קצת תשובות
רק בתור התחלה אם אתה רוצה שננסה לענות על כמה שאלות נסה למספר אותן או משהו כזה שיהיה יותר נוח לזכור את כל השאלות ורק רציתי לאמר כל הכבוד על זה שאתה מתעניין! אני רוצה להסביר משהו שאולי יענה על חלק גדול מהשאלות. לנו בני האדם, החיים נראים כאילו הם סרט, מרחב וזמן הם דברים קבועים שהפעולות מתרחשות בתוכם אבל לא בהם. האמת היא שגם המרחב והזמן הם משתנים ויחסיים, הבנת חלק מזה אבל אני רוצה להעלות את זה עוד שלב, הבנת שהזמן יכול לעבור בקצב שונה בין גופים במהירות שונה אבל לכל מקום יש גם זמן משלו. מה המשפט הזה אומר? מכיר את המשפט "אתה היית בבית בזמן שאני עבדתי!" "בדיוק כרגע בצד השני של העולם..." משפטים כאלה אינם נכונים מבחינה פיזיקאלית. לכל גוף יש את הזמן הפרטי שלו ואי אפשר להשוות בין זמנים שונים ואני אתן דוגמה שתסביר את זה. כשהייתי קטן מישהו שאל מה השעה. אני עניתי 13:45 והוא ענה 13:46 התווכחנו על השאלה השעון של מי צודק, אחר כך ניסיתי לחשוב על שיטות איך כל האנשים בעולם יסנכרנו את השעונים (אני מדבר רק על מחוג הדקות השעה הרי משתנה בין מקום למקום). נניח שנצעק שלוש ארבע ו! האנשים הקרובים אלי ישמעו את זה לפני אחרים, ויאפסו את שעוניהם לפני הרחוקים יותר, אומנם בגלל שמהירות הקול היא גבוהה ההפרש יהיה זניח אבל אם היה לי מגאפון שהיה יכול שהיה יכול להגיע אל כל האנשים בעולם ההפרש היה נבנה להפרש גדול. מה אם נפוצץ את השמש? וברגע שאתה רואה את הפיצוץ אתה מאפס את השעון? (ותמות אחרי זה...)הרי שיש שתי בעיות, אחת שבעולם יש גבהים שונים אבל נניח שכולם עומדים בגובה פני הים, עדיין קו המשווה הוא הקו הכי קרוב לשמש(ולכן הכי חם שם) וככל שמתרחקים ממנו מתרחקים מהשמש ומתקרר. ולכן עדיין גלי האור של הפיצוץ יגיעו מהר יותר לקו המשווה. אחרי הרבה מחשבות הגעתי למסקנה שפשוט לא יכולים להיות שעונים מאופסים לכל העולם. לפני שנה בערך כשהתחלתי ללמוד פיזיקה הבנתי למה. כמו שאמרתי קודם לכל מ ק ו ם יש את הזמן שלו, אני יודע שהמילה מקום היא מילה כללית כי מקום יכול להיות חדר, עיר ויבשת אבל לזה בדיוק אני מתכוון,אם אני מדבר על פיצוץ השמש מקום הוא קווי רוחב, אם אני מדבר על צעקת מספר מקום יהיה מרחק ממני, אתה מודד את המקום תלוי בפעולה שאתה רוצה לבצע. בגלל זה לא להיות מישהו שבדיוק עכשיו באוסטרליה מלטף קנגרואים, עכשיו אומר כאן ולא יכול להיות שאני אמדוד זמן במקום אחר. בקשר לכבידה חזקה יותר, אני מנחש אבל לא בטוח, אני יודע שכבידה שקולה להאצה, אתה גם מרגיש את זה כשאתה במטוס והוא ממריא ואתה מרגיש את כוח המשיכה מתחזק, או כשהמעלית נופלת אתה תרגיש קל יותר... וכבר אמרנו שככל שהמהירות גבוהה יותר הזמן עובר לאט יותר, לכן אני מנחש שכן, קצב הזמן (שים לב שאני אומר קצב הזמן ולא הזמן עצמו) יהיה איטי יותר בכוכבים בעלי יותר כבידה. אני מנחש שאתה לא תאהב את התשובה אבל מקורה בתורת הקוואנטים, אם החלל ריק אתה לא יכול לדעת איך קצב הזמן זורם שם ולמעשה אתה יכול להניח שהוא לא זורם שם, ברגע שנכניס לחלל הריק מכשיר שמודדה החלל לא יהיה ריק, גם אם המכשיר מדידה יהיה רחוק עדיין למעשה תהיה לו השפעה, ולכן אתה לא יכול לדעת בעצם איך הזמן זורם שם אבל בגלל שזה לא משפיע עליך בשום צורה אתה יכול להניח פשוט שהזמן לא זורם שם, או זורם שם פי שתיים יותר מהר זה לא ישנה שום דבר. תאורטית אם יש לך מספיק כוח אתה יכול עבור מגלקסיה לגלקסיה.אני חושב. בקשר לשאלה מהו גוף זה כמו מה שהסברתי מהו מקום, זה תלוי בצורך שלך.אתה יכול לחקור אטומים ולקרוא לאלקטרון גוף, אתה יכול לחקור קינמטיקה(תנועה) ולקרוא לכדור גוף. אתה יכול לחקור קוסמולוגיה (חקר היקום) ולקרוא ליקום גוף, תלוי במה שאתה צריך. תשאל כמה שאתה רק רוצה... אם מישהו לא מסכים איתי אני אשמח ללמוד