שאלה שמטרידה אותי

מנטליות, גנים, תזונה, גנים, חיים, ג

גנים, מטרה, גנים. גנים כבר הזכרתי? הדברים הקטנים האלה (קטנים? פיציים, ממש, אבל ממש לא משהו שאפשר לקרוא לו גדול) שאתה תקוע איתם עוד מלפני שנולדת. הדברים האלה שלא משנה מה תעשה, לשנות אותם אתה לא יכול. נכון, לאורח חיים, מנטליות, סוג וצורת משטר האימונים, תזונה, מצב הרוח ביום הקרב ואלפי דברים אחרים יש השפעה, אבל כל אחד מאלו ניתן לשינוי ושליטה יזומה ומודעת. גנים לא.

Zeev Foux

New member
שריר - אומנות מוחלטת

לעכל אומנות לחימה, ואולי אף לכל מורה, תשובה משלו לשאלה ששאלת (שאי אחת השאלות העמוקות והשכיחות באומנויות לחימה). בדיון שהיה לי פעם עם המורה שלי, הוא הראה לי איך כל אמנות לחימה מדגישה צד שונה בקרבות/יישומים. יהיו כאלו שידגישו כוח, יהיו כאלו שידגישו גמישות; יהיו כאלו שידגישו עצמה מתפרצת ויהיו שכאלו שידגישו תנועה מלאה; יהיו כאלו שידגישו "רצח בעיניים" ויהיו כאלו שידגישו קור רוח. הדגשים הללו הם בעצם "תשובת בית הספר" לשאלה "מה הופך אמן לחימה לטוב יותר מחברו" (בלחימה, לחימה בלבד). אבל, קיומו של שוני כה גדול בין השיטות ובתי הספר מעיד בעצם על היעדר תשובה חד משמעית לשאלה חשובה ומעמיקה זו. אל מה עושים? - חוקרים! התפקיד שלך כאמן לחימה הוא למצא את היכולת האישית שלך ולפתח אותה. דרכך ללעולם לא תהא זהה ב100% לדרכו של המורה שלך, של חברך לכיתה או של כל אחד אחר. זוהי האחריות העצומה שמוטלת עליך, ועליך בלבד. אל תתפתה למורים שמבטיחים לך שאם תחקה אותם תהפוך להיות כמוהם - אין דבר כזה! אל תתעצל ולך אחרי מורים שמסבירים לך איך להגיע לפסגה - אך לפסגה האישית שלך. אבל אתה בעצם יודע את כל זאת.

מסכים, בהסתייגות אחת:

ככל שהמורה טוב יותר, כך הוא יוכל לעזור לך להביא לידי ביטוי יותר מהפוטנציאל שלך. למרות שלא תעשה אף תנועה ב-100% כמוהו, ככל שרמתו יותר טובה הוא יוכל לעזור לך להפוך את התנועה שלך ליותר יעילה ונכונה, לפי השיטה שהוא מלמד. לגבי "הפסגה האישית שלך" - לכל שיטה יש דרך אחרת להגיע לשם, וחלקן שונות מאוד זו מזו; קראטה לא דומה לקאפואירה, שלא דומה לאייקידו, שלא דומה לוינג-צ´ון, למרות כל הנקודות המשותפות. כשאתה בוחר שיטה, או מורה, אתה בוחר את הדרך לפסגה. אחרי שבחרת, הדרך למעלה היא לפי הוראות המורה. למרות שיש תמיד לנטיה "לנסות דברים אחרת", צריך לזכור שלמורה יש יותר ידע מאשר לך, ונקודת התצפית שלו על השיטה, ועל הידע שהוא צריך להעביר, "גבוהה" יותר משלך. בקיצור, גם אם לא תמיד זה נראה לך, צריך לעשות מה שהמורה אומר. אבל, כמובן, זו רק דעתי.

שריר

New member
תודה על כל העזרה

אז ככה אני יודע שאין סיכוי שאני אחקה את המורה ובדיוק אהיה כמו אפילו יש תשאיפה לעבור אותו שזה עוד גאווה למורה דבר שני אני יודע שג´ט לי למד וושו אבל הייתי בטוח שזה כאילו ריכוז של הקונג פו למטרה ספורטיבית כמו תחרויות קארטה וואי מה הייתי נותן כדי ללמוד מג´ט לי שרלה אחרונה מישהו יודע מהזה אגרוף שאולין כי תמיד הם מדברים על זה בסדטים וזה נראה שווה עוד פעם תודה על העזרה וביינתים אני בוחר בדרך של האדישות אני לא אוהב את הרצח בעיינים אני אוהב לבוא רגוע שזה יכול לשגע אויב איך הוא לא בלחץ אבל יש לי עוד דרך ארוכה מאוד עד שאני אוכל להגיע לפסגה שלי

מריושי

New member
וושו?

רק ג´ט לי מאסטר ב וו שו? כל מאסטר בדונג פו הוא מאסטר בוושו מהסיבה הפשוטה וושו פרושו לחימה קונג פו - אומנות וושו קונג פו- אומנות לחימה (זה בערך הפרוש, לא זכור לי המדויק) לפני מספר חודשים טל בן שחר כתב כמה דברים בקשר לפרוש לכן אין כזה "סגנון" וושו .

NetDragon

New member
רוב האנשים נוטים לחשוב כמוך

רוב האנשים נוטים לחשוב שוושו זה אכן קונג פו אבל זוהי טעות למיטב ידיעותי ובתור אחד שמתאמן בקונג פו. ההבדל הוא פשוט ביותר. קונג פו היא האומנות הקלאסית. שמתבססת על לחימה ואך ורק על לחימה. במאה האחרונה אנשים רצו תחרויות של קונג פו לכן פיתחו את הוושו שזה בעצם קונג פו מודרני שדומה יותר לריקוד מאשר ללחימה משלב קפיצות באויר ותרגילים אקרובטים וזה בעצם מה שאתה רואה בסרטי לחימה. לסיכום: קונג פו זו האומנות הקלאסית וושו זו האומנות המודרנית

viper2k

New member
אני חושב../images/Emo66.gif

אני חשוב שבאומנות לחימה בה אתה עוסק צריך לעניין אותך מה אתה עושה ולא מה אחרים שכל אחד ישבור תראש שלו צריך לעניין אותך עם הטכניקות שלך מיושמות ואיך העמידות שלך ואיך הכשור שלך כי אם אתה רוצה להצליח אתה צריך להתעניין אך ורק בעצמך ולא באחרים.

שריר

New member
ברור אבלפ תאום חשבתי על זה

שווסלי סנייפס מדבר על כל החגורות השחורות שלו ואז ג´ט לי שהבן אדם פשוט מדהים ואין לו 5 חגורות שחורות ובכל זאת אני דיי בתוך שהוא ייקח את ווסלי סנייפס את רואה את ביצועים שלו מה שאני גם אוהב בג´ט לי לעומת ווסלי סנייפס זה שג´ט לי רגוע כזה מאוד בקרבות ברור שזה רק סרט אבל זה מדהים

שריר

New member
יש אני לא יודע בדיוק מה זה

אני יודע שג´ט לי התאמן בה היה אלוף 5 פעמים וזה כאילו קונג פו למטרות ספורטביות כמו תחרויות אבל וושו לדעתי זו הגדרה גדולה מדיי

למעלה