שאלה תאורטית.

שאלה תאורטית.

היה לי ויכוח עם חבר שלי. הוא טען שאין דבר יותר פשוט מהתחזות בבחינה הפסיכומטרית ומדובר במשהו יחסית נפוץ. כל מה שצריך זה שמישהו יבוא עם ת.ז. מזוייפת עם התמונה שלך, ואם הפרטים בת.ז. לא מעלים חשד ונראים הגיוניים, (הוא בערך בגיל שלך) אז אותו מישהו יכול להיבחן במקומך ואין שום סיכוי שיעלו עליו. צריך גם שזה תהיה בחינה ראשונה שלך, ואז אם אותו מישהו יוציא ציון מאוד גבוה זה לא יעורר חשד. עד כמה זה נשמע לכם הגיוני, כי אני חושב שהסיכוי להיתפס במקרה כזה הוא לא כזה נמוך... אחרת באמת הרבה אנשים היו עושים את זה ואני לא שמעתי על אף מקרה כזה.

לא לכ"כ הרבה אנשים יש תעודת זהות

מזוייפת. מה שיותר קל זה לבנים, שהצטלמו לת"ז בכיתה י', למצוא איזה חבר תורן גאון שיגדל זקן ודומה פחות או יותר שיעשה את הבחינה. אז גם אם הבנאדם לא כזה דומה לעצמו, יקבלו את זה כי עברו 6 שנים.

demultiplexer

New member
ככה

הכי טוב זה להגיע עם ת.ז מזוייפת לבנק אחרי שלמדת איך לחתום כמו דוגמת חתימה של בעל החשבון ולמשוך מליונים ואז לא צריך פסיכומטרי ולא צריך כלום. כל היום בטן גב ולשתות שייקים מקוקוס בתאילנד.

למה?

אם מישהו מקבל 630 בפסיכומטרי זה אומר שאין לו כל סיכוי להצליח אי פעם באונ' רק כי הפסיכומטרי שלו די נמוך?

demultiplexer

New member
אין דבר כזה נמוך או גבוה

יש מספיק למה שצריכים או לא מספיק. וכן, אם מישהו שולח חבר להיבחן במקומו זה אומר שאין לי ביצים להתמודד עם הבחינה המטופשת הזו וזה אומר שאין לו תחת לשבת וללמוד וזה אומר שהוא לא יצליח בחיים בכלל ובטח שלא באונ'. אני חושב שמי שנככנס ראש בראש עם הבחינה הזו ויושב וקורע את התחת ומוציא 300 ואז שוב לומד ושוב מוציא 300 עדיין יצליח יותר ממי ששולח מישהו להיבחן במקומו.

Hagai007

New member
אכן להרבה מקצועות אפשר להתקבל..

עם 630 אבל שוב - הכל יחסי ויחסית לאחת שקיבלה בפעם הראשונה שלה איזה 720 - 630 נחשב אצלה כנמוך =] Hag-(o) <3-E

לא משתלם

העונש במידה ויתפסו אותך לא שווה את הסיכון, בטח שלמתחזה זה לא שווה כי לו יש יותר מה להפסיד. אבל במדינה שאפשר לעשות בה תואר באמצעות פנקס צ'קים, לא יפתיע אותי אם נורמה כזאת מקובלת בציבור הרחב.

SHARON 103

New member
ואפשר רק לקוות שאנשים כאלה ייתפסו

וייענשו בצורה כזאת מרתיעה שתמנע אחר כך מקרים של קניית תארים ע"י פנקס צ'קים של אבא ואימא.... התרבות הזאת של קניית "השכלה" בכסף צריכה להיגמר....אנשים עובדים קשה בשביל להתקבל ללימודים והעצלנים לא מזיזים את התחת ועוד עוקפים אחרים בסיבוב

בפסיכו' הענישה מספיק חמורה

באופן אישי אותי הרחקה של 7 שנים ממוסדות אקדמאים מרתיעה. ותופעת הקניית תואר בכסף לא תגמר עד שצורת המחשבה של "כל אחד צריך תואר" לא תעבור, הרי אם מישהו "צריך" תואר צריך גם לתת לו אחד, לא? ואם הוא לא יכול לעמוד בדרישות המינימליות לתואר ראשון - לא נורא, נמציא לו מוסדות שהדרישות בהם הן יותר נמוכות. מי צריך רמה אקדמית סבירה? הרי המטרה היא שבסופו של דבר תיהיה לכל אחד תעודה על הקיר.

SHARON 103

New member
זה לא בדיוק ככה

תראה , אין לי בעיה עם הדרישה שאומרת "כל אחד צריך תואר". ברור שזה יגרום למוטיבציה אדירה ולאינפלציה אדירה עוד יותר בקרב מועמדים לאוניברסיטאות וכו'.... העיניין הוא שבשביל למנוע מהתופעה הזאת לקרות פשוט צריך לבחון יותר טוב את הבן אדם שהוא בוגר מכללה .... אם אין לו בגרות ופסיכומטרי אז זה אומר דרשני.....

השאלה היא : איך יכולים לתפוס אותו ?

נניח אתה משגיח. מגיע אליך מישהו הכניס את התמונה שלו לת.ז. של מישהו אחר, וניגש במקומו. איך תאורטית אתה יכול לעלות עליו ? אי אפשר, אלא אם כן : 1. הפרטים שלו בת.ז. לא תואמים את החזות שלו (אפשר למנוע את זה מראש). 2. מישהו שנמצא באותו חדר מכיר אותו ומלשין עליו. 3. אם אתה מכיר את בעל התעודה או את המתחזה אישית. הסיכוי ל-2 או ל-3 נמוך מאוד. אפשר גם להגיד שאם מישהו בא והוא מאוד לחוץ, אז זה מעורר חשד, אבל מעטים האנשים שלא לחוצים בעת שהם ניגשים לפסיכו'...

יש משהו שאני לא מבין

זה פורום פסיכומטרי, אנשים שכותבים כאן השקיעו כמויות מטורפות של זמן ואנרגיה כדי להתכונן למבחן הזה, אתה באמת עד כדי כך מטומטם שאתה חושב שמישהו כאן יתן לך טיפים איך לרמות בפסיכו' בזמן שאנחנו יורקים דם? אז תגיד ל"חבר" שלך שמי שצריך לשלם למישהו כדי להתקבל למה שהוא רוצה ללמוד, עדיף שיחסוך לעצמו זמן וכסף וילך ללמוד משהו אחר, אם הוא לא מסוגל להשקיע חודשיים על מבחן אחד, איך הוא ישרוד 4 שנים של מבחנים?

אני גם ניגש לבחינה ביום ראשון...

וגם חבר שלי. מרוב חרישה לבחינה, סתם התחלנו להתעסק עם זה. אין לך מושג כמה דם אני ירקתי בשביל הבחינה הזו, וזה פשוט קטע שמעצבן אותי, כמה קל זה לרמות. בגלל זה אני שואל. הייתכן ואני לומד סתם... מה באמת הלמידה לבחינה הזו נתנה לי, למדתי כמה מילים שלא הכרתי וכמה ביטויים בארמית. איך לחשב ממוצע באופן מהיר, נו באמת... אם זה כל כך קל להתחזות, מה הבעיה למצוא חבר חכם, לשלם לו את הכסף של הקורס, יהיה לך ציון גבוה מובטח, ותחסוך את כל הזמן של הקורס. מובן שאתם יכולים להגיד, אבל אם הוא ייתפס... אבל איך שאני מבין את זה עכשיו, אין כמעט סיכוי שהוא ייתפס. בכל מקרה אני סתם מיואש לקראת הבחינה... מקווה שאני לא מייאש גם אתכם.

Kayben

New member
תשובה מפורטת על החיים

לדעתי זה באמת פשוט כמו שאתה מתאר - זה אחד מהחיסרונות של בחינה שכזאת... אתה מגיע להיבחן עם עוד אלפי נבחנים ואף אחד לא מכיר אותך. לתאומים או סתם אחים זה בכלל די פשוט, כי הם גם ככה דומים. כמו שאמרו, אדם נראה שונה מאשר בגיל 16. גם בבחירות עושים את זה, זאת עבירה פלילית, וזה לא בדיוק מרתיע אנשים. בעיקרון, במהלך המבחן הבוחנים עוברים על הת.ז. ומסתכלים כמה שניות באמת. אבל תרשה לי לפקפק ביכולות זיהוי של הבוחנות. כמו עוד הרבה דברים בחיים, יש כאן עיניין מסוים של אמון. בכל אוניברסיטה יש לוח משמעת כזה, ושם תוכל לקרוא להנאתך - את כל השטויות שעשו סטודנטים שנתפסו, החל מהעתקה במבחנים, הגשת עבודות שלמות שאינם שלהם ועד עבירות פליליות לסוגיהן. וכמובן העונשים הנלווים הם ביטולי תואר, הפסקות לימודים, וכמובן פתיחת תיקים במשטרה (לעבירות הפליליות מן הסתם) ובשביל אדם ערכי, (מה לעשות, תכונה לא אופיינית לישראלי המודרני) אין זה הפחד מלהיתפס אשר מונע ממנו לעשות דברים אלה, אלא הרצון הכן לראות מה הם יכולותיו ולהימדד לפי הישגיו שלו ולא של אחר.

למעלה