שאלה/תהייה

מצב
הנושא נעול.

ai22

New member
זאת לא האחריות של אגד, אלא שלך.

אין בעיה,
שאגד לא תתן לי לעלות אם חרגתי מהזמן, אבל באותה מידה אגד אמורה להדפיס לי כרטיס חדש באותם תנאים, כלומר אם האוטובוס הקדים, החל מרגע הנסיעה. אבל את זה אגד לא עושה, היא מדפיסה כרטיס ברגע העלייה.
אם האוטובוס הקדים, ומחכה בתחנה - והנהג נותן לנוסעים לעלות סתם כי הוא נחמד.
זה לא אשמת אגד.
את יכולה לעלות על האוטובוס - רק בדיוק לפני שהוא יוצא מהתחנה,
כי את רוב האנשים לא מעניין להדפיס את השעה בדיוק של שניות - אלא לשבת בנוחות כמה שיותר מהר.

הבעיה שלך - נשמעת כמו בעיה מאוד אזוטרית,
או לחלופין בעיה שלא קיימת.
האם באמת נסיעה מכיוון אחד לשני לוקחת לך מעל שעה וחצי (עוד לפני שמחשיבים את האוטובוס האחרון)?
מאיפה לאיפה את נוסעת?

littlerunaway

New member
הנהג לא נותן לנוסעים לעלות סתם כי

אם האוטובוס הקדים, ומחכה בתחנה - והנהג נותן לנוסעים לעלות סתם כי הוא נחמד.
זה לא אשמת אגד.
את יכולה לעלות על האוטובוס - רק בדיוק לפני שהוא יוצא מהתחנה,
כי את רוב האנשים לא מעניין להדפיס את השעה בדיוק של שניות - אלא לשבת בנוחות כמה שיותר מהר.

הבעיה שלך - נשמעת כמו בעיה מאוד אזוטרית,
או לחלופין בעיה שלא קיימת.
האם באמת נסיעה מכיוון אחד לשני לוקחת לך מעל שעה וחצי (עוד לפני שמחשיבים את האוטובוס האחרון)?
מאיפה לאיפה את נוסעת?
הוא נחמד. אם הוא יתחיל לעלות נוסעים ברגע שהוא אמור לנסוע הוא פשוט יצא באיחור. וזה לא משנה מאיפה לאיפה אני נוסעת. 90 דק' הן 90 דק'. זכותי לנסוע מקצה לקצה של חיפה גם 5 פעמים אם בא לי.

ai22

New member
אז לא מדובר בבעיה אמיתית

הוא נחמד. אם הוא יתחיל לעלות נוסעים ברגע שהוא אמור לנסוע הוא פשוט יצא באיחור. וזה לא משנה מאיפה לאיפה אני נוסעת. 90 דק' הן 90 דק'. זכותי לנסוע מקצה לקצה של חיפה גם 5 פעמים אם בא לי.
אז לא מדובר בבעיה אמיתית
אלא בבעיית "מגיע לי" טיפוסית.
את החלטת שמגיע לך - ומכאן לדעתך אגד אשמה.

littlerunaway

New member
כן מגיע לי

אז לא מדובר בבעיה אמיתית
אלא בבעיית "מגיע לי" טיפוסית.
את החלטת שמגיע לך - ומכאן לדעתך אגד אשמה.
כן מגיע לי
מגיע לי את מה שאני משלמת עבורו. אין על הכרטיס הזה שום מגבלות חוץ מזמן ואיזור הנסיעה. לכן מגיע לי להחליף גם 20 אוטובוסים אם בא לי ולנסוע במעגלים.

ai22

New member
אני מרחם על נהג האוטובוס

כן מגיע לי
מגיע לי את מה שאני משלמת עבורו. אין על הכרטיס הזה שום מגבלות חוץ מזמן ואיזור הנסיעה. לכן מגיע לי להחליף גם 20 אוטובוסים אם בא לי ולנסוע במעגלים.
אני מרחם על נהג האוטובוס
לא מגיע לו להתמודד עם יחס כזה.

Gn434

New member
לא נכון-קודם כל זה לא פטור מתשלום, אלא כרטיס

צריך לשאול למה בכלל יש פטור מתשלום
הפטור נועד במקורו כדי להקל את השימוש במספר אוטובוסים ואמצעי תחבורה אחרים בין המקור ליעד.
לכן - אם יש פקקים חריגים, ולכן חרגת מזמן נסיעה של שעה וחצי, ורק אז הגעת לאוטובוס האחרון, זה לא סביר בעליל, ודרישת ויתור על תשלום היא סבירה (מטרת ההנחה לא הושגה).
כי הנחת הבסיס הייתה שנסיעות עירוניות לא יחרגו משעה וחצי מהעליה לאוטובוס הראשון לעליה לאוטובוס האחרון.

את יוצאת מהנחת בסיס שגויה,
שאגד "חייבת" לתת לך לעלות גם כשחרגת מהזמן של 90 דקות (גם אם מדובר בדקה. גם אם מדובר באוטובוס שהקדים ואוסף נוסעים כדי שישבו בנוחות).
ההנחה שגויה, ולא הוגנת.
מעבר כמקובל בחלק לא קטן ממדינות אירופה.
דבר שני, ה"פטור" בא לעזור לאגד, שככה יכולה להסתמך על מעברים, במקום לדאוג שיהיה קו מכל מקום בחיפה לכל מקום בחיפה.
עוד מעט תגיד שכרטיסיית שתי ניקובים שהייתה נהוגה באיזור חיפה, גם היוותה פטור, (רק משום מה המחיר שלה היה גבוה ממחיר של נסיעה אחת).
littlerunaway צודקת-הכרטיס תקף מרגע העלייה לאמצעי התחבורה.
לוח הזמנים של האוטובוס קובע שעת יציאה, והאוטובוס אמור לצאת מהתחנה המרכזית (או מהתחנה הראשונה שלו) באותה השעה בה מצויין, ולא להתחיל להעלות נוסעים באותה שעה. אם היא הייתה משתמשת ברב קו, אז הנהג לא היה אומר כלום. אפילו אתה מדבר על עליות-הכרטיס לא תקף ל-90 דקות, אלא המעברים בכרטיס תקפים ל-90 דקות.
ולהזכירך, בתחילת הדרך בחיפה, כרטיס מעבר היה שעתי, ועל כן גם הנחת הבסיס שלך לא נכונה.

מצטער על המגילה-ההודעה שלך מאוד הרגיזה אותי.

טשאפק 2

New member
בפועל, האפשרות לנסיעה נוספת משמשת

מעבר כמקובל בחלק לא קטן ממדינות אירופה.
דבר שני, ה"פטור" בא לעזור לאגד, שככה יכולה להסתמך על מעברים, במקום לדאוג שיהיה קו מכל מקום בחיפה לכל מקום בחיפה.
עוד מעט תגיד שכרטיסיית שתי ניקובים שהייתה נהוגה באיזור חיפה, גם היוותה פטור, (רק משום מה המחיר שלה היה גבוה ממחיר של נסיעה אחת).
littlerunaway צודקת-הכרטיס תקף מרגע העלייה לאמצעי התחבורה.
לוח הזמנים של האוטובוס קובע שעת יציאה, והאוטובוס אמור לצאת מהתחנה המרכזית (או מהתחנה הראשונה שלו) באותה השעה בה מצויין, ולא להתחיל להעלות נוסעים באותה שעה. אם היא הייתה משתמשת ברב קו, אז הנהג לא היה אומר כלום. אפילו אתה מדבר על עליות-הכרטיס לא תקף ל-90 דקות, אלא המעברים בכרטיס תקפים ל-90 דקות.
ולהזכירך, בתחילת הדרך בחיפה, כרטיס מעבר היה שעתי, ועל כן גם הנחת הבסיס שלך לא נכונה.

מצטער על המגילה-ההודעה שלך מאוד הרגיזה אותי.
בפועל, האפשרות לנסיעה נוספת משמשת
לא רק למקרה של צורך בהחלפת קווים, אלא בהחלט גם כמעין צ'ופר למקרה שהנסיעה עצמה קצרה, אבל גם זמן השהות ביעד. נניח, לנסוע כמה תחנות למרכז העיר, לערוך סידורים כלשהם ולחזור.

בכל אופן זה לא גורע מהטענה שכדאי שהכלל (מתי מתחילה הנסיעה, לצרכי חישוב הזמנים) יהיה עקבי, לי זה נראה כמו הגינות בסיסית.

מצב
הנושא נעול.
למעלה