שאלה שעלתה לי לראש

Shayks

New member
שאלה שעלתה לי לראש

נכון תמיד בסרטים כשמישהו קופץ מבניין כשהוא קשור לחבל שמחובר לראש הבניין, אז תמיד רואים איך החבל בהתחלה רפוי ואז רואים שככל שהבן אדם מגיע יותר למטה בקפיצה החבל נמתח בסוף הוא נהיה במצב הכי מתוח (מקווה שהסברתי כמו שצריך)... אז השאלה שלי היא: נגיד מישהו קופץ מבניין, הוא קשור לחבל והחבל קשור לראש הבניין. ובן אדם ירים את החבל, ינתק אותו מהבניין ויחזק אותו לכמה שניות באוויר (כשהחבל עדיין לא נמתח) אז מה, אין לו משקל ? זה יהיה כמו סתם להרים חבל? (יש בן אדם שיורד עם כח המשיכה למטה בצדו השני) מקווה שהבנתם את השאלה!

HUhybrid

New member
אם הבנתי כוונתך...

הרי שמדובר במצב היפותטי כמעט...נסי את "להרים" מהחבל בשעה שמסה תלויה בצידו השני ונעה בנפילה חופשית. אולי סופרמן יכול להפעיל כח נגדי מספיק חזק
בכל אופן, זה תלוי בנק' הייחוס שאנו בוחרים לניתוח התנועה. מכייון וקודם לכן היתה מקום הקבוע בראש הבניין, וגם עתה היא מקום קבוע בראש הבניין (האדם עומד נייח ומחזיק בחבל עם המסה בקצהו) הרי שאין כל שינוי מהותי. בהן-אדם היה מרגיש, כביכול, את אותו משקל שהיה מרגיש כל דבר נייח אחר.

Shayks

New member
אני בן. ואני מרחיב...

זה קצת נוגד את ההיגיון מה שאתה אומר.... תחשוב שיש חבל אדיר באורכו. קילומטרים של חבל על גג של בניין. בן אדם שקשור לחבל קפץ מבניין ענק בגובה של קילומטרים. עכשיו ככל שהקופץ החופשי הזה מתקרב לאדמה, יותר ויותר חבל מתבזבז, אבל נשאר עוד מלא חבל על גג הבניין שעדיין לא מתוח. השאלה אם אני ארים את החבל הזה, אם אני ארגיש את המשקל של האדם? זה לא הגיוני !

HUhybrid

New member
אהה, זה חבל מאוד ארוך...

ובכן, במקרה הזה אתה צודק, שכן אתה מאוד מרוחק ממרכז הכובד.

למעלה