שאלה שנשאלה...

אוהבים אותך שרוך...

אז ככה בקשר לנחל החרדי- הרב שם הם דתיים לאומיים... אופס- זה היה אמור להיו לחרדים אונלי אבל בסופו של דבר אין שם כמעט והחרדים שהולכים לשם (לפי מה ששמעתי) הם שבבניקים אז... זו לא חברה טובה... כן כן לדעתי כדאי שהם יתגייסו לצבא נכון- אבל- אפילו הרב קוק כתב מתישו מכתב שאדם שאם אנשים לומדים תורה והצבא יפריע להם אז הם לא צריכים ללכת לצבא...-הוא כתב את זה בכל מיני מקרים שונים ולא בדיוק עליהם אבל הרעיון בכלליות זה שיש המון רבנים של הציבור הדתי לאומי שפשוט מסכימים עם זה שברגע שאדם מרגיש שהוא לא מספיק מוכן לשירות מבחינה דתית ושהוא צריך ללמוד תורה אז הוא יכול... ואפילו עדיף שילמד ולא יתגייס...

טוב אז אני חושב ש...

בס"ד טעות עשה אותו דתי כאשר כפה עצמו על אותה אחת. היא שינתה את השקפתה רק בשבילו ולא נסתה לחזור בתשובה "לשמה" אלא כדי להתקרב לחברה הדתי יותר ויותר... החבר הזה הוא חצוף שאין כדוגמתו שכן השניא עליה את הדת ואם לא השניא אז בלבל אותה לגמרי... הוא בעצמו חסר תוכן דתי וחסר ידיעות ואדם כזה לא יכול להעביר אינפורמציה דתית שכן הוא בעצמו זקוק ללימוד... אדם דתי לפי דעתי יכול להתחיל קשר כזה אך הוא מראש צריך לדעת מה הם הסיכונים וכן שזהו קשר נורא קשה... כמו כן הוא צריך לוודא שהיא לא תחזור בתשובה בגללו אלא מתוך החלטה אמיתית... צריך לדעת לענות תשובות מספקו ומלאות ואם הוא אינו יודע שישאל בעצמו, הדור של היום דורש תשובות גדולות ולא תשובות של תינוקות או תשובות המסתכמות בשכר ועונש בלבד... אין לכוף על אף אחד שום דבר ואף פעם לא להציב אולטימטומים כאלו, לך לקראתה... אל תעבור על ההלכה, אף אחד לא ביקש זאת ממך אך במה שתוכל וככל שתוכל לך לקראת אהובתך כיוון שלה זה הרבה יותר קשה...

מנסיון...

אני חילונית, משמע- לא מקיימת מצוות. מאמינה בקדוש ברוך הוא בכל ליבי, מכבדת את שומרי המסורת, בין אם זה בלבוש הולם ובין אם זה בשמירת הכשרות כשאני בסביבתם, אבל כשאני לבדי או עם חברים חילוניים אין לי בעיה לאכול יוגורט רבע שעה אחרי שאכלתי צהריים בשרית. אני מתעניינת בדת, לומדת פה ושם כשיוצא לי אבל זה הכל על קצה המזלג ובינתיים זה גם מספיק לי. אני כל הזמן נמצאת בסביבה דתית- לומדת בבר-אילן. מאוד כיף אצלנו, ממליצה לכולם בחום- האוירה מיוחדת מאוד שלא לדבר על האנשים. וכן, התאהבתי בגבר דתי. גם הוא התאהב בי. וכעבור חצי שנה שידכתי בינו לבין מישהי מתאימה לו הרבה יותר ממני (דתיה מקסימה שהם מסתדרים מעולה). לא אשקר לכם קשה לי עם זה, אבל בינינו- זה ידוע שבינו לביני זה לא ילך. הוא שומר נגיעה ואני לא רוצה להגיע למצב שבו אני צריכה לחשוב- הוא נגע לי בכתף כי הוא מרגיש שאני מצפה לזה, או כי הוא יודע שמותר לו איתי כי אני חילונית? בכלליות אני סבורה כי ניתן להסתדר בקשר שהוא כן והיא לא, בדיוק כמו בקשר שבו היא כן והוא לא. אבל זה מצריך המון הקרבה והעיקר- המון אהבה וסובלנות. מאוד מרגיזות אותי האמרות של "איתך כן כי את חילונית ואתה לא כי היא דתיה". היה לי כבר חבר דתי וזו היתה הסיבה שנפרדתי ממנו- לא מקובל עלי המוסר הכפול הזה- אם לא אז לא עם כולן, ולא לפי איך שנח באותו רגע. לדעתי, ההתנהגות הצנועה היא משהו פנימי שלא צריך להיות מושפע מהצד השני. ואם אני בחיים לא אלך לרקוד עם חולצת בטן אז אני לא ארקוד עם כזה דבר לא ליד דתי ולא ליד חילוני. פשוט מאוד. לכל המתחבטים בסוגיית "האם כדאי"- תשקלו את זה טוב טוב, כי קר מעורב הוא לא קל. מאוד מספק ומעשיר, אבל לא קל. העיקר הוא שתאהבו ותהיו מוכנים להתפשר- שני הצדדים, ומשם- אני רואה כבר עתיד ורוד יותר
בהמון המון המון אהבה ואור, אני

jerusalmi

New member
לא!!!!!!

לפי דעתי דתי שלא יודע שהיא תחזור בתשובה אסור להתחיל מפני שיכול להגרר ולהכשל.

רחלי 25

New member
אז ככה....

אני אתחיל מסוף מה שנכתב. "האם הוא היה צריך להיות בקשר מההתחלה"? אז אני יענה ואומר לך שלא כי לפי איך שהוא נשמע הוא קצת חזק בדת, ובחור כזה לא צריך לחפש בחורה חילונית אם לא מתאים לו לאכול כמעט בכל מקום, או שתסכים למגע גופני. ולמה אני אומרת את זה כי אני בחורה מסורתית ואני יודעת שקודם כל בכלל אסור לאדם דתי, או שחוזר בתשובה לנסות לשכנע את חברו או את חברתו להיות בדרכו. לפי הדת הוא גורם לאותו אדם עוון שצריך את השכנוע לחזור בתשובה. וגם זה לא לעניין להציב אולטימטום , כנראה שמדובר בבחור ילדותי לגמרי. שרוצה שדברים יקרו מהר כמו שהוא רק רוצה. אני הייתי מציעה כמו שאומרים: לחתוך. הבחור הזה בילבל אותה השאיר בפניה דלתות פתוחות ללא שום הבנה והתחשבות והכי חשוב מכל: סבלנות. בחור שרוצה להיות בקשר יציב וטוב צריך להיות סבלני בהחלטות כאלה כי מדובר כאן בדבר מאד קשה , לשנות את אורח החיים, הכל. לא מתאים לה, גם כי העובדה שהיותה חילונית , זה לא ילך. איפשהו זה יפריע באמצע הדרך. שיהיה בהצלחה

דנה שלום

במקרה או שלא במקרה ...אני מירושליים וברגע קריאת הודעה זו אני מנהל שיחה עם אחותי בטל... שנתקלה בהודעה ושאף היא בתחילת דרכה להתחזקות רוחנית ואמונית....על פי קיום ההלכה. אני בעל תשובה ואולי יש לי עבורך מס נקודות להתייחסות....אבל את התשובה את צריכה לשאול את הנשמה שלך...רק בהתחברות אמיתית ושקטה של עצמך לעצמך...תוכלי לדעת את התשובה שאותה את מבקשת מאחרים. ידוע שרבים הם שלוחי המקום. מאוד ייתכן שאותו בחור היה שלוח מקום לדבר מצווה...לבוא ולדפוק על דלתות ליבך כדי שתתבונני פנימה. השפיטה וההסתכלות שלך...את הבחור...על רמת פחד יותר גבוהה מאהבתך אליו. ייתכן ואת צריכה לדעת את החוק הבסיסי שפחד מניע פחד וזהו מעגל אינסופי. האמת מביאה להכרה באהבה האמיתית. אנו כל בוקר בתפילת 18 מתפללים "ברוך אתה ה' אלוקינו מלך העולם הבוחר בעמו ישראל באהבה" כך שהאהבה האמיתית משודרת לעולם דרך הקב"ה עד נשמותינו והביטוי לכך הוא באמצעות הלב שלנו. לכן כל חסימה שיש לך בדרך לכל אהבה ביקום צריכה להיות מוסרת. את לא לבד במערכה...הקב"ה מבקש מאיתנו "פיתחו לי כפתחו של מחט ואפתח לכם עולם ומלואו"..את המחט תכניסי בדיוק בנקודה המרכזית של הפחד ותני לקב"ה מקום בליבך...מכאן תוכלי לבקש כל דבר מאת הקב"ה ותהיי מוכנה כי בקשתך הכנה תמולא. את מוזמנת לנסות(מנסיון אישי). את יכולה לפנות אל הקב"ה בשיחה ישירה בתפילה ישירה ולקיים את הקשר בערוץ של אהבה..עם הקב"ה ועם כל אשר על פני כדה"א. ולעצם שאלתך....האם בחור דתי היה מתחיל קשר עם בחורה חילונית...התשובה היא כן!...כי לא הכיפה והנעליים שלך תיקשרו בינהם...אלא הנשמות נשמותיכן מכירות מקדמא דנן והקשר בינהן היה מעבר לחוקים. כתוב בשיר השירים...מיים רבים לא יכבו את האהבה ונהרות לא ישטפוה.. אז...במקום...לנסות ולגייס לטובתך את החלק שבעולם החילוני שבא משפיטה אל העולם הדתי ....תגייסי שיחה טובה עם רבנית ...תפילה אמיתית בקשה ישירה מהקב"ה...אל תפסידי את המקום שאליו זכית להגיע..תעלי משם מתוך אמת ומתך בירור של פרט מתוך פרט. בהצלחה

לא קראתי את התגובות, אבל הייתי חייב

ת להגיב.... אז ככה. בתור מישי שרק בת 15 ועם זאת הרבה ניסיון, והרבה מחשבה על החיים, הגעתי למסקנות ברורות מאוד לגבי עמדתי בעניין... אני מאז ומתמיד לא האמנתי באלוהים, לא על העיקרון של "לא להאמין באלוהים שיואו איזה גיבורה אני" אלא מתוך המחשבה של מזה לעזאזל אלוהים? ישות כל יכולה אי שם מעבר לעננים שבראה את העולם הזה בנקישת אצבע מכלום ו "בראה" אותנו? ההיגיון תמיד היה שם בשבילי, והסברה שהעולם נולד מהמדע והמפץ הגדול ואנחנו זה פשוט תוצאה של אלפי שנים ואבולוציה פשוט הגיונית לי. יש האומרים שעדיף לא להתהות, אלא רק להאמין.. ובכן, אני מאמינה במה שאני רואה, ואת הישות החמודה הזו אני עדיין לא רואה. אולי תגידו שאני מדברת מחוסר ידע וילדותיות, אבל לדוגמא - אם אתפלל שאשתפר בנגינה שלי על תופים זה לא יזיז לי כלום, ולעומת זאת אם אתאמן כל יום בדבקות אראה שיפורים מהר מאוד. אם אאמין בעצמי שאני יכולה, אני אצליח בכל דבר שרק ארצה, ואם אכשל - סימן שפשוט לא רציתי את הדבר מספיק. כל הדבר הזה (ושוב - מסקנותי בלבד אחרי מחשבה עמוקה על הנושא שלעולם לא נגמרת, ואני מבקשת שלא תמהרו לשפוט ולהסיק מסקנות ולהתייחס בזילזול בגלל גילי הצעיר יחסית, אני מבקשת את זה רק כי נתקלתי בזה כל כך הרבה כבר) פשוט מבוסס על שיכנוע עצמי, פשוט בשתי מילים - הכל פסיכולוגי. כבר הוכיחו למה מסוגלת המחשבה, ואם לתת דוגמא - פעם קראתי על מישי שהיה לה סרטן, והיא התכחשה לזה והאמינה שאין לה באופן כה חזק (מאוד. מאודד.) עד שהגוף שלה נלחם והסרטן נרפא מעצמו, רק משום שהיא האמינה בזה באופן כה עיוור. איש אשר חולה ובא לרב לקבל "טיפול", מאמין במה שהרב עשה באופן כה חזק, עד שהגוף מרפא את זה. יש קשר הדוק בין השניים.... אבל אני יכולה עוד לכתוב על זה מגילות ומגילות, וזה לא המקום, מצטערת שזיינתי ככה ת'שכל שעה.. אבל אני סוטה פה מהנושא. לדעתי, מישי חילונית לא הייתה צריכה להתחיל בקשר כזה שדי ברור שלא מתאים לה בכלל, מילא אם היו לה תהיות לגבי הדת... אבל היה לה טוב במצבה, והיא הייתה צריכה לעשות את הצעד הקשה הזה, ולשים אותו מאחורה ולנסות להתגבר, עד כמה שזה כל כך קשה, אבל זה באמת נכון מה שאומרים - הזמן מרפא הכל.... אם יש לדנה קצוות לא סגורים לגבי הדת, שתפנה למישו, נייטרלי יחסית ולא לאיזה רב שישר יקפוץ עליה עם השטיפת מוח שלו ויבלבל אותה עוד יותר.... אבל זו רק דעתי.

shadow dancer

New member
אז ככה........

בס"ד בדרך כלל הייתי כותב איזה משהו ארוך מאד אבל אין לי זמן!! הייתי שואל אותך אם את מאמינה באוויר אפילו אם את לא רואה אותו ואז הייתה לך תשובה הגיונית שהיו בדיקות מדעיות וכאלה- מקובל עליי. אבל..... את מאמינה בטוב ורע? את לא יכולה לראות דבר כזה! ובכלל כל מני תחושות ודברים כאלה......... זה דבר בלתי נפרד מהעולם בדיוק כמו הכיסא שלידך והמחשב שמול הפרצוף שלך אם לא יותר מזה! חוצמזה אם תתפללי שתצליחי בנגינה על תופים ולא תעשי כלום מצד עצמך בטח שלא יזוז כלום!!! את צריכה לעשות משהו מצד עצמך!!! הקב"ה לא "יעשה" לך את העבודה. זה דבר ידוע ומקובל שצריך לעשות מאמץ מצד עצמך. לעומת זאת אם תתפללי אל הקב"ה וגם תתאמני יכול להיות אי"ה שהקב"ה יענה לתפילתך ובאמת תראי שיפור בנגינתך!(כמובן שלקב"ה יש את השיקולים משל עצמו ואל לנו להתערב בשיקוליו- וממילא לא נבין אותם). את לא יכולה להתפלל ואז אם תפילתך לא נענית לבוא בטרוניה כלפי ה' (ובכלל יש איסור לבחון את הקב"ה!!! חוץ מדבר מסויים וגם זה לא בטוח). ועוד דבר- נגיד שהיה מפץ גדול- איך הוא נגרם? או במילים אחרות מי עשה אותו? מה? הוא נוצר לבד? כל החלקים שהתנגשו פתאום הופיעו??? זה דווקא הדבר הלא הגיוני! עוד דבר2- זה גם ידוע שרצון עצמי זה דבר חזק מאד!!! אם רוצים משהו מאד יש מצב גדול מאד שמקבלים אותו(זה קשור להשתדלות) ולכן הסיפורים שסיפרת לא בהכרח סתם קרו אלא שהייתה השגחת ה' נוגעת בעניין! והקב"ה עזר להם להגשים את רצונם. אני לא ממש מאמין שהצלחתי לגרום לך לקבל את הדעה הזו אך בבקשה..... תקראי את המכתב הזה כמה פעמים ותנסי להבין בכל זאת!!! ו...... לפי דעתי- כמו שאמרת......... אני חושב שמלכתחילה לא צריך להיכנס לקשר כזה בגלל הרבה סיבות! ובאמת- הקשר לדעתי בד"כ עתיד לכישלון חרוץ!!! ויכולות להיווצר בעיות עם ההלכה(דבר שאכן קרה!) טוף אנשים........ אני מתחיל להיות עייף ואז אני אתחיל לכתוב שטויות!!!!!!

המממממממ...........................

ת'לא רואה ת'פוינט שלי ממטר מאמי.. :) חפיף, אני מניחה שאני לעולם לא יוכל להבין כי אם הייתי מבינה, הייתי מאמינה, ואתה לעולם לא תוכל להבין כי אם היית מבין לא היית מאמין..... חח העיקר שאני שלמה עם עצמי ואתה עם עצמך:)

shadow dancer

New member
אבל.....

בס"ד אם שנינו היינו מבינים אחד את השני וגם את עצמנו... מה היה קורה??? (סתם מסקרנות!)

נשמע בהחלט לא פשוט...

נשמע לי שהבחור קיבל רגליים קרות בשלב מסויים והחליט להעמיד אותך במבחני אמונה ושמירה על כללים. קשר שמתחיל תחת תנאים כאלו -חזרה בתשובה או להיפך הוא קשר קשה עד בלתי אפשרי בעיני. גם אני חילונית ומאמינה ב"איש באמונתו יחיה" וההתנהגות של הבחור נראית לי קצת הפוכה לאמונה שלו. נראה שעדיף היה לשניכם להמשיך הלאה. אלוהים יודע שמספיק קשה למצוא את האדם הנכון לאהוב גם בלי תנאים מקדימים והתלבטויות מהסג הזה. הדת היא הרבה מעבר לתעודת כשרות ושמירת שבת בעיני, כל הטקסים החיצוניים נועדו לחזק את האמונה הפנימית ומי שלא נולד איתה כנראה שאכילה כשרה בלבד כבר לא תספיק.שיהיה בהצלחה בקשרים הבאים לשניכם.

למעלה