שאלה שנשאלה...

שאלה שנשאלה...

בס"ד מצאתי שאלה שאיזה גברת נחמדת שאלה באחד המקומות באינטרנט ואני מביא אותה לפניכם: "אני חילונית מאז ומתמיד, ואף פעם לא התעסקתי בשאלה של דת. כיבדתי את הדתיים, והמוטו שעפ"יו אני חיה "איש איש באמונתו יחיה"... עד שהתאהב בי דתי לאומי (כיפה סרוגה) ושינה את עולמי. אני עדיין חילונית, אז באיזה מובן הוא שינה את עולמי?!? לתומתי חשבתי שהוא ה"דתי" החדש, נוגע בבנות, אוכל במקומות שהם כשרים אבל לא במידה מספקת ועוד. לא הסתכלתי רחוק מזה והתאהבתי בו. אחרי מספר חודשים "הוצב" בפני מאין אולטימטום , אם לא תחזרי בתשובה- אין לנו עתיד. אני, המאוהבת, הסכמתי לנסות, למרות שזו לא דרך חיי ומאד קשה לי עם זה. הוא לא תמך בי בצורה מספקת וכל פעם יצא עם הצהרות חדשות, מקומות שאכלנו בהם בעבר, לא הסכים לאכול יותר, כשהייתי מתעניינת בדת הוא נתן לי אינפורמציה על קצה המזלג -מידע שרק בלבל אותי ונתן לי את הקונספט הכללי שחיי שטחיים. יאמר לטובתו שהוא רצה לקחת אותי לכל מיני סמינרים, אבל נורא הפחידה אותי המחשבה שאם אני לא אחזור בתשובה, אז לא נהייה ביחד יותר. מתוך הניסיון שלי המאוחר יותר, התברר שאני בן אדם הרבה יותר טוב ממנו, ואומנם הוא לא מחלל שבת,אבל להאשים אותי בעובדה שהוא נוגע בי כי אני חילונית ואם דתיה זה לא היה קורה (היא לא הייתה מסכימה לתת לו לגעת בה)זה רק אחד החוקים שהוא עבר עליהם בין אדם לחברו. הבעיה שלי היא שנפרדנו, אבל נשארו לי קצוות לא סגורים לגבי עצמי ולגבי הדת. אני לא יודעת איפה התשובות נמצאות בשבילי, לא יודעת איפה לחפש...אני מאד מפחדת, עכשיו יותר ממקודם כי אני לבד במערכה.. הייתי רוצה לשמוע את הדעה שלכם, גם המנוגדות. אשמח לדעת אם לדעתכם אדם דתי היה צריך להתחיל את הקשר הזה בכלל? תודה מראש, דנה." טוב אז קדימה לכתוב תגובות...

beckham17

New member
אני יודע על עצמי שלא...

אבל אני לא במצב של זה שבסיפור... הוא בכלל לא שומר נגיעה. הוא נשמע חפיפניק חבל"ז... לכן אני לא הולך לשפוט אותו... שיבושם לו... אני אישית לא הייתי מתחיל עם חילוניה. ובטח שלא נותן כזה אולטימטום....

סיפור אמיתי...

או קיי אז ככה אני מכירה זוג אנשים שהבן היה דתי והבת חילוניה הם יצאו ביחד תקופה מסויימת ואז הוא אמר לה שהוא רוצה לגדל את הילדים שלו על דרך הדת... היא חזרה בשבילו בתשובה ועכשיו הם חיים באושר ועושר ויש להם ילדים שללא ספק נחשבים דתיים... לדעתי אם יוצא ואתה נפגש עם חילוניה והיא נראית כמו אדם עם אופי טוב- למה לא??? אם היא מוכנה לקבל כמובן את העובדה שאתה לא תגע בה ושהיא תצטרך לקבל עליה הרבה???

mayakol

New member
תגובה לסיפור אמיתי...

כן, יש הרבה סיפורים כאלה על זוגות מעורבים... אבל פה זה נראה לך מסתיים?! אם בחור דתי פוגש מישהי חילונית, והיא "נראית כמו אדם עם אופי טוב" זה כבר אומר שהוא יכול להתחיל לצאת איתה?? לחשוב על אפשרות לקשר רציני ביניהם? לחתונה? אז התשובה בעיני היא שממש לא... כי אפילו שהבחורה הזו תחליט שתשמור על דיני טהרה, כשרות וכל זה למען האהבה, עדיין יש הרבה בעיות שיכולות לעלות על הפרק... מה עם חינוך הילדים? היא תסכים שיתחנכו במוסדות תורניים? ומה עם הפערים שיהיו ביניהם בעניין הידע על הדת? האם היא באמת תוכל להיות אשת שיחה של בעלה? כאילו, לדבר על הילדים, ועל החשבונות חשמל וכל הדברים היומיומיים, לא תהיה להם בעיה... אבל האם הוא יוכל לשתף אותה בדברים מההווי הדתי שלו? להיוועץ בה? אני לא יודעת אם הסברתי את עצמי כמו שצריך, אבל אני מקווה שהכוונה שלי ברורה...

lali37

New member
אחת הבעיות היא

שלא תמיד יש לבחורה מושג כמה הרבה היא צריכה לקבל על עצמה, זה באמת קשה, הרי בס"ה היא חייבת לחיות חיים דתיים, היא צריכה לשמור כשרות, ושבת בבית, ולשמור בכל הנושא שבינו לבינה ועוד כל מיני דברים, וזה גם חינוך של הילדים, תחשבי איזה מסכנים הילדים שהם צריכים לחיות עם הורים שרבים על החינוך שלהם ועל עוד הרבה דברים, ואין שום סיכוי שהם לא יריבו... אז במקרה הזה היא חזרה בתשובה והכל... זה לא תמיד עובד ככה

דווקא לא...

זה ממש תלוי- כי ברגע שהבחורה מקבלת על עצמה לקיים את הדת אז היא מחליטה וזהו ז"א כשהבעל מבקש ממנה לשמור על דת זה בדיוק בגלל החינוך של הילדים ולא יותר מזה בגלל שאם עד עכשיו לא היתה לו בעיה עם זה שהיא חילוניה אז למה שתהיה לו עכשיו??? דרך אגב בסיפור שסיפרתי לכם הילדים נשלחו לבית ספר דתי ללא שום בעיה- מה שקורה זה שבבי"ס הזה מסכימים או יותר נכון לא כועסים על בנות עד כתה ג' שבאות עם מכנסיים... האמא במקרה הזה לא שלחה את הבנות שלה עם חצאיות כי היא החליטה שאם כבר להיות דתי אז עד הסוף היא גם הולכת לשיעורי קודש וטוב אני לא כ"כ יודעת על מה היא רבה עם בעלה אבל לא נראה לא שזה אחד הדברים...

עוד הפעם עוד הפעם...

או קיי אז ככה- היא כתבה שהם יהיו חייבים לריב על התחום הדתי ולא להסכים עליו אז הסברתי לה שלדעתי הם בכלל לא חייבים לריב על זה כי ברגע שהםיא מחליטה לקחת על עמצה את הדת אז היא תיקח עד הסוף וגם שאין סיכוי שהם יריבו באיזה בי"ס הילדים שלהם ילמדו כי הסיבה היחידה שהבעל מבקש מהאישה לחזור בתשובה זה בגלל שהוא דואג לחינוך הילדים והוא רוצה שיהיה להם חינוך דתי גם מהבית ולא רק מבי"ס כי ככה סתם אין שום סיבה שהוא יבקש ממנה לחזור בתשובה כי עד עכשיו הם הסתדרו טוב מאד...

lali37

New member
אבל איפשהוא האשה תרגיש מתסוכלת

כאילו לחיות שנים כמו דתייה בגלל בעלה ולא להאמין זה כזה ומרגיז הם יגיעו למריבות בנושא

מי אמר שהיא לא מאמינה?

ז"א אחרי כמה זמן היא חייבת להאמין חוץ מזה שלטענתי- וכבר עשינו על זה דיון שלם- גם החילונים הם מאמינים רק שהם לא חיים לפי האמונה שלהם כי קשה להם עם זה- ועוד פעם -רק לטענתי...

tamarhp

New member
וואו..

לדעתי הבנ'אדם ממש לא בסדר. אסור לכפות בצורה כזו. בנוסף, הוא הציג לה את היהדות בצורה ממש לא נכונה. וזה תירוץ קלוש לגעת בה כי היא חילוניה.. נו, באמת!

mayakol

New member
חוצפה?!?!

השירשור הזה חשוב מאוד!!! למה לא לפתוח בו??? ממש לא ברור לי...

tamarhp

New member
שירה..

קרן פשוט נפגעה אישית מליאור. אל תקחי את זה קשה..

לא נעלבתי!

פשוט לאף אחד אין זכות להגיד לא לעשות משהו שהוא בעצמו עושה! אני לא נפגעת מאף אחד-סליחה על האיכזוב...

למעלה