שאלה שמטרידה אותי

שריר

New member
שאלה שמטרידה אותי

שני אנשים לומדים באותה שיטה אותו מורה שניהם מגיעים לאותם השגים נגיד דאן 3 שניהם עכשיו האם הם באמת באותה רמהכי וסלי סנייפס סיפר שיש לו חגורות שחורות בכמה אומנויות בייניהם קונג פו טאי צ´י וכו לעומת ג´ט לי שהיה אלוף וושו 5 פעמים ואני דיי בטוח ואפילו יותר שג´ט לי ינצח אז יכול להיות שגם אם שנים באותה רמה תמיד יהיה אלמנט אישי

yossikl

New member
לא.

לכל אחד יש ת´טכניקה האישית שלו, וכל אחד התפתח בצורה שונה, ולכן הם לא באותה רמה, אין שני אנשים ברמה זהה, כל אחד שונה קצת.

שריר

New member
ברור אבל אני מדבר שיכול להיות

שאחד יהיה יותר טוב מהשני ויינצח אותו אני לא מדבר על קרב רע או יום רע יכול להיות שאחד יהיה פשוט יותר טוב והם למדו אותה שיטה הם אותה רמה אותם שנים אותם הכל?

yossikl

New member
כן!

ברור שזה ייקרה. כי לא משנה אם לומדים יחד, אפילו אצל אותו מורה, פשוט לכל אחד יש, ת´כניקה שלו.

תאומי לחימה.

קודם כל, שחקנים הם קודם שחקנים ואח"כ אנשי לחימה (למרות שאת רובם לקחו בגלל רקע בלחימה), אבך זה כבר דיון אחר. שנית, אין שני אנשים שונים. אם ניקח שני אנשים, בלי שום נסיון, ושום ידע, ושניהם ילמדו אותו הדבר אצל אותו מורה - ביחד - לכל אחד תהיה ה"טביעה אצבע" שלו על האומנות לחימה. זה כמו שתיקח שנים תאומים זהים לחלוטין, שגדלו בדיוק באותם תנאים וקיבלו חינוך זהה לחלוטין - לכל אחד תהיה דעה והסתכלות שונה על החיים (ובכלל). כולנו למדו את אותם צעדים - אך לכל אחד צורת הליכה שונה.

deep ocean

New member
המממממ מה עם פסיקים?

ועכשיו ברצינות- מסכימה עם מה שנאמר פה לכל אחד יש את הפירוש שלו+היכולות שלו גם אם הוא למד אצל אותו מורה וכו´ וכו´ ובקשר לווסלי סנייפס-איפה קראת את זה?

שריר

New member
וסליי סנייפס

ראיתי כתבה בטלויזיה לא משהו רציני על בלייד 2 והוא אמר שיש לו חגורות שחורות בכמה אומנויות, היחידות שהבנתי היו קונג פו וטאי צ´י. עוד שאלה בתוג קונג פו שלי מלמדים גם ככה טאי צ´י לפחות ככה זה אצלנו טוב לא יודע. עכשיו אני מבין שאין סיכוי ששנים יילחמו בדיוק אותו דבר ברור אבל תמיד יהיה אחד יותר טוב ושניהם למדו אותו דבר, פשוט יש אחד שהוא יהיה יותר טוב במקרה הזה ג´ט לי לפי דעתי לפי מה שראיתי שהוא יכול לעשות ואני יודע שזה עוד כלום ממה שהוא יכול לעשות, אבל זה לא אותו דבר כי ידוע שהמערב לא יודע הכל על קונג פו אבל עדין אני אחזור לשאלה תמיד יהיה אחד יותר טוב מהשני זה בילתי נמענע?

חובבן

New member
ראיתי

זה סרטון קצר בסגנון מאחורי הקלעים שלא כולל יותר מחצי שניה מהסרט. ניראה שזה סרט בסגנון דומה לראשון. הבשורה הטובה: כריסטופרסון חוזר לסרט ההמשך, למרות שהוא מת בחלק הראשון (ממתי פרט כזה הפריע לו?) הבשורה הרעה: הערפד הכריזמטי "פרוסט" כנראה מת סופית, או לפחות עד ההמשך הבא.

שריר

New member
השאלה בכלליות

אתה לא חושב שתמיד יהיה מישהו יותר טוב מהשני לא משנה אם הם יילמוד אותה שיטה ואם הם יילמדו אותו זמן ומאותו מורה והכל?

bizhar

New member
לא למדת בביה"ס היסודי ?

מה זו באמת השאלה הזאת ? אצל אותו המורה בבי"ס כולם מקבלים את אותו הציון ומגיעים להישגים זהים ? עדיין לא נתקלתי בשיטה שמאפסת את המטען הגנטי....מי יודע ? אולי כאשר נשבט בני אדם שאלה כזו תהיה רלוונטית..

bizhar

New member
אל תכעס...

בוא אתן לך דוגמא: האם לא ראית פעם בעל דרגה נמוכה מביס חגורה שחורה ? ראיתי לא פעם...ואין ויכוח למי רמה גבוהה יותר בתחום. פשוט התכונות האישיות מפצות לעיתים על חוסר הידע. ישנן אומנויות לחימה בהן היכולת האתלטית דומיננטית פחות אבל היא תמיד שם...ברקע. זו אחת הסיבות, אגב, שבחרתי בתחום כווינג צ´ון ולא בקרטה או טאיקוונדו הדורשים חוסן וכושר גופני.(והרי ידוע שלא לעולם חוסן....) אבל זו כמובן רק דעתי

זה דווקא דוגמא לא רעה

רק לא מוסברת כל כך טוב. נגיד שני אנשים באותה כיתה שעשו באותה שנה בחינת בגרות 5 יחידות במתמטיקה וקיבלו שניהם 95 האם הם בהכרח באותה רמה במתמתיקה? הרי יש להם אותו מורה, והם עשו אותו מבחן, וקיבלו אותו ציון, אז ?.. אז לא. לשניהם יש איזו רמת מינימום במתמתיקה, אבל אולי אחד מהם גאון, והשני סתם חרשן שלמד בדיוק את החומר למבחן. ויש עוד אפשרויות. הדרגה מעידה על רמה מינימלית של ידע (ולפעמים גם זה לא), אבל לא על רמה אבסולוטית. וזה בכלל בלי להזכיר שיכול להיות שאחד רק קיבל את הדרגה עכשיו והשני אוטוטו נבחן לדרגה הבאה? או אחד מהמוזרים האלה שלא אוהבים להיבחן, ונשארים שנים באותה דרגה?

שריר

New member
מה זה שיטת וושו?

איך שהבנתי זה קונג פו ספורטיבי בגלל שלטונות סין וכל זה לא? דבר שני זהו מיתר ענתה על מה ששאלתי אז תמיד יש אחד שבנוי יותר טוב לאומנות לחימה מהשני סבבה

dusk

New member
וושו זו השיטה

שג´ט לי הוא מאסטר בה.(והסרטים שלו מדהימים גם עם מורידים את האפקטים).והתשובה לשאלה שלך היא כן ולו רק בגלל הבדלי המנטליות.תמיד יהיה מישהו "טוב" יותר.

למעלה