לאור התגובות הזועמות
והזועמות פחות - יש כנראה צורך להתנצל. אכן הופיע סיקור מזורז של האליפות, כפי שנכתב בשירשור ע"י כותבים יודעי דבר. אך לצערי הרב, אותם כותבים יודעי דבר ובעלי ניסיון אינם מצליחים לרסן את דבריהם - על אף שבפתח דבריהם הם דורשים זאת משאר הכותבים. "נאה דורש נאה מקיים"? איילון, נמרוד ונתי - אין לקחת באופן אישי את הדברים שכתבתי. יותר מידי סימני קריאה בהודעה שלי? אף לא אחד כוון כדי לפגוע. הדברים נאמרו מתוך כנות ועם הרבה אחריות, ולא מתוך כתיבה עם "האצבע קלה על ההדק" כמו שנמרוד חושב. אבל לצערי הרב, גם אילון שדבריו מלאי טעם, מקנח במילה אחרונה על -הישראליות המכוערת הנוטפת משטמה-, והשקפתו הרחבה לגבי אותם -ארחי פרחי שכל מטרתם היא ההתנגחות-. אז לשימחתי אני לא ניפגע, וגם לא דורש התנצלויות. כנראה שהדברים גם לא כוונו כלפי באופן אישי - בדיוק כפי שדברי לא נועדו לכתוש אדם מסויים מהכותבים. אבל אני בהחלט חושב שחלק מהדברים לא היו צריכים להיאמר. תרבות דיון? מעולם לא הייתה לנו ואל תצפו למצוא אותה בפורומים. אבל יחד עם זאת אני בהחלט עומד מאחורי הרעיון שהעליתי. נכון, הטון בהודעה לוחמני. גם קצת מתחכם. לא אישי! כי בינינו - יש סיכוי להפנות תשומת לב בפורום בלי להביא את הדברים בהתנסחות חריפה? לא ממש, ולראיה מספר התגובות להודעה הראשונה, לעומת מבול ההודעות בדיון שנולד תודות להודעה שאחריה.... ואם לשון ההודעה פוגע - קבלו את התנצלותי הכנה. ולשם העיניין שאליו נתכנסנו - אז מנוי לא היה לי - ולכן אני גם לא אהיה בין המבטלים. אבל בתור אחד שהמגזין התדפק על דלתו יותר מפעם אחת, (אני יודע - לא עלי יקום ויפול מגזין אופניים) אני בהחלט יכול להגיד שהנושא מציק. סיקור תחום הכביש, על מלבושיו השונים כגון סיקור התחרויות, מבחני הדרכים לדגמים חדשים, מסלולי הרכיבה והראיונות האישיים צריך לתפוס יותר מפינה נידחת. לי גם תמיד הפריעו איכות הגימור בעריכת הכתבות והתמונות. יש מקום לשיפור, מודים? ואני חושב שהעלות הסופית לקורא - לא משנה השיקלול המדויק - מצדיקה מוצר איכותי יותר. במיוחד בהשוואה למגזינים אחרים בעלות דומה. והרשו לי להוסיף נקודה קטנה. כאשר כותבים בפורום - ביניהם הכותב המסקר את מוצרי הכביש במגזין ומגדיר את עצמו ככבישון - שאליפות ישראל היא "כולה אליפות ישראל", ושואל אם אני בכלל זוכר מי היה האלוף בשנה שעברה, אז הדבר מעיד על היחס שלנו כרוכבים אל הספורט שלנו. היחס לעצמנו. אליפות ישראל היא עדיין לא הוולטה, וגם לא התחרות ביני לבין הבולדוג בראש ציפור. היא משהו אחר - היא האליפות שלנו, של ספורט האופניים בישראל. וכל זמן שאותנו לא מעניין ולנו לא אכפת, והזילזול הוא גלוי - כי אלוף ישראל הוא רק אלוף ישראל - אז גם אין שום תיקווה להתקדמות של הספורט המקומי, שבדיונים רבים בפורום כ"כ מייחלים לה. לסיום, שמחתי לתגובות הגורמים במגזין, שבהחלט היו בעלות טעם. בכבוד רב לכל אותם מגיבים יגאל קלימשטיין