שאלה שמסקרנת אותי

שאלה שמסקרנת אותי

יש פה מישהו שעובד בתחום של חקר ביצועים?, אני עושה עכשיו תואר בכלכלה ומנהל עסקים (סיימתי שנה ב') ובמסגרת התואר למדתי קורס של חקר ביצועים. זה נראה לי תחום מאוד מעניין אז רציתי לדעת האם למישהו יש ניסיון בתחום זה?
ובתור כלכלן, האם כדאי לעשות תואר שני בחקר ביצועים?, זה נותן איזשהו יתרון?

תגובה

חקר ביצועים זה תחום מתמטי וכדי לכסות אותו ממש וכדי לעבוד בתחום עדיף תואר במתמטיקה או סטטיסטיקה. הרקע המתמטי שקיבלת בתואר כלכלה ומנהל עסקים הוא נמוך מדי כדי להכנס לתחום. לדעתי בקורס נתנו לכם סה"כ טעימה כמו שלמנהל עסקים נותנים טעימה ביסודות החשבונאות.

גרי רשף

New member
שאלה מצויינת שמזכירה לי נשכחות

לפני כ-30 שנה התחלתי ללמוד כלכלה.
אני לא צריך לספר לך מה זה להיות סטודנט לכלכלה: מבואות, מתימטיקה, מיקרו-מאקרו, חשבונאות.. לומדים ונאנחים: אלו הם החיים, צריך לעבור את זה ולקוות לטוב. מכינים עבודות בית, ניגשים למבחנים ומקווים שזה יגמר כבר.

כל זה עד שהגעתי לקורס במבוא לחקר ביצועים: פתאום אורו עיני - זה היה מעניין, נהניתי ללמוד, חיכיתי בקוצר רוח לשיעורים.. מעולם לא ידעתי שיש נושא כזה מעניין!
כשהמשכתי לתואר שני במנהל עסקים בחרתי ללא היסוס בהתמחות בחקר ביצועים, וזה היה כיף. טוב, בואו לא נגזים: עדיין קיוויתי שהלימודים כבר יגמרו ולא מהכל התלהבתי, אבל הקורסים בחקר ביצועים היו באופן כללי גולת הכותרת של הלימודים שלי.
יצא לי אפילו להיות מתרגל בקורס מבוא לחקר ביצועים, ושנים לאחר מכן- לימדתי את הנושא בכמה מסגרות, ואפילו כיום אני שמח להיזכר בחומר.

עבודה בזה לא מצאתי ולדעתי אין כזה דבר. לפחות לא בהתייחס למה שלומדים, אבל אני שמח לשמוע שיש גם היום סטודנטים שהנושא הזה "עושה להם את זה"..
בהצלחה!

ממש נחמד לשמוע :)

האמת שהסתכלתי גם על כיוון של תואר שני במנהל עסקים עם התמחות בחקר ביצועים, כמו שאתה עשית.
חבל לשמוע שאי אפשר להתפתח בחקר ביצועים מכיוון של כלכלה, אתה מכיר אולי משהו דומה לנושא?

גרי רשף

New member
אני נוטה להאמין שלא

אפשרות אחת היא לפנות לקריירה אקדמית ולעסוק בזה,
ואפשרות שנייה - לשאוף לכיוונים כמותיים\טכניים\חישוביים בשנים הבאות.

בסה"כ יש הרבה תפקידים בשוק, שחלקם דורשים גישה שיווקית יותר, אחרים גישה ניהולית (ניהול עובדים), ולעיתים - יכולות מתימטיות או כמותיות.

בעוד 10 שנים אשלח לך מסר ואשאל לאן הגעת..

Kayben

New member
בתעשיה וניהול מעמיקים מאוד בחקר ביצועים

עבורי זה היה אחד הקורסים המשעממים שעשיתי בתואר.

RozwareZ

New member
לא יודע אם זה יעזור לך

אבל אני מכיר מישהו בעל תואר שני בחקר ביצועים (אני לא בטוח שזה קיים היום כבר, נדמה לי שהוא למד בתל אביב את זה)
שבעצמו לא הצליח למצוא עבודה בתחום הרבה זמן ועשה הסבת מקצוע.
הוא טוען שזה עוזר ברמת החשיבה אבל לא הרבה יותר מזה מבחינת מקומות עבודה.

הערה שלי, אם זה מעניין אותך, יש מצב שיעניין אותך גם תכנות, ותכנות מאוד יכול לעזור לך בעבודות.

האמת..

לא יצא לי להתעמק בתכנות אבל ממה שכן למדתי, לא כל כך התחברתי לזה.

תודה בכל מקרה.

למעלה