילופי הגברי שחווה המגזין ובכלל זה, החלפת שני עורכים (בועז ואנוכי) ומו"לים על תקופת זמן כה קצרה יוצרים מן הסתם סוג של ויברציה אך אני תקווה כי לכשיעלמו האדוות הכל יהיה צלול וברור יותר,אז, כך אני מקווה, יתפוס המגזין את הכיוון הנכון וימריא. נפגשתי עם דגנית מקא המקסימה שיושבת על כס העריכה, היא ברנשית מלאת חיל ועזוז, רוכבת מוכשרת (עם קבלות), יש לה טעם טוב וחוצמיזה, הגיע הזמן שגם אישה תקח את המושכות. כמי שיש לו קצת "אינסייד אינפורמיישן", יש למה לחכות. ומילה אחרונה לצערי ולהפתעתי הרבה גיליתי בשבתי בתפקיד מהר מאד את כפיות הטובה וה"ישראליות המכוערת" הנוטפת משטמה לשמה, זו שאינה מרחמת ונראה כאילו נועדה לסנוט ולהכפיש לשם ההכפשה בלבד. היא נבטה אלי מן הפורומים שם אילו האמורים להיות אנשים מתורבתים ואיכותיים נתגלו כארחי פרחי סרי טעם ותרבות שכל מטרתם היא להתנגח בך, לקפוץ על כל קוצו של יוד כמוצאי שלל רב ולצווח קבל עם ועדה כמה הם הולכים לבטל את המינוי. אני בעד ביקורת, באמת, אבל כזו הבאה ממקום של בנייה ולא של הרס. לי זה כבר לא משנה, אבל אולי אם יגלו כל מחרחרי הריב מעט בגרות וישקיעו את האנרגיה בלכתוב כתבה איכותית, יהיה לנו מגזין לתפארת. תודה ושלום אילון.

aabramovich

New member
עזוב, "אנחנו" אף פעם לא מרוצים

וגם אם יש כאלו שיסכימו אתך שצריך להפריד כבישונים משטיחונים... כולם אח"כ יצעקו עלייך. גם בימי בועז נקרעתי-בוולוו-צ'אלנג'-כי-זו-פעם-ראשונה-שלי-בשטח שחר היו לא פחות טענות לגבי העובדה שהמגזין שטיחוני ושכחו את הכבישונים. טענה שהיתה זהה לחלוטין מצד השטיחונים (איך נתנו לנו עורך כבישון פיכסה). סע ברכה ובהצלחה. אולי היתי צריך לבקר אותנו מספיק. אבל זכותך וחובתך לנהל את העיתון כראות עינייך והפורום הוא לא MUST.... בהצלחה

והנה הכתבה שפורסמה על האליפות במגזין "אופניים

כפי שציינתי, פורסם בגיליון יולי. מוקדש לחבר שכתב הודעה לא-מתלהמת עם המון סימני קריאה בתוכה (לא חודש אחד!!! לא שניים!!! שלושה!!!). אם בא לכם לעשות משהו מעניין ומועיל עם שרשור הוצאת הקיטור הזה, הייתי מתמקד בנושאים הבאים, רק בשביל להתחיל: 1. מה המשמעות והחלק היחסי של מתחרים מבחינת קהל קוראי המגזין? נגיד שיש יותר מתחרי כביש מהרים - זה משנה במשהו למגזין? כמה רוכבים תחרותיים יש בכלל בארץ? כמה מהם יקנו מגזין ישראלי? אגב באליפות ישראל האחרונה בכביש 340 רוכבים בכל הקטגוריות (פלוטונים ענקיים? הלוואי, אני הייתי באליפות אחרת כנראה),באליפות הרים האחרונה 350 רוכבים. גם אם יש 1,500 חברי איגוד תחרותיים משתי הדיסציפלינות (ואין), מדובר על טיפה בים הרוכבים הפעילים בארץ, והמגזין אמור לשקף את היחס הזה. 2. האם נראה לכם שמגזין אופני כביש ישראלי יכול להצדיק עצמו כלכלית? 3. התוכן הכתוב על אופני הרים, הוא 90%-80% על חוויות רכיבה לא תחרותיות, כמו טיול או חבר'ה - זה ייתכן בכלל בתחום הכביש? 4. למה בייסיקלינג האמריקאי כן פוגע בתמהיל הנכון ומגזין "אופניים" הישראלי לא? מה ההבדלים? מה חסר? אני מסכים עם מי שכתב שציבור הכביש משמעותי, גדל כל הזמן וחשוב למגזין. על אף שבאחוזים הכבישונים קטנים, ממה שאני רואה, כוח הקנייה שלהם גדול מאוד, לפחות אם לשפוט על פי מחיר היצירות שהם רוכבים עליהן והפטיש לציוד פחמני, אקזוטי ומאוד יקר... השאלה היא אם אלו שהשקיעו שכר לימוד שנתי בקראנק של קלביקולה, ירכשו מגזין ישראלי העוסק בכביש "רק 15%" או שיעשו מנוי לוולוניוז או משהו כזה. מה צריך המגזין להכיל כדי לפנות לקהל הזה? נמרוד

למעלה