שאלה שמטרידה אותי כבר הרבה זמן...

eliii

New member
כלומר כוונתי בסיפור הייתה שלדעתי

יש להתרכז בפיתוח היכולות הפנימיות אנרגטיות מנטאליות על מנת להתעלות מעל הנזק שבהתנגשות או חבטה(ואינני מדבר על איזורי תורפה בלתי ניתנים לחישול),שלא לומר להתעלות על תחושת הכאב....אלא יתר על כן גם על הנזק הפוטנציאלי...[וכתוצאה ממניעה של ספיגה חומרית של עוצמת ההתנגשות או המכה..ממילא כבר אין כאב...כי אם נטרלת את המכה מלחדור אל גופך מאין תחוש כאב?!]...מה שמזכיר דברים שהוזכרו לעיל בהקשר הזה (אינני זוכר במדוייק מי הזכיר) בעניין פיתוח ה"צ´י....נ.ב: למען האמת תמה אני מעט על העובדה שדברן גדול ולוחם קטן שכמותי מודע לנושא זה ואילו חלק נכבד מהמאסטרים הנכבדים כאן לא נגעו בו או כמעט שלא נגעו בו בתגובותיהם בנידון.

ZaZen

New member
חיזוק ../images/Emo1.gif

למרות שאני לא מתאמן בשיטתך ישנם תרגילים דומים גם בשיטות אחרות תרגילים אלו מחזקים קודם כל את יכולת הספיגה של הגוף לחבטות והם עובדים במישור הפיזי הנפשי והאנרגטי כדי להסביר כל אחד מהמרכיבים אללו תדרש תשובה ארוכה לדעתי עליך לשאול את המורה שלך ומצד שני להתבונן בתהליכים המתחוללים בך במהלך אימונים אלו

חישול השרירים וסדקים בעצמות.

באומנויות הלחימה המסורתיות, חלק מהאימונים מטרתם לחשל את המתאמן, ולא רק במובן הפיזי אלא גם (ובעיקר) במובן הרוחני. יש אימונים, שמטרתם חישול וחיזוק השרירם והעצמות. אימונים אלה מתבצעים בהתנגשויות (מכוונות), בד"כ של יד כנגד יד (באמה), וקיימים גם אימונים מסוג זה לרגליים. במשך הזמן והאימונים, חלק מקצות העצבים מאבד את תחושת הכאב - זה לא אומר שאין תחושה ביד, או שלא ניתן "לחוש" את היריב ותנועתו, אלא שפשוט האיבר הופך להיות הרבה פחות רגיש לכאב. תוצר לוואי של האימונים הללו, זה סדקים מיקרוסקופיים בעצמות. לעיתים, סדקים אלו עלולים לגרום לדלקות בעצם. בעבר, צרות אימון זו, היתה מאוד פופולרית, אך בשמך השנים "התמתנה" משום שנוצרה תודעה מסוימת לנזק הדלקתי שאימונים אלה עלולים לגרום. לגבי אומנויות לחימה והצד הבריאותי. ראשית, מי שעוסק באומנות לחימה הוא אדם בריא ומחוסן (פיזית ונפשית משאר האנשים הממוצעים. אולם, כמו כל עיסוק שנוגע לגוף, עלולים להיווצר נזקים במשך שנות אימונים רבות - בעיות ברכיים, גידים וכו´. אך למרות הכל, העוסקים באומנויות לחימה יותר בריאים. לגבי מאקיווארא. כל עוד המטרה אינה אימון בלתי פוסק, במטרה לחשל את מפרקי האצבעות (הנאקלים/סייקן), אז אין שום נזק בשימוש במאקיווארא מעת לעת (כמובן מדרגות מסוימות). בסופו של דבר, אנו עוסקים באומנות לחימה, ולא משנה באיזה סגנון (הכוונה לאומנויות הלחימה המסורתיות בלבד!), ואיננו מסתגרים בתוך בועה של בריאות או של אידילה מסוימת שהכל טוב. אז גם באימונים, צריך לדעת "לקבל באהבה" גם את הקטעים היותר "קשים" באימונים (תרתי משמע)... ואגב, דוד - הסיכוי שרובנו ניתקל באלימות הוא קלוש ביותר ?!?! בימינו ?!?!

עוד בעניין הרס קצות העצבים

והאם ביצוע תרגילי עליות מרפקים על האגרופים גם מקהה את העצבים במפרקי האצבע? כשרק התחלתי לבצע אותן תמיד כאבו לי מפרקי האצבעות ועכשין אני כבר לא מרגיש אותם. דוגמא נוספת היא שהמדריך שלי מבצע עליות מרפקים ישירות על גב היד (כשהייד מאוגרפת בסגנון "גמל-שלמה"). אני לא הצלחתי מכיון שזה די כאב.

אני אף פעם לא עושה כפיפות מרפקים על

האגרופים או על גב כף היד ואני גם ממליץ לתלמידים שלי לא לעשות כן. השיטה הזאת שנויה במחלוקת. יש חשש שהיא עלולה להזיק במישורים מסויימים לטווח ארוך. יכול להיות שבזוויות מסויימות זה יותר / פחות מזיק אם בכלל, אבל אני לא מבין בזה מספיק. ואפילו אם זה שולי, הנזק שנגרם, ביחס לתועלת (מה התועלת בכך, אינני מבין כלל), אזי אני בטוח שאפשר לקבל את התועלת הזאת בצורות אחרות, שלא רק שאינן מזיקות, אלא שאף משפרות את הבריאות. אני חוזר על מה שאמרתי בעבר: אמנות הלחימה נועדה להגן עלינו לצד אמנות הבריאות ויחד שתיהן אפליקציות של החיים הטובים חיים של התפתחות והנאה חיים של מיצוי הפוטנציאל האישי ולעשות כל מה שאנחנו שלמים איתו באמת. אבל, זו רק דעתי... שלכם בן

חישול

סליחה, אבל למיטב ידיעתי אימוני מאקיווארה הנם ללמוד מיקוד (פוקוס) וללמוד טכניקה,ולא חישול אזור זה או אחר של היד. אדם שעומד מהצד המקבל של האגרוף ממש אין לא מושג עם הוא קיבל אגרוף מחושל או לא,מה שיקבע את איכות הפגיעה והנזק שיגרם, היא הס"כ המצטבר של דינאמיות, תעוצה,מיקום, תיזמון והמיקוד של כל מכה.

ZaZen

New member
מקיוארה ../images/Emo1.gif

נכון אבל לא מדויק במקור שימשה המקיאורה לחישול היד בכדי שתחדור את שריון העץ של היפנים וכל מי שמתרגל באופן סדיר עם מקיאורה יודע שהנקלים מתעבים מתקשים ומאבדים תחושה

ZaZen

New member
אני מסכים

אבל בהחלט היום הסיבה של הרבה מהעוסקים באומניות לחימה במיוחד אלו הנקראות פנימיות היא כל הנושא בראותי רוחני אנרגטי מודעות וכל המשתמע מכך ואין זה פסול כל אחד מוצא את הנישה שלו וזה טוב כי בצורה כזו אומניות הלחימה בצורה זו או אחרת מגיעות לקהל רחב יותר של אנשים

להזכירכם,

האימונים הפיזיים המפרכים, נבנו (במקור לפחות), בכדי לחשל את הלוחם. לא רק חישול פיזי, אלא גם ובעיקר חישול נפשי. אם ניקח לדוגמא (שאולי לא תמצא חן בעיני כולם), את נזירי שאולין - אז האימונים המפרכים והתוצאות המדהימות שהם מגיעים אליהם לא נועדו כדי "לשבור קרשים עם הראש" אלא לתת ללוחם דרך להתמודד עם כל מיני פחדים, עכבות ומחסומים פסיכולוגיים למיניהם. מה לעשות, אחת הדרכים כדי להוכיח לאדם שאין גבול (כמעט) ליכולות האנושיות - כשרוצים - זה להראות לו, שדברים שהוא לא העלה בדעתו שניתן לבצע אותם - כעת הם מבוצעים על ידו. עד שעשינו זאת - ללכת 90 קילומטר (ואפילו הרבה פחות), היה דבר בלתי ניתן לתפיסה, לא הבנו כיצד אדם מסוגל לצעוד רצוף, בלי הפסקה מרחק כ"כ גדול. פשוט, בלתי הגיוני, לא מתיישב עם המציאות. אבל אחרי שעושים את זה, לצעוד 10-20 קילומטר (דבר שלפני כן היה עצום ביותר), נתפס כ"משחק ילדים". ותחשבו על זה בהיבט הנפשי, ולא על השברי הליכה...

ZaZen

New member
תגובה קצרה ../images/Emo1.gif

שברי ההליכה הוזכרו במטרה להראות שתהליך החישול לא בהכרך תהליך בריא אני מסכים עם קו המחשבה שלך

לבן, ולעידו.

ביצוע שכיבות סמיכה על האגרופים, גורם "נזק" בדיוק כמו ביצוע כל סוג אחר של שכיבות סמיכה, כפיפות בטן, או עליות מתח... זוהי פשוט דרך נוספת לבצע שכיבות סמיכה! עידו, הסיבה שבהתחלה כאב לך לבצע את זה, ועשיו כבר לו, נובעת מאותו סיבה בדיוק - שמי שמבצע כפיפות בטן התחיל מ 10 ועשיו הוא יכול לבצע 50. אין כאן שום "הרג" של אף איבר בגוף. אני, התרגלתי לעשות שכיבות סמיכה בצורה הזו, וזה הרבה יותר נוח לי, מאשר הדרך הרגילה (על כפות הידיים) שביצוע מתמשך של שכיבות סמיכה גורם לאי נוחות וללחץ על מפרק היד (בגלל הכיפוף והלחת שמופעל על היד - בניגוד לאגרוף שמפרק היד ישר לחלוטין). חוץ מזה, אם אי פעם תצטרכו להשתמש באגרוף - מה תגידו? שמסוכן לתת למישהו מכה עם האגרוף כי הוא עלול להישבר ?!?! (ואני לא אומר זאת בצורה מזלזלת כלכ וכלל!!). לא פחות מסוכן - לעלות במדרגות (ולמעוד), להתקלח (ולהחליק) או סתם להקליד כמו שאני עושה עכשיו (ולא לתת לדם לזרום לאצבעות...). תזכרו, שלא ניתן לחיות בתוך בועה! כל דבר שנעשה, כרוך בסכנה מסוימת. עצם העיסוק באומנות לחימה הוא מסוכן (ואפילו בשיטה הרכה ביותר).

למעלה