שאלה תאורטית

aviax1

New member
שאלה תאורטית

נניח ואתה מצליח לבנות דחפור ענקי שלא נהרס מחום או חלקיק מהיר במיוחד שמצליח לעבור דרך בטן האדמה הוא שוקע למטה למטה למטה לתוך האדמה אך בשלב מסויים הכבידה אמורה להתהפך לא ככה .? כי בצד אחד של העולם למטה זה למעלה ובצד שני למעלה זה למטה שהוא יגיע לקצה השני של העולם שהוא רק יתחיל הוא יגלה שהוא למעשה חופר למעלה בעוד קודם הוא חפר למטה ואז הוא יפול אחורנית שהוא יפול אחורנית לנקודה שבה שוב הוא חופר למטה הוא יפול לכיוון ההפוך .. תאורטית מתי שדות הכבידה מתהפכים .? ואיך הם עובדים בכלל ??

bambipoop

New member
הסבר

כדור הארץ הוא עגול, יש לכדור הארץ נקודת מרכז (אני לא מדבר על אזור או שטח גדול אלא על נקודה מדויקת) שמושכת אליה את כל החפצים והגופים, במהלך החפירה פנימה הדחפור היה מאיץ את נקודת המרכז, ברגע שעבר אותה הדחפור יאט לאט לאט ואולי אף ימשך אחורה (תלוי כמובן בכוח הדחפור וקשיחות הסלע). שדות הכבידה "מתהפכים" אחרי מעבר נקודת המרכז, למעשה שדות הכבידה אינם מתהפכים אלא פשוט השדה הוא מעגלי ולא כמו ציר כמו שדמיינת אותו. כדי להסביר את המצב קצת אני אספר דוגמא: דמיין תעלה שחוצה את כדור הארץ בדיוק ומגיעה בין ישראל לסין (בהנחה שסין בדיוק בצד השני שבעולם אני לא באמת בדקתי) אם נזרוק כדור לתוך התעלה במהירות 20 קמ"ש הכור יצא מהצד השני במהירות 20 קמ"ש בדיוק! זאת בגלל שבדיוק חצי מהדרך (עד לנקודת המרכז) הכדור יאיץ (תאוצה קבועה לכדור הארץ שהיא בערך 10 מטר לשניה בריבוע) וחצי מהדרך הכדור יאט בתאוטה זהה! (-10 מטר לשנייה בריבוע ), אם נניח את הכדור הפתח התעלה, הוא ייפול לצד השני יגיע עד לקצה התעלה וייפול חזרה ויעלה בדיוק עד אותה נקודה שממנה הפלנו אותו!. בקשר לשאלה איך שדה כבידה פועל זאת כבר שאלה הרבה יותר עמוקה ומצריכה הרבה יותר ידע, אני אנסה לענות עליה בכמה שיותר פשטות. קודם כל אתה צריך לדעת שלא רק גופים גדולים כמו כדור הארץ יוצרים משיכה אלא כ ל שני גופים נמשכים בינהם, גם אתה והמסך שלך, הסיבה שאתה והמסך שלך כרגע לא עפים אחד לכיוון השני הוא שיש כוח הרבה יותר חזק (המשיכה בינך אל כדור הארץ שמרתקת אותך) עניין אחר הוא אם המשיכה היא בין שני גופים ואני מושך גם את כדור הארץ ולא הוא רק אותי למה כשאני קופץ כדור הארץ לא עולה מהר אליי אלא אני נופל אליו? יש לשאלה זאת שתי תשובות 1. המסה של כדור הארץ הרבה יותר גדולה ולכן צריך הרבה יותר כוח כדי להזיז אותו, למעשה הוא כן עולה למעלה אבל המרחק כל כך קטן ושולי שאנחנו לא שמים לב. 2.נניח וכדור הארץ היה קופץ אליך ואתה לא היית נוחת אליו, זה לא היה מרגיש לך בול אותו הדבר? יכול להיות שזה בעצם מה שקורה ואתה לא יודע...

bambipoop

New member
הסבר עמוק יותר

כוח המשיכה בעצם נוצר כאשר גוף מעקם את היקום סביבו, דמיין שהיקום הוא דו ממדי והוא שמיכה מתוחה, הנח גוף באמצע השמיכה, הגוף והשמיכה ישקעו קצת וגוף אחר שתניח גם ייצור שקע ולמעשה שניהם ינועו אחד לכיוון השני ובסוף כשיפגשו ייצרו שקע גדול יותר, הדבר קורה בדיוק אותו הדבר בעולם התלת ממדי שלנו. אגב דבר זה מסביר גם למה גוף עם יותר מסה יוצר כוח משיכה גדול יותר. מקווה שעזרתי

aviax1

New member
כן תודה רק עוד שאלה קטנה

בקיצור תולדות הזמן של סטיבן הוקינג הוא מסביר שהזמן מתעקם ליד עצמים בעלי כבידה גדולה יותר בן היתר האם זה אומר שהזמן יעבור לי לאט יותר בכוכב גדול יותר ? או רק במעבר בן כוכבים בגלל שהזמן לא מוחלט ואם אני יסתכל בטלסקופ טוב במיוחד אל עבר הכוכב הקטן יותר שמצוי במערכת שמש אחרת ואיכשהו יצליח לקלוט את האנשים שבו אני יראה אותם זזים במהירות גדולה הרבה יותר משלי ..?זה אפשרי בכלל עד כמה אפשר לצפות מרחוק בעצם ? הבנתי שאם אתה במהירות גדולה אז הזמן מתעקם גם כן ואם תטוס בקרוב למהירות האור ותחזור לכדור הארץ הזמן יעבור בכדור הארץ יותר מהר פרדוקס התאומים אבל מה עם החלל הריק ?? איך הזמן עובר בו ??? ומה הקשר בן מערכות שמש וגלקסיות ????? יש עצמים שיוצרים מעגלי כבידה זמן גדולים ????? האם הזמן בן גלקסיה לגלקסיה שונה בגלל המסה והמהירות ?? בן מערכת שמש לאחרת ?? האם תאורטית ניתן בכלל לעבור מגלקסיה לגלקסיה?

aviax1

New member
מספר שאלות נוספו

בקיצור תולדות הזמן של סטיבן הוקינג הוא מסביר שהזמן מתעקם ליד עצמים בעלי כבידה גדולה יותר בן היתר האם זה אומר שהזמן יעבור לי לאט יותר בכוכב גדול יותר ? או רק במעבר בן כוכבים בגלל שהזמן לא מוחלט ואם אני יסתכל בטלסקופ טוב במיוחד אל עבר הכוכב הקטן יותר שמצוי במערכת שמש אחרת ואיכשהו יצליח לקלוט את האנשים שבו אני יראה אותם זזים במהירות גדולה הרבה יותר משלי ..?זה אפשרי בכלל עד כמה אפשר לצפות מרחוק בעצם ? הבנתי שאם אתה במהירות גדולה אז הזמן מתעקם גם כן ואם תטוס בקרוב למהירות האור ותחזור לכדור הארץ הזמן יעבור בכדור הארץ יותר מהר פרדוקס התאומים אבל מה עם החלל הריק ?? איך הזמן עובר בו ??? ומה הקשר בן מערכות שמש וגלקסיות ????? יש עצמים שיוצרים מעגלי כבידה זמן גדולים ????? האם הזמן בן גלקסיה לגלקסיה שונה בגלל המסה והמהירות ?? בן מערכת שמש לאחרת ?? האם תאורטית ניתן בכלל לעבור מגלקסיה לגלקסיה? ורגע בכלל מהו היחס של גוף איך דבר אחד נקרא גוף ואחר גוף נפרד האם לכל מערכת שמש יש מרכז כבידה לכל כוכב לכל עצם ?. לכל גלקסיה ?? מזה הכבידה בכלל ושאלה אחרונה זה בסדר שאני שואל כל כך הרבה שאלות חחח ?

bambipoop

New member
קצת תשובות

רק בתור התחלה אם אתה רוצה שננסה לענות על כמה שאלות נסה למספר אותן או משהו כזה שיהיה יותר נוח לזכור את כל השאלות ורק רציתי לאמר כל הכבוד על זה שאתה מתעניין! אני רוצה להסביר משהו שאולי יענה על חלק גדול מהשאלות. לנו בני האדם, החיים נראים כאילו הם סרט, מרחב וזמן הם דברים קבועים שהפעולות מתרחשות בתוכם אבל לא בהם. האמת היא שגם המרחב והזמן הם משתנים ויחסיים, הבנת חלק מזה אבל אני רוצה להעלות את זה עוד שלב, הבנת שהזמן יכול לעבור בקצב שונה בין גופים במהירות שונה אבל לכל מקום יש גם זמן משלו. מה המשפט הזה אומר? מכיר את המשפט "אתה היית בבית בזמן שאני עבדתי!" "בדיוק כרגע בצד השני של העולם..." משפטים כאלה אינם נכונים מבחינה פיזיקאלית. לכל גוף יש את הזמן הפרטי שלו ואי אפשר להשוות בין זמנים שונים ואני אתן דוגמה שתסביר את זה. כשהייתי קטן מישהו שאל מה השעה. אני עניתי 13:45 והוא ענה 13:46 התווכחנו על השאלה השעון של מי צודק, אחר כך ניסיתי לחשוב על שיטות איך כל האנשים בעולם יסנכרנו את השעונים (אני מדבר רק על מחוג הדקות השעה הרי משתנה בין מקום למקום). נניח שנצעק שלוש ארבע ו! האנשים הקרובים אלי ישמעו את זה לפני אחרים, ויאפסו את שעוניהם לפני הרחוקים יותר, אומנם בגלל שמהירות הקול היא גבוהה ההפרש יהיה זניח אבל אם היה לי מגאפון שהיה יכול שהיה יכול להגיע אל כל האנשים בעולם ההפרש היה נבנה להפרש גדול. מה אם נפוצץ את השמש? וברגע שאתה רואה את הפיצוץ אתה מאפס את השעון? (ותמות אחרי זה...)הרי שיש שתי בעיות, אחת שבעולם יש גבהים שונים אבל נניח שכולם עומדים בגובה פני הים, עדיין קו המשווה הוא הקו הכי קרוב לשמש(ולכן הכי חם שם) וככל שמתרחקים ממנו מתרחקים מהשמש ומתקרר. ולכן עדיין גלי האור של הפיצוץ יגיעו מהר יותר לקו המשווה. אחרי הרבה מחשבות הגעתי למסקנה שפשוט לא יכולים להיות שעונים מאופסים לכל העולם. לפני שנה בערך כשהתחלתי ללמוד פיזיקה הבנתי למה. כמו שאמרתי קודם לכל מ ק ו ם יש את הזמן שלו, אני יודע שהמילה מקום היא מילה כללית כי מקום יכול להיות חדר, עיר ויבשת אבל לזה בדיוק אני מתכוון,אם אני מדבר על פיצוץ השמש מקום הוא קווי רוחב, אם אני מדבר על צעקת מספר מקום יהיה מרחק ממני, אתה מודד את המקום תלוי בפעולה שאתה רוצה לבצע. בגלל זה לא להיות מישהו שבדיוק עכשיו באוסטרליה מלטף קנגרואים, עכשיו אומר כאן ולא יכול להיות שאני אמדוד זמן במקום אחר. בקשר לכבידה חזקה יותר, אני מנחש אבל לא בטוח, אני יודע שכבידה שקולה להאצה, אתה גם מרגיש את זה כשאתה במטוס והוא ממריא ואתה מרגיש את כוח המשיכה מתחזק, או כשהמעלית נופלת אתה תרגיש קל יותר... וכבר אמרנו שככל שהמהירות גבוהה יותר הזמן עובר לאט יותר, לכן אני מנחש שכן, קצב הזמן (שים לב שאני אומר קצב הזמן ולא הזמן עצמו) יהיה איטי יותר בכוכבים בעלי יותר כבידה. אני מנחש שאתה לא תאהב את התשובה אבל מקורה בתורת הקוואנטים, אם החלל ריק אתה לא יכול לדעת איך קצב הזמן זורם שם ולמעשה אתה יכול להניח שהוא לא זורם שם, ברגע שנכניס לחלל הריק מכשיר שמודדה החלל לא יהיה ריק, גם אם המכשיר מדידה יהיה רחוק עדיין למעשה תהיה לו השפעה, ולכן אתה לא יכול לדעת בעצם איך הזמן זורם שם אבל בגלל שזה לא משפיע עליך בשום צורה אתה יכול להניח פשוט שהזמן לא זורם שם, או זורם שם פי שתיים יותר מהר זה לא ישנה שום דבר. תאורטית אם יש לך מספיק כוח אתה יכול עבור מגלקסיה לגלקסיה.אני חושב. בקשר לשאלה מהו גוף זה כמו מה שהסברתי מהו מקום, זה תלוי בצורך שלך.אתה יכול לחקור אטומים ולקרוא לאלקטרון גוף, אתה יכול לחקור קינמטיקה(תנועה) ולקרוא לכדור גוף. אתה יכול לחקור קוסמולוגיה (חקר היקום) ולקרוא ליקום גוף, תלוי במה שאתה צריך. תשאל כמה שאתה רק רוצה... אם מישהו לא מסכים איתי אני אשמח ללמוד

aviax1

New member
טוב תודה רבה

והגב איך קוראים לך .? אני אביעד

aviax1

New member
כן יש לי נדודי שינה בזמן האחרון

חוצמזה שקמתי ב1 בצהריים טוב אני ינסה הגב אני יסתכל בתשובה מחר כבר אז תענה מתי שמתאים לך אבל מהם חורים לבנים ? כאילו חורים שחורים הבנתי אבל חורים לבנים לא ממש רק הבנתי שזה כאילו המשלים של חור שחור והוקינג אמר פעם שרק יקומים בעלי חוקים פיזיקלים שאינם מאפשרים קיומם של חורים שחורים אך כן לבנים ישרדו בסוף או משהו בסיגנון

bambipoop

New member
חורים לבנים

אני לא מאוד מבין בזה אבל בגדול. בהרבה יקומים כמו ביקום שלנו נוצרים חורים שחורים ששואבים אליהם כל דבר אפילו אור. ישנה תאוריה שלפיה החומר שנעלם מהיקום שלנו על ידי חורים שחורים עובר ליקומים אחרים בעזרת חורים לבנים, חורים שפולטים חומר במקום לשאוב אותו. אני מנחש שהוא התכוון לכך שיקום עם חורים שחורים בסוף יכול לקרוס לחור שחור ענקי, או להמתח עד התפוצצות, יכול להיות שזה שונה ביקומים עם חורים לבנים...

Rus Almighty

New member
חורים לבנים== מד"ב

כרגע ידוע שחורים שחורים פולטים את החומר דרך קרינה(קרינת גוף שחור) ולכן הם קטנים עם הזמן

AnarchistPhilosopher

Well-known member
חורים שחורים== מד"ב עד לא מזמן...

למרות שהנושא צץ קודם אצל פיזיקאים מקצועיים. חוץ מזה שפיזיקאים מקצועיים הם גם יכולים להיות כותבי מד"ב משובחים. למשל כל הדברים שמיצ'יו קאקו כותב על סוגי ציביליזציות הוא מד"ב פרופר, זה לא פוסל את זה מזה שזה יהיה בעתיד מדע פרופר.

bambipoop

New member
מסכים חלקית

אני יודע שגילו שגם חורים שחורים פולטים קרינה בגלי אינפרא-אדום אם אני לא טועה אבל אני חושב שכמות האנרגיה שהם פולטים קטנה יחסית למסה שהם שואבים. בקשר לחור לבן אני אמרתי ש\את תאוריה, כמו תאוריית המיתרים בינתיים אנחנו לא יכולים לקבוע אם היא נכונה או לא אני רק הסברתי את התאוריה. אבל לא כדאי לבטל משהו לפני שיוכיחו שהוא לא נכון, אז אלא אם כן יש לך הוכחה לא הייתי קופץ למסקנות...

נברא

New member
מילון יברי-עברי

אני ינסה = אני אנסה הגב = אגב אני יסתכל = אני אסתכל

למעלה