שאלה שנשאלה...

אין לי מילה אחרת לקרוא לזה...

בס"ד לאחר התנהגותך הקטנונית והילדותית, ברור לי שנפגעת. אם נפגעת או משהו לא מצא חן בעיניך בעקבות דברים שעשיתי או אמרתי אתץ מוזמנת לשלוח לי מסר אישי. יש פיתרון לכל דבר אך התנהגות בצורה קטנונית לא מובילה לשום דבר...

r3fl3ct10n

New member
כן??!?!

נתערב שאם יירו עליך עם M16 או אפילו עם אקדח את תיפגעי!!!!! אההההההההה!!! מה תגידי על זה!??!?!?!

../images/Emo45.gif

גם בקשר להטרדות (לפחות אני) וגם בקשר לבדיחה- היא בדיוק במקום המתאים... או כמו שאני נוהגת לכתוב-
הצחקתני...

mayakol

New member
נתחיל מזה,

שלא אהבתי את המונח "הדתי החדש"... אז זה הדתי החדש עבורך? אחד ש"נוגע בבנות, אוכל במקומות שהם כשרים אבל לא במידה מספקת"???????? אז הייתי נותנת הגדרה אחרת לגמרי למונח הזה, אבל לא כאן ועכשיו. מצחיק גם שאת דוגלת ב"איש באמונתו יחיה" (צדיק אבל שיהיה) אבל בכ"ז מעדיפה שכשאת מכירה אדם דתי, שיהיה דתי לייט, שעקרונות הדת עבורו הם בגדר המלצה בלבד... אבל נעזוב את זה כרגע. ניכר שהבחור שיצאת איתו התחזק בדת במהלך הקשר שלכם (ולא בגלל הקשר... הוא עבר תהליך של התקרבות...) אבל מצד שני, הוא לא מספיק עשה כדי לקרב גם אותך אל הדת... הוא לא היה מספיק רגיש, עדין וקשוב אלייך, ובנוסף לכל גם תירץ את זה שנגע בך בכך שאת חילונית ואם היית דתיה זה לא היה קורה... בוגר מאוד לומר את זה... ובקשר לקצוות הלא סגורים שלך- לא משנה מה עבר עלייך עם הבחור ההוא, אין זו סיבה לחשוב שמשהו עקום בדת חס וחלילה. הדת יפה וטהורה, וגם את יכולה למצוא שם את מקומך... התשובות בשבילך (אם שאלת על עניין הדת) נמצאות סביב- יש אתרים שבהם אפשר לקרוא הרבה חומר עיוני בענייני דת, לשאול רבנים ולהתייעץ איתם דרך הנט, וגם להיפגש עם רב לשיחה ולייעוץ. זה גם יחזק אותך, וגם יעזור לך במציאת תשובות. ובקשר לשאלה האחרונה ששאלת- לדעתי אדם דתי לא צריך להתחיל קשר כזה מלכתחילה... קשר בין בני זוג שהאחד דתי\ה והשני חילוני\ת הוא קשר מרובה קשיים, שפעמים רבות נדון לצערי, לכישלון. תמיד צד אחד נדרש להתפשרויות גדולות מידי, וזו בעיה... זה מקרה שבו האהבה לא תמיד מנצחת...

r3fl3ct10n

New member
אהההההה שירה...

את מדברת אליה באופן אישי וממה שהבנתי ליאור הביא את הקטע כדי להעלות דיון... נ.ב מיאו מדוזההההההההההההה

mayakol

New member
אני יודעת, אבל לא היה לי נוח

לכתוב את זה בצורה אחרת... וגם אולי ליאור יקרא לה לפה לקרוא את התגובות... אז בשביל הסיכוי הקלוש הזה, כתבתי כך...

tamarhp

New member
במקום לדבר בגוף שלישי

יותר קל לה לדבר בגוף שני. מה זה משנה?

lali37

New member
אני חושבת

שבאמת לא כדאי להתחיל קשר כזה מלכתחילה, בגלל כל הקשיים והבעיות, אבל אם קרה ונכנסים לקשה קש, אפשר לנסות, אבל מה שקרה בקטע שליאור הביא, הוא מוטעה מיסודו, כי גם שדתי וחילוניה בקשר הוא צריך לא לגעת בה ולאכול איתה רק במקומות כשרים וכו'

../images/Emo45.gifו../images/Emo31.gif

בס"ד מי שרוצה להתחיל קשר כזה צריך להיות בקשר צמוד עם רב מה שכן היה נכון אצל אותו יהודי שהוא התחיל רחוק וקירב לאט ואז הוא התחיל לרוץ וזה מה שבעצם לא היה נכון (חוץ מזה שאחד הגבולות שהוא כמעט עבר הם כשרות).

שרוך

New member
שרוך חושב ש...

בס"ד הי לכולם מה קורה ככה בקשר למקרה הראשון חבל שהוא לא חיזק אותך אלא רק חיזק את עצמו ! וחבל שלא עשיתם את החזרה בתשובה ביחד זה היה עוזר לקשר שלכם מקרב ואני לא חושב שזה תנאי לקשר אולי הוא היה מסביר לך אולי להתקרב אל הדת ובסופו של דבר לעשות בהדרגה לא בסמניריון כי אז נהפכים שחורים ולא דתי ציוני וזה לא המטרה שלנו בתור ציבור דתי לאומי !! אבל אפשר להתחזק גם דרכים אחרות אני יודע שזה יותר קל דרך בן זוג ( ואני מדבר מניסיון ) בקשר למקרה השני : מקבול מסתבר שהיה שם אהבה אבל גם בטח לא פשוט עכשו להעיקר של העיקר למה לא להכנס אני אישית אם זה היה קורה לי הייתי מברר האם הבחורה מוכנה ללכת לקרתי בקטע של הדת אם כן להמשיך להסביר לה ! ולא לדרוש לחזור בתשובה ! אם לא אני הייתי פורש כי אני רוצה בית דתי עם אישה ( עדיף כיסוי ראש אבל אני לא יפסו בגלל זה } ושיהיה בית דתי ובמצב שהאישה היא חילוניה אי אפשר לקיים בית דתי כמו שאני חולם עליו ! אבל לא הייתי פוסל מהתחלה ! שרוך

מוצארט

New member
אנ'לא מבין אותך....

להפוך להיות "שחור", זה לא יהודי? הרי המטרה שלך היא שהבנאדם ישמור מצוות, אז מה זה משנה אם זה בדרך ה"דתי לאומי" או בדרך ה"חרדית"???

mayakol

New member
../images/Emo45.gif מסכימה עם יוסף...

ולא אהבתי את הכינוי "שחור"... מילא שזה יבוא מהחילונים, אבל גם מתוכנו??

שרוך

New member
ככה

בס"ד הי יוסף ושירה ! אמרתי ששחור זה לא יהודי? כן המטרה שהבן אדם ישמור מצוות אבל איך ? לפי דעתי דרכם של החרדים ממש טועים ! ואני לא מסכים איתם ! מחוץ דברים קטנים , לא עם כולם עם מי שמשרת בצבע ומשלם מיסים אין לי בעיה איתו יש לי בעיה עם אלה שנותנים כשרות למסעדות אבל לא יאכלו שם עושים להם את המוות למשל הרבה חרדים אוכלים רק בד"ץ אבל הם נותנים את הכשרות הבסיסת ? הרי אם אדם נותן לך מי הראוי שהם גם ישתמש בו ? למשל אדם עובד חברות סלקום יהיה לרוב !! ברשת סלקום ! לא ככה? ושמו לב שרוב החוזרי בתשובה בדרכם להיות חרדים או קי לא שחורים מתי שהוא שמים את הכיפה הסרוגה ולרוב ממשיכים לשחורה וזה ממש כואב לי כי באמת אני חושב שדווקא הציבור שלנו הדתי לאומי יכול להיות להם למטרה טובה ! ולא החרדים ! אני אוהב את עם ישראל אבל יש לי בעיה עם דרכים מסוימוו למשל עזרא והחרדים ( לא כולם שוב הרוב הגדול) שרוך

מוצארט

New member
מה שאתה עושה כאן זה

להעביר ביקורת על הציבור החרדי, ביקורת שאינה עיניינית. לפי הרעיון של השירשור הזה, זה לא משנה אם הבחורה תהיה דתית או חרדית. בשני המקרים הם מקיימים מצוות, רק בדרך שונה. ומה, אין אנשים בציבור ה"כיפה סרוגה" שלא מתגייסים, ומתנהגים כמו מושחתים?? יאללה, די

שרוך

New member
אמרתי שלא אבל ...

בס"ד יסוף אני מביע אני דעתי בנושא וזה מותר לי ! אני חשוב שזה כן עינייני אמרתי שאין בציבור שלנו בנים שלא בצבע אם אני לא טועה למס' מס' חודשים פורסם בכל העיתונות שבני המגזר הלאומי דתי מובילים את הצבע בתור הקצינים ומענין כמה % הם החרדים ? אמרתי שאין מושחתים אצלנו! אבל שים לב כמה אצלנו וכמה אצלהם? כל מה שאמרתי בנושא זה לקוח מעיר הקודש**** שרוך

mayakol

New member
דרכם של החרדים טועה???

סליחה על מה שאומר עכשיו, אבל מי שם אותך להחליט שהדרך של החרדים שגויה?! איך אתה מצפה שהחילונים יקבלו אותך, יבינו את דרכך, את אמונתך, כשאתה עצמך לא מבין את החרדים? לגיטימי שאתה חושב שהדרך הדתית לאומית היא הדרך הנכונה, וזה בסדר, אני חושבת בדיוק כמוך! אבל מכאן ועד הצורה שבה התבטאת פה... המרחק גדול. ובקשר לעניין של הצבא ותשלום מיסים- אתה לא יכול לחייב שירות של החרדים בצבא, והאמן לי שהם מחזיקים את מדינת ישראל לא פחות מהחיילים שלנו(שכבודם במקומם מונח!). יש בעיתיות קשה מאוד ביציאה של אדם חרדי אל שירות צבאי, ולא תמיד יש נכונות גבוהה מצד הצבא למלא את צרכיו הבסיסיים בתחום הכשרות הגבוהה, והשירות בבסיס ללא בנות. ובקשר למיסים- שטויות של התקשורת ושל כמה חילונים שינויניקים כנראה. נראה לי שחשוב שזה יאמר אחת ולתמיד- חרדים משלמים מיסים!!! חוץ מזרם אחד, לא זוכרת את שמו אבל אברר, כל הזרמים החרדיים משלמים מיסים. ישנה מגמה לקעקע את הציבור הדתי, וכחלק מהמגמה הזו, ישנה הטענה (הלא נכונה) שהם לא משלמים מיסים...

שרוך

New member
תגובתי

בס"ד הי שירה והי כולם ! אבל מי שם אותך להחליט שהם צודקים? ולא טועים? אני מצפה שהחילונים יקבלו אותי כם הם יותר קרובים אלינו מאשר אליהם צר לי לבשר לך שירה אבל אנ יודע על מס' רב של מצביעי מפדד"ל שהם חילונים !!! אני שמח שאת בדעתי וזה הכי חשוב { כולם חושבים שאני יתחמק אבל לא } אז לעיקר אהה למה לא יגיסו אותם? כמו שמחייבים חילוני לסגור ביום ט' באב את הפרנסה שלו ( אני לא חשוב שזה טוב לפתוח ) למה שלא יחיבו לגייס אותם ? אני חושב שבני ההסדר מחזיקים הכי טוב גם וגם! גם לימוד תורה וגם ששרות צבאי ססליחה לא שמעת על המושג " נחל חרדי" אני מכיר משהו שהוא עובר טירונות שם והוא אומר שזה המקום אין בנות ויש לימוד תורה ( הוא היה קומונר בבני עקיבא וניסה הסדר ולא התאים לו ) סליחה מה את אומרת הצבע מספק אוכל גלעט או בכל הכשר שהוא רוצה אז מאיפה את כותבת את דבריך? לנושא המיסים אני לא ייתחס מחוסר זמן ( מחר אני יגיב על זה ) שרוך נ.ב הערב אני לא מאמין שאני יהיה באיסי

למעלה