שאלה שמעניינת אותי -

ספיריטי

New member
שאלה שמעניינת אותי -

אתן יודעות איפה אתן בחג ? מתי החלטתם איפה אתם ? אם עכשיו זה "התור" של הצד השני מזמינים אתכם בכל מיקרה לצד הראשון ?

mykal

New member
אני כבר הרבה שנים

חוגגת בביתי ומזמינה את ילדי אלי.
אינני מחייבת אותם, מי שרוצה מגיע.
כל זוג בחר ךלו מה שהתאים להם באיזה חג.
חלק באים ע"פ סדר של פעם פעם.
חלק חלקו שנה (למשל קבוע פסח כאן וראש השנה בצד השני)

אני חושבת שגם נסיבות ורצונות --של הזוג קובע.
אם צד אחד הזמין אבל רוצים לשמור על סדר--אז מודיעים שאתם בצד השני.
אם זה לא נושא לריב נשארים איפה שנוח.

שיהיה חג שמח.

מה שבעצם אומר שאת תמיד מארחת ומבשלת

לפעמים לילד זה ולפעמים לאחר.
לא יוצא מצב שהמשפחה של הבעל/האישה של אחד הילדים מזמינים אתכם אליהם?

mykal

New member
נכון, זה הכיף שלי,

אין לי בעיה של בישול.
אני אפילו נהנית ממנו.
המקום היחיד שאהבתי להתארח בו--היה הורי.
מאז אין לי אמא (כמעט 30 שנה) אני רק בבית שלי.
תמיד אוספת עוד אורחים על הדרך. אבא ואחותי שנים היו כאן.
זהו--אין לי גם אבא.

המקום הנוח לי עם משפחתי בביתי.

עד כה ומכה...

עד כה, כל חג ערכנו ואירחנו אצלנו.
אחי קיבוצניק, וגם חמי וחמותי.
אז אירחנו אצלנו, כי זו היתה האפשרות היחידה לא לעשות חג בחדר האוכל בקיבוץ זה או אחר.
כדי לא לבחור צדדים, כל חג הזמנו גם את אבי ז"ל ואחי יבדל"א וגם את הוריו ואחיו של האישלי. לא כל חג כולם הגיעו

בחלק מהחגים חברנו לחברה שהיא כמו אחות בשבילי, וערכנו ביחד.
השנה אנחנו בארה"ב, לפני חודשיים עברנו. אז אנחנו עושים עם ישראלים אחרים מהחברה שהאישלי עובד בה.

הדסהש1

New member
אנו כל שנה עושים עם 2 בנות

כי יש מסורת שביתי הגדולה אצל משפ" הבעל ובפסח אצלה
השנה 2 בנות אצל מש"פ הבעל ובת אחת נוסעת ואנו אצל הבת האמצעית
שמארחת את הורי בן הזוג מצומצם למדי.דירתי קטנה מלהכיל את כולם.

האמת שלא, למרות שכנראה

אאלץ להיות מאוד קרובה כי ערב החג הראשון ביום ראשון. ספ"ש לפני כן הילדה אצל אבא שלה ובשני בערב חג שני אמורה להיות אצלו, מה שלא מאפשר לי לנסוע או לזוז יותר מדי.

מלבד הסיפור האישי שלי, איפה חוגגים זו תמיד שאלה של - עם אבא שלי או עם אמא שלי, אצל סבתא שגרה קרוב או בצפון אצל המשפחה הרחוקה פיזית אך האהובה מאוד.
ובעבר זה גם היה תלוי עם הוד מעלתו סוגר חג או שהוא בבית בחג ואם הוא בבית לכמה זמן.... (אם הוא היה בבית זה 99% היה אצל אמא שלו
)

בקיצור, ברב המקרים משתדלת לסגור את הנושא מראש כי הוא מורכב. השנה זה כנראה יקרה בשניה האחרונה

בגדול יש תורות

בקטן, זה גם תלוי באילוצי התארגנות. מה שהיה אפשרי פעם פחות אפשרי היום, ולכן לא נראה לי שניסע לעשות חג כמה ימים אצל החמים שלי בזמן הקרוב למרות שאני בעד סבב, הכי פשוט והכי פחות טענות.

בשנה שעברה עשינו את החג לבד כי החמים (שזה היה תורם) לא היו מוכנים לבוא אלינו, ואנחנו לא יכולנו לבוא אליהם (הם הזמינו ומאוד רצו, אבל לא ערוכים לארח אותנו + טרחה גדולה מדי מצידנו. אפילו רכב גדול מספיק לא היה לנו אז).

את פסח של שנה שעברה חגגנות במלון עם כל המשפחות - גם החמים וגם הורי, אבל הם לא מזמינים אחד את השני כי יש לי גיס נשוי ואחותי נשואה, כך שזה מאוד מסובך. ההורים שלי לא יעשו חג מחוץ לעיר (בגלל סבתי), והחמים שלי מעדיפים בבית שלהם.

polegra

New member
השנה פעם ראשונה מארחת אצלי את 2 הצדדים

בעיקרון את ראש השנה אצל אבא שלי עם אישתו והמשפחה שלו
פסח עם המשפחה של הפולני לרוב מאתרחים בקיבוץ

השנה תור אבא שלי אבל אחותו הזמינה אל הבת שלה והחאים שלי לא באים השנה כך שנשארנו רק במצומצם
ההורים של הפולני ואחותו גם לבד
אז הרמתי את הכפפנה עושה אצלי לכולם כל אחד מביא איתו אוכל (הצדדים לא ממש אוכלים את אותו האוכל...) והזהרתי מראש שאם זה מוצלח כל החגים עוברים אלי :)

טלי

polegra

New member
ואת הכי חשוב שכחתי, הפעם גם אמא שלי באה!!!!

כבר 15 שנה שחגים אצל אבא שלי והיא תמיד נשארה לבד...אז השנה התעקשתי והיא באה!!! :)

טלי

ההורים שלך

גרושים?
הלוואי יחזור היום שאמא שלי תסכים לעשות עם אבא שלי. בעבר היא הסכימה כל עוד בת זוגתו לא נוכחת וב3 שנים האחרונות אפילו זה כבר לא תופס

polegra

New member
ההורים שלי גרושים כבר מלא שנים...

לפחות 20 שנה לא ביחד לדעתי...והיא עזבה זוגיות עם אלימות קשה כלפיה וכלפינו...
לפני כמה שנים , המאת עם בוא הילדים אחרי השנה הראשונה החלטתי שקשה לי לחגוג יום הולדת עם אבא שלי עם אמא שלי עם הצד של הבחור...זה לא נגמר
אז החלטתי שכולם יחד
ולשמחתי זה עובד מצויין. הם מדברים וכו עוקצים אחד את השני....כרגיל
אישתו של אבא שלי מדהימה111 כולנו כולל אמא שלי מאוד אוהבים אותה
כבר צחקנו שאם הם יתגרשו אנחנו הולכים איתה ולא עם אבא :)

טלי

המצב

כבר מורכב בשלבים שונים, הקשר שלכם איתו למרות מה שהיה, היכולת לסמוך עליו, וגם מבחינתה, לאפשר לו.
היו לי המון שיחות על הנושא עם חברה טובה, עם סיפור מאוד דומה (אבא שלה התגרש אחרי זה גם מאשתו השניה שיש להם ילדים משותפים) ולא היה איתה בקשר רב השנים, מיותר לציין שלא שילם מזונות.
היום הם חוגגים אירועים עם כל המשפחה המורחבת - הוריה, האשה השניה וילדיה והחברה הנוכחית.

אצלנו זה בחים לא יקרה (למרות שלא היתה אלימות חלילה, אבא שלי שילם הכל והיה בקשר זמין)

polegra

New member
זה לא פשוט , זה ברור....

אני חושבת שאמא שלי עשתה את זה בעיקר עבורי ועבור הילדים שלי וזה ריכך אותה עם השנים וגם ההבנה שהיא מונעת מעצמה שמחות וארועים
אני דואגת להיות בהיכון אם מתחילים להתלהם ולעצור...בייחוד את אבא שלי .

אבל בסופו של דבר צריך לכבד את ההחלטה שלה...אני בטוחה שיש לה את הסיבות שלה וזה לא פשוט לחזור להיות משפחה עם מישהו שכבר שנים לא גם אם רק למראית עין

טלי

אמא שלי במקום

לפני אבא שלי מבחינתנו. חגים שבהם היא היתה "לבד" הם חגים שהיא היתה עם המשפחה שלה וכד'. אף פעם לא נשאיר אותה לבד.
מבחינת אירועים, היא מגיעה רק לאירועים של משפחה מאוד מאוד קרובה של אבא שלי (נניח אחים שלו וילדיהם) ולא למשפחה מורחבת למרות שהם תמיד מזמינים ומאוד אוהבים אותה, ויושבת בשולחן של חברים ולא של משפחה.
מבחינת אירועים שלנו אז לא היו ב3 שנים האחרונות (הנתק התחיל אחרי שהבת שלי נולדה) אבל זו שאלה שעולה המון...בהתחלה היא אמרה שלא תגיע אבל נו...לחתונה של ילד שלך? ואז היא הבינה שהיא תגיע ופשוט תהיה קונקרטית.

polegra

New member
זה באמת משנה?

בגדול? כי חיינו בדוחק ולא היה כסף לארוחת חג אז זו לפחות הייתה הזדמנות לאכול טוב אצל אבא שלי .
כי איתה היינו כל השנה וככה היה לה קצת שקט
כי אמא שלי לא טיפוס חברתי ומעדיפה להסתגר לבד ולא לבוא עם כל המשפחה

ובתכלס? זה לא משנה למה. זו עובדה וזהו

טלי

כן אכן עובדה

קשה מצער לחשוב על אדם בודד בחג

כשאת מספרת בפורום ציבורי שאמך נשארה לבד בחגים במשך 15 שנה אל תצפי שלא ישאלו למה
גם אם זה מרגיז אותך זה פרט שאת בחרת לחשוף

polegra

New member
לך קשה מצער לי זה נראה הגיוני.

כשבקושי יש לך אוכל לשבוע לילדים את אומרת תודה על כל יום גם אם זה ערב חג שאת יודעת שהם יאכלו טוב פלוס אפילו וגם יביאו הבייתה קופסאות.

כשאת אמא ל5 ילדים ואין לי שנייה לבד גם ערב חג זה זמן לעצמך. פעם אחת חגגתי ערב פסח לבד. אני יין לבן וידידים שהתקשרו , היה נפלא!!!!

אצלנו בבית חגים היו לחץ ריבים קללות ומכות...לפעמים עדיף לא לחגוג

טלי

למעלה