שאלה תמימה

findery

New member
אולי הנוסחה היא בייסיקלינג בעברית

כפי שעושים מאונטיין- בייק הישראלי עבור אופני השטח. באופן כזה חלק מהכתבות (גלובליות באופיין כמו רכיבות מבחן) מתורגמות וחלקן מקוריות ומשקפות את תרבות הרכיבה/ הסצנה המקומית. היום אני מנוי על 2 המגזינים. את מנת השטח אני מקבל דיי ויותר במאונטיין בייק - למרות שהייתי שמח לפגוש שם גם כתבות שמופיעות היום במגזין אופניים (נימרוד - מת על הכתבות שלך
). הייתי שמח לקבל מנת כביש מעיתון יעודי בעברית שיספר לי גם מה קורה פה בארצנו הקטנה וגם מספק מנה של כתבות מתורגמות.

Assaf39

New member
מה צריך ????

בוא נראה: מתי הופיעה בפעם האחרונה כתבת מבחן לאופני כביש? כמה כאלו בוצעו בשנה האחרונה וכמה מבחנים כאלו בוצעו לאופני שטח? מבחנים השוואתיים לבולמים קידמיים, אחוריים ושאר אביזרים מופיעים חדשות לבקרים. מה דעתכם על מבחן ראש בראש דורה-אייס/סופר-רקורד/red ? כתבת הטיול החודשי "ונספחי שטח" נוספים תופסים קצת יותר מעמוד אחד (ועלוב יש לומר) שהוקדש לאליפות הארץ באופני כביש. עם כל הכבוד, ראיון אישי עם אלופת טריאתלון זה עדיין לא תחליף למבחן ראוי לכביש. אגב, מתי בפעם האחרונה בוצע מבחן השוואתי בין מספר אופני כביש (מובילים או אפילו אופני כניסה)?

בחודש הבא - סיכום וואלטה + אליפות עולם

החודש, בגלל לוחות הזמנים הלחוצים והחגים יש "קדימון" לשני האירועים - בחודש הבא יהיה גם סיכום לשניהם. נמרוד - תודה על הסופרלטיבים. אני כותב למגזין מגיליון מס' 2 בערך, עוד כשהיה חוברת דקה וכל עוד אני נהנה לכתוב, אמשיך. הסיקורים של האליפויות היו טובים, הראיונות עם יורי ולאה הם ראיונות ש"מרגישים את הדופק" ורלבנטיים. ובכלל, ב - 2009 אני חוזר לטור, אחרי הפסקה של שנה ותהיה בטוח שיהיה לי הרבה מה לספר משם!

ItsikH

Member
את סיכום הוואלטה אני רוצה לקרוא../images/Emo3.gif

natibergman

New member
אחרי שעקצת והתלהמת

והיה סיקור כפי שהראה לך נמרוד ובגיליון האחרון ראיון עם לאה גולדשטיין, גם אם הסיקור לא היה מספק גדול לטעמך (זו זכותו של העורך להחליט על ההיקף גם אם אני כתבתי הרבה יותר), אפשר לקבל התנצלות לעורכי המגזין?

avihersh

New member
זכותם של המו"ל והעורך לקבוע את אופן הסיקור...

...ואת היקפו. כתבתי את זה כבר, אבל על ניתן לכתוב שום. זה השקעה ופרנסה שלהם ונאחל להם שיצליחו בכך. אין שום "עקצת והתלהמת". ככלל, ביקשתי בעבר ואני חוזר על כך. הימנע מהערות אישיות. גילוי נאות - אני קונה את מגזין" אופניים", בכל מצב. אשמח אם היקף הסיקור של נושא הכביש - יגדל. מאחר ויש לך קשרים במערכת המגזין - אנא ראה זאת כביקורת בונה. ואם משהוא נפגע - אני מצר.

yigalkl

New member
לאור התגובות הזועמות

והזועמות פחות - יש כנראה צורך להתנצל. אכן הופיע סיקור מזורז של האליפות, כפי שנכתב בשירשור ע"י כותבים יודעי דבר. אך לצערי הרב, אותם כותבים יודעי דבר ובעלי ניסיון אינם מצליחים לרסן את דבריהם - על אף שבפתח דבריהם הם דורשים זאת משאר הכותבים. "נאה דורש נאה מקיים"? איילון, נמרוד ונתי - אין לקחת באופן אישי את הדברים שכתבתי. יותר מידי סימני קריאה בהודעה שלי? אף לא אחד כוון כדי לפגוע. הדברים נאמרו מתוך כנות ועם הרבה אחריות, ולא מתוך כתיבה עם "האצבע קלה על ההדק" כמו שנמרוד חושב. אבל לצערי הרב, גם אילון שדבריו מלאי טעם, מקנח במילה אחרונה על -הישראליות המכוערת הנוטפת משטמה-, והשקפתו הרחבה לגבי אותם -ארחי פרחי שכל מטרתם היא ההתנגחות-. אז לשימחתי אני לא ניפגע, וגם לא דורש התנצלויות. כנראה שהדברים גם לא כוונו כלפי באופן אישי - בדיוק כפי שדברי לא נועדו לכתוש אדם מסויים מהכותבים. אבל אני בהחלט חושב שחלק מהדברים לא היו צריכים להיאמר. תרבות דיון? מעולם לא הייתה לנו ואל תצפו למצוא אותה בפורומים. אבל יחד עם זאת אני בהחלט עומד מאחורי הרעיון שהעליתי. נכון, הטון בהודעה לוחמני. גם קצת מתחכם. לא אישי! כי בינינו - יש סיכוי להפנות תשומת לב בפורום בלי להביא את הדברים בהתנסחות חריפה? לא ממש, ולראיה מספר התגובות להודעה הראשונה, לעומת מבול ההודעות בדיון שנולד תודות להודעה שאחריה.... ואם לשון ההודעה פוגע - קבלו את התנצלותי הכנה. ולשם העיניין שאליו נתכנסנו - אז מנוי לא היה לי - ולכן אני גם לא אהיה בין המבטלים. אבל בתור אחד שהמגזין התדפק על דלתו יותר מפעם אחת, (אני יודע - לא עלי יקום ויפול מגזין אופניים) אני בהחלט יכול להגיד שהנושא מציק. סיקור תחום הכביש, על מלבושיו השונים כגון סיקור התחרויות, מבחני הדרכים לדגמים חדשים, מסלולי הרכיבה והראיונות האישיים צריך לתפוס יותר מפינה נידחת. לי גם תמיד הפריעו איכות הגימור בעריכת הכתבות והתמונות. יש מקום לשיפור, מודים? ואני חושב שהעלות הסופית לקורא - לא משנה השיקלול המדויק - מצדיקה מוצר איכותי יותר. במיוחד בהשוואה למגזינים אחרים בעלות דומה. והרשו לי להוסיף נקודה קטנה. כאשר כותבים בפורום - ביניהם הכותב המסקר את מוצרי הכביש במגזין ומגדיר את עצמו ככבישון - שאליפות ישראל היא "כולה אליפות ישראל", ושואל אם אני בכלל זוכר מי היה האלוף בשנה שעברה, אז הדבר מעיד על היחס שלנו כרוכבים אל הספורט שלנו. היחס לעצמנו. אליפות ישראל היא עדיין לא הוולטה, וגם לא התחרות ביני לבין הבולדוג בראש ציפור. היא משהו אחר - היא האליפות שלנו, של ספורט האופניים בישראל. וכל זמן שאותנו לא מעניין ולנו לא אכפת, והזילזול הוא גלוי - כי אלוף ישראל הוא רק אלוף ישראל - אז גם אין שום תיקווה להתקדמות של הספורט המקומי, שבדיונים רבים בפורום כ"כ מייחלים לה. לסיום, שמחתי לתגובות הגורמים במגזין, שבהחלט היו בעלות טעם. בכבוד רב לכל אותם מגיבים יגאל קלימשטיין

chooky

New member
../images/Emo66.gifלי אין בעיה, אני רוכב גם כביש, וגם שטח

ומזל שלא כל המגזין מעניין אותי, מי יש לו זמן לקרוא 100 עמודים?

natibergman

New member
הכל אישי אמר פעם איזה ראש ממשלה...

אולי לא התכוונת לפגוע אבל עשית סיכול ממוקד למגזין ומה לעשות שמאחורי הנייר יש אנשים שכותבים עליו וגם חלקם מתפרנסים ממנו. השאלה הראשונה שלך הייתה תמימה ולגיטימית אבל אחרי זה תקפת בשצף קצף ולכן "החזרנו לך" באותו מטבע. אגלה לך סוד - אני בקשתי מאילון להגיב ורציתי שגם דגנית תגיב אבל היא סרבה. נמרוד הקדים אותי בהעלאת הכתבה אבל גם אני כבר חשבתי שהפכתי לסנילי. כרוכב וותיק, אני אצטט מה שכתבתי בתחילה כדי שתבין מה דעתי על אליפות ישראל: "אליפות ישראל באופני כביש הנערכת בסוף יוני מידי שנה ובדומה למדינות אירופה, מהווה את שיאה של עונת תחרויות אופני הכביש בארץ וגם רוכבים שתוצאותיהם לא היו מזהירות בתחרויות לכל אורך השנה מכוונים אליה. כל רוכב שואף להיות אלוף ישראל וללבוש במשך שנה את חולצת האלוף הכחולה-לבנה של האיגוד.". אין שום זלזול מצידי. אני מאמין במה שאני כותב ומי שמכיר אותי יודע שגם אם אני בוטה אז דעתי נאמרת כמות שהיא גם אם זה לא מוסיף לי חסידים. אז גם אם הכתבה הייתה עמוד בודד ורציתי יותר כפי שציינתי לעיל, יש לעורך שיקולים משלו של מקום וחומרים שהצטברו לו עבור אותו מגזין. כ"כבישון" רוב הזמן, גם אני הייתי רוצה יותר כביש על חשבון שטח. אבל, אני יכול להבין שכרגע יש יותר "שטיחונים" מאשר "כבישונים" ולכן יש הטיה, שמן הסתם גם מושפעת מהמדיניות של העורך. אני מודה שאני חוטא מידי פעם לא רק ברכיבה בשטח אלא גם קורא שומו שמיים מה הולך שם מהאספקט הטכני והתחרותי. אפילו ראו אותי בשבת במבחני הדאונהיל של רד בול אחרי רכיבת הזכרון... לסיכום, אתה ואחרים מוזמנים לפנות אליי בסלולרי, במסרים, במייל ובפייסבוק בכל רעיון/בקורת/הגיג שיש לכם לתרום לנושא. אני מבטיח לשמוע ולהקשיב ואם אני עסוק באותו רגע לחזור אליכם בהקדם. גם הפורום הוא במה לגיטימית ורובנו קוראים פה ובאחרים כך שרוב הסיכויים שלא נפספס וגם אם כן מישהו ממכרנו ידאג לספר לנו. שנה טובה.

aabramovich

New member
"רציתי שגם דגנית תגיב אבל היא סרבה"

תעשה לי טוב נתי ותבקש מדגנית שתבקר פה? מידי פעם לפחות? יש לא מעט מנויים שגולשים לכאן. בעבר הפורום (זה והראשי) היו "האתר" של המגזין. אני חושב שהיא (המגזין) יכולה רק להרוויח. אבל זכותה לעשות כראות עיניה... אפילו האיגוד משחרר את הרשטיק לפעמים לראות מה קורה פה

natibergman

New member
תשמע דגנית ילדה גדולה

והחליטה לא להגרר לדיון שלילי. זכותה. תזמין אותה כמו ג'נטלמן לשרשור בקורת בונה (תמצא אותה בקומונת בנות) ואולי תענה.

dganitm

New member
שלום לכולם ../images/Emo140.gif

לפני כשבועיים נכנסתי לתפקיד עורכת משנה במגזין, אין ספק שבחודשים האחרונים חל שיפור משמעותי בכל מה שקשור בהתיחסות לרוכבי כביש (תודה לאיילון
), מי שפתח את הגליונות האחרונים קרא את הראיון עם לאה גולדשטיין אלופת הארץ הטריה, יורי לוינזון, אליפות ישראל באורים (לדעתי כל אליפות באשר היא חשובה וצריך לתת את הבמה והקרדיט למנצחים!), חידושים וטכנולוגיות בתחום, יש לנו כותבים מוכשרים בתחום הכביש כמו יובל גולן, נתי ברגמן ושוקי מן (ויהיו עוד....) צר לי לקרוא על כך שקוראים רבים חשים באפליה או חוסר תשומת לב לרוכבי הכביש, אני בעצמי מתחרה על אופני כביש (ומתאמנת בקבוצת כביש) כך שהנושא קרוב לליבי. בימים אלו אנו עובדים על גיבוש רעיונות למגזין. החלוקה בין שטח, כביש וטריאתלון כמו שאיילון כתב היא לא פשוטה כלל, יש המון אירועי כביש חשובים, בארץ ובעולם והם יסוקרו בצורה מקיפה (כמו שהבטיח לכם יובל גולן) וכמובן נושאים נוספים הקשורים לתחום...לא חסר לענף אופני הכביש מה להציע
אשמח מאוד לקבל מכם פידבקים ורעיונות, מה חסר לכם ומה אתם מחפשים לקרוא במגזין (בהקשר של כביש כמובן). מוזמנים גם במסרים
שלכם, דגנית

aabramovich

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

ido mazor

New member
ברוכה הבאה דגנית

נשמח אם תקפצי מדי פעם. המגזין עבר כמה וכמה עורכים בתקופת הפורום (מיקי, בועז, אילון, אבי), חלקם מחוברים יותר לנושא הכביש וחלקם פחות. אם זכרוני אינו מטעה אותי, דווקא בתקופה של בועז היה (יחסית) יותר דגש לנושא הכביש, זכורים לי לטובה המבחנים שערך עמנואל בלחסן. בכל מקרה, שיהיה בהצלחה!

אם היא לא מגיעה, שווה לבדוק את כל הנושא

הפורום הוא עדיין אתר הבית של המגזין, יחד עם ערוץ האופניים הקמל. לצערי הקשר הזה, שהיה יכול להיות מאד מועיל לגולשים (מאמרים, אירוח כותבים, תגמול כלשהו למנהלי הפורום, מבצעים...) לא ממש פועל בשנה-שנתיים האחרונות. שיהיה בהצלחה לכל העוסקים במלאכה.

ido mazor

New member
אני בעד

במיוחד הקטע של "תגמול למנהלי הפורום". פחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

למעלה