שאלה שעלתה...

ilanamul

New member
שאלה שעלתה...

משיחה עם הורים רבים נתקלתי בצורך שלהם במשחקייה בה יוכלו לשחק עם ילדיהם בנחת בלי שיבואו ויקראו לילדים שלהם "מוזרים" ויתחקרו וישאלו מדוע הילד לא מדבר ומדוע הוא עם חיתולים ולמה הוא עושה קולות ותנועות מוזרות עם הידיים.
השאיפה הסביבתית "לנרמל" יכולה להוציא מהדעת.
יש לי אח בן 4 מהספקטרום, עוד לא מדבר ורק משמיע קולות. כל פעם שאני נכנסת איתו למעלית והוא מתלהב מההבהוב של האורות, מתחיל לעשות קולות וליהנות מכל רגע אני מקווה בליבי שאף אחד לא ייכנס למעלית ויחשוב עליו שהוא מוזר. זה כ"כ פוגע בי אישית.
אני מתנדבת בגן של העמותה לילדים בסיכון. גן עם 7 ילדים מדהימים אחד אחד. כל יום התנדבות אני חוזרת משם עם חוויות חדשות ומבסוטה עד הגג. כמה כואב לי שכשהם יצאו מהגן אנשים יסתכלו עליהם מוזר.
ואז באמת חשבתי על המשחקייה.. שיהיה בה גם סנוזלן (למי שמכיר - ממש ממלכת הגירויים) ועוד מתקנים מותאמים במיוחד כדי שהורים יוכלו לשחק שם עם הילדים בשקט.
אז נכון שהשילוב בקהילה גם הוא חשוב וזה מעט מבדיל. אבל מה האלטרנטיבה? הורים פשוט נמנעים מלצאת ולטייל עם הילדים שלהם.
לא חסר לי משחקים בבית לאחי.. הלכתי לחנות צעצועים וקניתי לו את כל הצעצועים הכי מצלצלים, מהבהבים, מתגלגלים ומנצנצים שיש. יש לי בבית טרמפולינה ואוהל כדורים ופיטבול וכל מה שיעשה אותו למאושר. אבל לפעמים בא לי לצאת איתו מבלי שינעצו מבטים וזה יהיה כ"כ לא נעים.
אז מי שיצא לו לשמוע או לא אני נמצאת בפרויקט חממת היזמות של המכללה האקדמית ת"א יפו.
יש לי את הכלים, המוטיבציה, ההבנה והרצון לעשות משהו בתחום ולכן העברתי שאלון ששואל בכלליות את דעת ההורים ומה לדעתם תחום בו אפשר וחשוב להתמקד.
מפרסום בפייסבוק קיבלתי ישר תקיפה שאני צריכה ללכת ללמוד על שילוב בקהילה ולמה שלא אפתח גם סופר לאוטיסטים וכן הלאה וכן הלאה..
אני אוהבת אייך אנשים רוצים לקדם דברים בתחום ולהעלות את המודעות אבל יושבים בבית על הספה ומגיבים בפייסבוק וחושבים שמשם תבוא ה"גאולה". דברים לא נעשים מתוך עצמם - אנשים קמים ועושים אותם.
באמת מבקשת לדעתכם הכנה.
רק הערה חשובה - אני בכלל לא נעולה על עניין המשחקייה זה פשוט משהו שהעלו בפניי מספר הורים..
מי שלא רוצה להגיב פה וכן רוצה למלא את השאלון יותר ממוזמן - http://tfasim.org.il/tofes/xnqdg
מעבר לזה, אשמח לדעתכם הכנה (תהיו עדינים).

TikvaBonneh

New member
זה נראה לי נפלא

אני נמנעתי מלצאת עם הבן שלי מהבית כשהוא היה בן ארבע... נפגעתי מהשאלות הכי תמימות (מה יש לו?). הלואי שהיה לי אז מקום כזה.

נשמע נפלא

ומי שלא מוצא חן בעינייו, לא חייו לבוא למקום כזה....
אני מכיר אגב אוטיסטים שישמחו מאוד על סופר לאוטיסטים, בלי רעש, בלי צעקות ברקע, עם שלטים מאירי עיניים על כל מוצר והנחיה מדוייקת איך להגיע לכל מקום ובלי תור מעצבן לקופה....
מכיר כמה שכל מה שהם מסוגלים לעשות זה לקנות במכולת שכונית או באינטרנט במחיר מופקע... וגם זה רק שניים או שלושה מוצרים

ilanamul

New member
כייף לשמוע

מהדהד לי בראש - אסור להפריד צריך לשלב. אבל במצב הנוכחי כיום אנחנו צריכים את המקום השקט שלנו עם הילדים שלנו כדי באמת להנות איתם.
והסנוזלן הזה, זה דבר אדיר! גן עדן לילדים מהספקטרום :) אח שלי בהחלט יהנה שם.

לפעמים צריך להפריד

כדי לשלב בהמשך.
זאת אחת הסיבות להצלחה של גני התקשורת.
ולפעמים השילוב צריך להתעכב..
ולפעמים הוא בלתי אפשרי מכל מיני סיבות

TikvaBonneh

New member
לא רק גנים, גם בתי ספר

הבן שלי בבית ספר חינוך מיוחד ורק שם הוא הצליח להרים את הראש.

arana1

New member
זו בדיוק התפישה שלי

לצערי היא מגונה כל הזמן בפורום הזה
גם וביחוד על ידי אנשים שתומכים בך כאן
כחוסר התמודדות עם המצב

אוטיסטים בהחלט צריכים סביבה משלהם לפחות עד שהם יתארגנו על זהות שתאפשר להם להפסיק לספור את המבטים וההערות והיחס המאוד מבזה ומפחיד וכואב שהם מקבלים מהסביבה הנורמטיבית
בשלב מסויים המבטים והערות והיחס מצד הסביבה הנורמטיבית כבר עובר דרכך ואתה לומד לא להתייחס אליו יותר
אבל בשביל להגיע לשלב הזה צריך קודם כל מרחק מהלחץ הבלתי נסבל שלא מאפשר לך אפילו להתחיל לזקוף את הגב

אני בכלל בעד ארץ נפרדת לאוטיסטים
עדיף אי

TikvaBonneh

New member
נכון, הבעיה הכי קשה של הבן הגדול שלי בבית ספר

הייתה היחס של שאר הילדים אליו.
אם אנשים בפורום גינו את התפיסה הזו זה בגלל שקשה להם לקבל את הדחיה הזו. הרי לילדים שלנו יש זכות להיות בסביבה הנורמטיבית.
גם כל המאבחנים ואנשי המקצוע ממליצים על שילוב. הם לא יודעים למדוד את הכאב מהמבטים וההערות וכל מה שכתבת עליו. הם יודעים למדוד אחוזי הצלחה בבחינות בגרות...

סוגיה קשה

לאוטיסטים יש זכות לחיות בסביבה שמקבלת אותם.
השאלה היא התפקיד של ילד אוטיסט זה לשנות את יחס הסביבה כלפיו.

ענתנוי

New member
חבל שאת פונה רק להורים

זה בדיוק הנושא שמעניין אותי עכשיו ואני מחפשת שיתופי פעולה של כל מיני יזמים חברתיים כדי לפתח סביבות מאפשרות שמתאימות לאוטיסטים.

אני חושבת שהסביבה צריכה להתאים לתפיסה החושית האוטיסטית, ולא לבושה של ההורים....

ilanamul

New member
לא רק להורים.

זה פשוט מה שהכי זמין מבחינתי.
אשמח ליצור איתך קשר בצורה פרטית.

מסכימה איתך אבל גם להורים יש מקום.
זה משהו שצריך לבוא יד ביד.

בוחרת13

New member
בירושלים יש את המשחקיה ביד שרה

המיועדת לילדים עם צרכים מיוחדים

מקסים שם

ilanamul

New member
יש לך אולי לינק?

לאיזה אתר אולי או מקום בו אפשר לראות ולקרוא על זה?

בוחרת13

New member
תנסי ביד שרה - המשחקיה.

טלפון - 02-6444596, 02-6444488.

אנחנו קיבלנו הפניה מהפסיכולוגית בהתפתחות הילד. מרגע שליחת מטופס פחות משבוע וחזרו אלי

זה רעיון מקסים.

אני חושבת שכשהבן שלי היה בן ארבע הייתי שמחה למקום כזה.
כדאי אולי לחשוב מראש על נושאים ספציפיים שיעלו, למשל הגבלת גיל בכניסה, כן או לא. במשחקיות רגילות ישנה הגבלת גיל, לא מתוך רשעות של המפעילים אלא כי לא בטיחותי לשים ביחד ילדים גדולים, פעוטות ותינוקות באותו מתחם, בעיקר מתחם שיש בו גם משחקים כמו טרמפולינה וכו'. אבל הרבה אוטיסטים ירצו לשחק שם גם מעל גיל 5 או 6, שהוא בערך הגבל ההגיוני (מבחינת גודל פיזי) להגבלה כזאת.
אז כדאי לקבוע מדיניות מראש, אחרת עם הילד הראשון שתצטרכו לא להרשות לו להיכנס, או להוציא באמצע כי שיחק בצורה שמסכנת את הקטנים, תהיה בעיה (אולי שעות לגדולים ושעות לקטנים?)
כמו כן - מקום שהורים יכולים לשבת לשתות קפה ועדיין לראות מה קורה בפנים ולהיכנס במהירות האפשרית להתערב במקרה הצורך.
וכמו כן 2 - רק פתח אחד למקום, ועליו - איזשהו סוג של שמירה/נעילה.

TikvaBonneh

New member
קראתי את מה שכתבו על יד שרה

וחשבתי שאפשר באמת להרחיב למשחקיה לילדים עם צרכים מיוחדים. לא חייבים דווקא אוטיזם. כמו בתנועת הנוער כנפיים של קרמבו.

בוחרת13

New member
אכן מקום מקסים ואוהב

עד גיל 3 הפעילות מתקיימת בבקרים. מגיל 3 ואילך אחה"צ. למי שמעוניין צריך לקבל הפניה מקופ"ח. זה הליך מאוד מהיר

למעלה