שאלה שמטרידה אותי

gloom

New member
שאלה שמטרידה אותי

מה ההבדל בין קוסמים, מכשפים וכוהנים? ובמה היהדות מתירה להשתמש?

Envenom

New member
את ההבדלים

אני לא ממש יודע להסביר, אבל עד כמה שידוע לי היהדות מתירה להשתמש רק בקבלה, וגם זה בעירבון מוגבל (לא להתערב בעניני האלוהים וכו' וכד')

טווווווב

קוסם-מה שהיה לי ביום הולדת בגיל 6. מכשף-מאג,מה שכמעט כולנו בפורום(תקרא מאמרים) כוהן-איש דת.(אנחנו פה רומח הדרקון?????)

בקשה קטנה

עד כמה שמשחקי תפקידים הם דבר מהנה ואני אישית גם אוהב לשחק בהם, לא כדאי להשתמש בחלוקה שלהם ובטרמינולוגיה שלהם לגבי מאגיה בימינו. החלוקה היא רק מלאכותית - מעשה ידי אדם.

Envenom

New member
מילה על משחקי תפקידים ומאגיה

אני אישית חובב גדול של משחקי תפקידים (בעיקר אונליין למינהם (דארק אייג' אוף קמלוט, אשרון'ז קול, אברקווסט, למי שמכיר)) ואני בהחלט רואה כל מיני סוגים שונים של מכשפים \ כוהנים \ הילרים \ קוסמים \ מאסטרים ברונות, וכו' וכו' וכו'.. כמובן שברוב המקרים כל קשר בין הדמות למציאות הוא מקרי בהחלט, אך ההפרדה בינהם אינה מקרית, אלה מבוססת על המציאות. לכל 'תואר' כביכול במשחק תפקידים מסוים היה 'תואר' מקביל במציאות, שנקבע לפי עיסוקו של האדם במאגיה \ כישוף \ הילינג, וכדומה. סתם לידע כללי... ולגבי החלוקה בימינו- זה באמת לא ממש לענין, בגלל שכולנו (או לפחות רובנו) לא מתמקדים בענף אחד של המאגיה ועושים בו תואר מאסטר, אלא מתעסקים קצת בכל ענף של המאגיה.. כמובן שיש כאלה שכן מתעסקים רק בענף אחד ואז הם נקראים לפי הענף המסוים הזה (הילרים, קבליסטים, etc.)

למעלה