שאלה שעלתה

tali_le

New member
זו לא שאלה מתקבלת

פשוט כי אין מצב שאלה שתי הברירות היחידות שלך בחיים אם אני אצטרך לבחור בין שני קשרים כאלה, אני אוותר על שניהם ואחכה להזדמנות הבאה אבל - בשביל התאוריה הפילוסופית שבטח תפתח מכאן אהבה בלי סקס עדיפה טלי

inbale

New member
בוודאי שיש אהבה ללא סקס

ולפעמים זאת האהבה הכי טהורה ויפה שיש. בסקס יש סיפוק מיידי זמני שחולף ואילו אהבה אמיתית וטובה היא תחושה אדירה שאין תחליף לה בעולם.

ל יב י

New member
ענבל, מה זה היה?

ואיזה רומן רומנטי את קוראת בדיוק עכשיו? אהבה ללא סקס זו האהבה הכי כואבת שיש. כל הגוף כואב מהרצון להתאחד הלב בוכה כי מרגיש דחוי והגוף הלא רצוי מחפש פיצויים במקומות אחרים (סמים, אוכל וכו´). עדיף להיות לבד !!!!!!!!!!!!1

ובכן, אם מדובר בשאלה היפוטתית בלבד

אומר שאני מעדיפה אהבה ללא סקס. שכן התיסכול הנובע מהיעדר חיי מין, קטן וגרוע פחות מתחושת אי השייכות, היעדר אותו סוג קשר מדהים שבו אתה אוהב מישהו כל כך. אבל אני לא מאמינה שמישהו אי פעם ניצב מול הדילמה הזו. שהרי אלא אם כן אותו אדם אהוב סובל ממגבלה פיזית כלשהי, אין סיבה ממשית להיעדר חיי מין. ואין אדם אשר נועד להישאר ללא אהבה.

inbale

New member
מה הקשר לרומן הרומנטי?

אם את מעדיפה בדידות על פני אהבה יופי לך כי אני לא. גם אהבה לא גופנית יכולה לגרום לריגוש אדיר ראה ערך אהבה וירטואלית.

ל יב י

New member
ענבל, למה בעצבים?

לא יודעת מה זו אהבה וירטואלית, את מוכנה להסביר לי?

taz512

New member
נעשה את השאלה יותר פשוטה

מצב תאוריתי, יש לכם שתי אופציות לחיות עם אדם שאת מאוד אוהבים, אבל אין משיכה מינית, אין רצון לסקס, אין שום דבר שמושך לזה, או שיש בעה כלשהי שבגללה אין סקס, בקיצור אין סקס. אבל זאת אהבה של פעם בחיים. או לוותר על האהבה ולחיות חיים של סקס מעולה מהחלומות אבל לא להיות עם האיש\ה שאוהבים. אז מה תבחרו מבין השניים? וכן אפי את הבנתא את העניין, ותהיההו אמיתים עם עצמכם, בלי שטויות, אני רוצה קצת לחכות עם התשובה, שלי, למרות שאני חושב שכולם יודעים אותה. טאז, השד והשאלה

nutmeg

New member
לא יודעת מה אתכם

ואולי זה קשור לגילי המופלג... אבל אדם שעובר את חייו בלי להיות אהוב (אפילו שיש לו המון סקס) הופך להיות אומלל. אנחנו לא כל כך מסתדרים טוב בלי שיאהבו אותנו. לא כתינוקות ולא כבוגרים. זה מין דפקט ייצור כזה... אהבת הזולת עושה משהו מאוד חשוב להערכה העצמית שלנו, וההערכה העצמית שלנו עושה משהו מאוד חשוב בכלל להיותנו "בני אנוש" בתוך חברה. אנשים שלא חוו אהבה באופן קיצוני, מאכלסים לנו את בתי הסוהר ואת בתי המשוגעים... ובכלל חיים בשולי החברה. זו אשלייה לחשוב "שאפשר בלי". אי אפשר. משהו בבפנוכו שלנו מת בלי שנהיה אהובים. סקס לעומת זאת - הוא באמת חשוב אבל לא כל כך קרדינאלי. כי סקס גם אפשר לקנות, וסקס אפשר גם סולו... ולא כך באהבה.

פינצ

New member
אני לא מסכימה שסקס אפשר לבד

פורקן אפשר לבד אבל פורקן זה לא סקס. סקס בעיני זאת חויה של חיבור בין שני אנשים, החום, המגע, הביחד, כל אלו עושים את הסקס ולא רק מה שבא בסוף. לבד אין את כל הדברים האלו. סקס מזין את הגוף אבל גם את הנפש, וסקס שנעשה לבד מזין רק את הגוף ולכן הוא לא שווה הרבה לטעמי.

פינצ

New member
אני רוצה להרחיב את השאלה

לגבי האהבה בלי סקס, עבור אלו שמעדיפים אותה, מה אם היא רק חד צדדית? מה אם יש מישהו שאוהבת אותכם עד כלות הנשימה ומוכן לעשות הכל בשבילכם אבל אתם רואים בו רק ידיד נהדר אבל לא מרגישים אותו הדבר ולכן אין משיכה מינית. האם גם אז זה עדיף על סקס בלי אהבה?

nutmeg

New member
נו - די!

אין פה "מה עדיף" כל אחד והפתרונות שלו, כל אחד והחשבונות שלו. לא ירדנו מפס היצור אתמול בבוקר. לכל קומבינה שתמצאו - יהיו אנשים שזה טוב בשבילם ואחרים שיזדעזעו. עם סקס, בלי סקס עם אהבה בלי אהבה סקס עם אהבה אהבה בלי סקס סקס עם אהבה חד צדדי, דו צדדי ודו איט עם השכנה... לא מבינה מה הפואנטה של השרשור הזה שכל אחד יגיד מה ההעדפה שלו? עם מה הוא יכול לחיות? בשביל מה זה טוב?

Idan91

New member
אני מניחה

שבמצב כזה תהיה מערכת יחסים, אבל היא תגמר מהר...

מנסיון.......

כאחת שבדיוק אתמול ויתרה על סקס משובח (שהיה אמור לחזור על עצמו ואפילו להשתבח עם הזמן יותר כמו היין -גם משכר ,כן, לפחות למשך כמה חודשים ),רק בגלל שלא היה סיכוי לאהבה ,אני יכולה להגיד שבטוח עדיף לא להיכנס לזה......הכל תלוי בתקופה מסוימת בחייכם ובמה שמתאים לכם באותו רגע.....אבל אהבה בלי סקס בקשר בין שני אנשים שאוהבים????????הלו?????????זה כבר לא נורמלי.....אלא אם כן אתם מעל גיל 90 ...... אני

nutmeg

New member
אוי אוי

באמת! ואני מכירה המון זוגות אוהבים שלמשל בעקבות נכות ויתרו על הסקס ונשארו ביחד ומצאו פתרונות. למה אתם כל כך מרובעים, ההא? למה אינכם מסוגלים להניח שיש עוד כמה דרכים לחיות בעולם חוץ מזוג נורמאלי שאוהב גם בגוף וגם בנפש? למה לשפוט אחרים שמוצאים פתרונות שטוב להם שלא בדיוק "הולכים" עם מה שאתם חושבים ואיך שאתם תופסים את העולם? ולמה בגיל 90 פתאום זה נורמאלי לא לקיים יחסי מין? אלוהים אדירים! מאיפה הבאתם את כל הקלישאות הללו? בחיי שזה שרשור מעצבן

freedom rider

New member
90????

אני כבר נתקלתי בתגובות בסגנון "נו בגילך" ואני רק בן 24+ (אוקיי 24+הרבה, אבל פחות מ-40). וכמי שעבד פעם בבית אבות, אני יכול להעיד שאף פעם לא מאוחר מדי לעוד קצת סקס, ובטח בימינו, כשיש ויאגרה.

זו בדיוק הדוגמא שרציתי לתת

ישנם זוגות נכים רבים שויתרו על יחסי מין במובן המקובל שלהם ומאד מאושרים עם הבחירה שעשו. וזה נכון שזוגות רבים המתקרבחם ל120 לא שוכבים, אבל בכל זאת, להציג חיים ללא סקס כמצב נורמאלי זו היסחפות פיראית. שכן גם אדם נון-קונפורמיסטי בנפשו לא יוכל להכחיש שקירבה אינטימית, הינה חלק ממערכת יחסים זוגית בריאה. וכמובן שיש חריגים. אבל כשמם כן הם- חריגים. וטוב להם. אפילו טוב להם מאד. אבל מליוני אנשים ברחבי העולם מוציאים הון תועפות על טיפולי זוגיות, הרצאות סקסולוגיות ותרופות שונות ומשונות. אז כנראה שיש משהו בדבר הזה... סקס. אני מניחה שלכל אחד ואחת יש את מה שמתאים לו ולה. ישנם אנשים שוויתרו על סקס, מצאו אהבת אמת, וחיו את חייהם באושר. ישנם אנשים, שמעולם לא התיישבו ("התברגנו" בשפתה של אפי), לא מצאו (כי לא חיפשו) אהבה וזוגיות, ומאושרים עם הבחירות שעשו בחייהם. אבל השאלה הייתה מה אנחנו מעדיפים. ואני עומדת מאחורי הבחירה שעשיתי- הייתי מעדיפה חיים ללא סקס, עם אדם אהוב. אך אני בספק רב אם הייתי מכניסה את עצמי לקשר כזה, אי פעם... אבל- Never say never...

למעלה