שאלה שצצה במוחי..

N.D.R

New member
תגובות

אאני מסכים שטרנספר הוא רע, אבל המ הפתרון החלופי? האם עדיף המשך הכיבוש? לא לדעתי. ולכן מבין האופציות שמסיימות את הכיבוש, אני בוחר בזו שבה נעשה טרנספר לכמה שפחות אנשים... בקשר להודעה אחרת שלך, אני חבר נוער מרצ ואיש שמאל חברתי ומדיני. ומרצ אכן טוענת (בקמפיין ששייך לקואליציית השלום: לצאת מהשטחים לחזור לעצמנו, איפה הסתירה עם מה שכתבתי?

mccartney

New member
הסתירה היא:

חלק ממערכת האמונות של מרצ היא: "טרנספר אינו מוצדק בשום מקרה" אולם: הסיסמה "לצאת מהשטחים ולחזור לעצמנו" סותרת את האמונה הקודמת, מאחר ויציאה מהשטחים היא כיסוי לססמה "לטרנספר את המתיישבים", והרי טרנספר אינו מוצדק בשום מקרה, לכן מרצ צריכה לשנות את הכרזתה לגבי טרנספר ולהכריז : "מרצ תומכת בטרנספר בתנאים מסויימים" ואז מרצ אכן תוכל להצדיק את טרנספר המתיישבים בתנאים מסויימים, כגון הסכם שלום וכדומה. לסיכום: המצב הנוכחי שבו מרצ תומכת בטרנספר למתיישבים מצד אחד, בשל תנאים מסויימים, אך מאידך מאישמה פולטיקאים אשר תומכים בטרנספר הפוך, בשל תנאים מסויימים לדעת אותם פוליטיקאים - ומציגה אותם כאנשים שדעותיהם בלתי קבילות - כלומר, לא רק שהתנאים אינם נכונים (שבגינם יש לבצע טרנספר) אלא מרצ אומרת להם: "טרנספר הוא רע הכרחי, ואין שום סיבה בעולם לבצעו", כאשר מרצ עצמה מוצאת סיבות לטרנספר את המתיישבים. בקיצור: אני נגד טרנספר, הן מימן והן משמאל, על התקשורת להוקיע הן את השמאלנים הקיצוניים (מרצ) והן את הימניים הקיצונים (מולדת וליברמן). סיכום הסיכום: "לצאת מהשטחים" סותר את "טרנספר אינו מוצדק בשום מקרה".

DRYICE

New member
על מספרים וכמויות.

גם בנושא שלנו כמו בכל נושא יש צד חיובי ויש צד שלילי. אנחנו לא מדברים על טרנספר (לא בשמאל, ולרוב גם לא בימין) מפאת רשעות אלא משום שאנו מאמינים כי אנו נשיג בכך מטרה חשובה, נשאלת השאלה מהוא הנזק אל מול התועלת, בהינתן התועלת אותה אנו נפיק מהפרדה, נשאלת השאלה האם שווה לנו לטרנספר 3 מליון? ואולי שווה לנו לטרנספר 30,000. ראשית נשים לב שבהכרח עדיף לנו לטרנספר כמה שפחות, וכך הרווח נטו שלנו מכל העסק יהיה כמה שיותר גדול. שנית אציין כי לפי דעתי האישית והמשקלים שאני נותן, לא שווה לנו לטרנספר 3 מליון איש בכלל שכן אז הנזק יגבר על התועלת. לא כך לגבי 30,000. לגבי ערפאת, הוא לא ממש מעניין אותי. אני יוצר הפרדה במקום בו נוח לי לשמור על ההפרדה הזאת, מבחינה בטחונית וכן אני שואף להכניס לצד שלי כמה שיותר אזרחים ישראלים. אני משאיר בחוץ 30,000 ורק אותם אני צריך להזיז. DRYICE

DRYICE

New member
אני לא סגור על הפרטים, אבל כן.

לצה"ל ולכוחות הבטחון הזכות והחובה להגן על מדינת ישראל אזרחיה ותושביה. בכלל זה נכללים בעת הצורך פעולות מחוץ לגבולותיה של מדינת ישראל. פעולות אלו הן לגיטמיות כאשר מתקיימים מספר דברים: 1) קיימת סכנה ברורה ומיידית לשלומה ובטחונה של מדינת ישראל אזרחיה או תושוביה. 2) הפגיעה באוכלוסיה אזרחית, חפה מפשע, היא מינימלית, זניחה, ובשאיפה לא קיימת. 3) אין דרך אחרת לסלק את האיום, בצורה בה יופעלו הרשויות המוסמכות באותו אזור, והפושעים יאסרו ויועמדו לדין. נציין כי המוסד בסיוע צה"ל פעל מחוץ לגבולותיה של מדינת ישראל, לעיתים בסיוע צה"ל בכדי לפגוע באופן ממוקד באלו הבאים להשמידנו וזה לא רק במדינות ערב השונות אלה גם באירופה וכל מקום בו המצב דורש זאת. DRYICE

למעלה