שאלה שמסקרנת אותי

שאלה שמסקרנת אותי

דבר ידוע שבארץ מאוד נהוג לקחת רואי חשבון לתפקידים פיננסים בכירים, בעוד שבארה"ב למשל, בעלי תואר MBA תופסים את אותן משרות נחשקות. אולי מישהו פה ידע להסביר מדוע נוצר מצב זה(אולי זה קשור לחוק החברות)? האם זוהי תופעה חדשה במשק הישראלי? מה היתרונות של רואה חשבון על פני מוסמך במנהל עסקים? ולסיום אשמח לשמוע מי אתם הייתם מעדיפים שינהל לכם את העסק? סופ"ש מצויןן לכולם P; אלי

גרי רשף

New member
גם וגם

מנהל עסקים הוא תחום אינטגרטיבי, וראוי בהחלט שהסמנכ"ל לענייני כלכלה יהיה רואה חשבון שמצוי בתחום זה, ואם הוא גם בעל MBA אז בטח ובטח.. יתכן שבארץ החקיקה יותר סבוכה ולכן יש חשיבות רבה יותר להתמחות בחשבונאות. השאלה שלך הייתה מדוע מעדיפים רו"ח ללא MBA על בעל MBA שאינו רו"ח?

avshalomat

New member
אני נוטה להסכים

ואהיה יותר בוטה, בארץ החקיקה כה מסובכת שמירב המשקל הפיננסי הוא בהתנהלות מול הפנים האלו. בארצות הברית שם להערכתי השוק הרבה יותר משוכלל, חשוב יותר האלמנטים התיאורטיים והמסחריים של המימון ופחות התקן החשבונאי החדש.

הבנתי תודה לכם

מה אתם חושבים האם הדבר צפוי להשתנות בתקופה הקרובה, או שיותר מציאותי להשלים לימודי חשבונאות?

Kiru

New member
שאלה מצוינת

באמת יש מגמה כזאת, מתוך מחשבה (נכונה?) שלרואה חשבון יש ראיה מערכתית יותר, בגלל השילוב של ידע פיננסי עם ידע משפטי. אישית לא נראה לי שיש משמעות להבדלים סמנטיים כאלה בהשכלה כשמדובר באנשים עם 10+ שנות ניסיון, אבל השוק חושב אחרת.

למעלה