שאלה של קןרדינציה....

kei69

New member
שאלה של קןרדינציה....

הי לכם, לאחר כמה סיבובים בעולם נחתי חזרה בישראל, והנה אופנה חדשה-סופר מוטו קוראים לזה. פעם מזמן היה לי חלום כזה של ילד-ועכשיו ממש בכל פינה יש כאלה. אז החלטתי שזה הדבר הבא אחרי כל האופנוכבישים שהיו והמוטוקרוסים בצעירות אני רוצה סופר מוטו!!! תודות לפורום הזה אני מחפש כלי (בעלות זולה) כדי לשפר לבד. השאלה האמיתית היא איזה כלי אתם ממליצים להתחיל? מכל הדגמים שבחרתי אלה הכי נראים. XR650 DR650 KLX650 חשבתי גם על קטום 620 אבל נראה פחות אמין מהאחרים(תקנו אותי אם אני טועה). אשמח לקבל רעיונות והמלצות לסופר מוטו הראשון שלי! תודה

MexMex

New member
אחלה בחלה

ורגע לפני שיקפוץ פה איזה תרנגול ויגיד לך שפה זה פורום שטח ולא סופרמוטו, תתעלם מהנ"ל. הLC4 לא פחות אמין מהאחרים. למען האמת, הוא הכלי הנכון ממש לשימושי סופרמוטו, עקב מנוע חזק (ושניתן לחזק אפילו עוד יותר) ושלדה מצוינת. הKLX סובל מאמינות נמוכה ורגישות יתר לחוסר שמן, ואילו הXR הוא בעל שלדת ספגטי, שללא חיזוקים מתאימים (ויקרים) פשוט תישבר לך אחרי שימוש אלים. ולמעלה יש קישור לפורום סופרמוטו, רק שתידע. M.

MexMex

New member
אופס...ככה זה שהראש תקוע

באיי ביי
M.

שחרלרט

New member
דרך אגב איבי

לאור הטייבלים שבנו לנו לטובה.אנחנו צריכים פרונטים נורמלים,יש משהוא?

שחרלרט

New member
מזלגות

שי שבר את שלו(סדק את הבקבוק)ושלי באורך של 140מ"מ רק מלראות את הטייבל הוא סוגר מהלך

MexMex

New member
איזה מזלג אתה צריך?

43 מ"מ יתאים? ראיתי לא מזמן במחיר לא רע בכלל (אם אני זוכר נכון, סביב ה200 דולר). 48 מ"מ רצים תמורת קצת יותר, משהו כמו 400-600 דולר. M.

שחרלרט

New member
לא ניראה לי שמשנה

אם יש אז עדיפות של סופרמוטו שהמהלף קצר יותר מהאנדורו,אבל עדיין לא קצר כמו שלי.המחירים שאמרת זה כולל משולשים?

MexMex

New member
לא כולל משולשים...

אבל אם תמצא לך מזלג 48 מ"מ, משולשים עליי מתנה (רק תביא אותם לא"י איכשהו). M.

שחרלרט

New member
../images/Emo13.gif עשינו עסק

רק הבעיה הנוספת שאני אצטרך להחילף גנט קידמי,שלי מתאים לציר 17מ"מ ובטח אני אצטרך להחליף בולם אחורי בשביל האיזון של המיתלים.ואללה כבר יותר פשוט להחליף אופנוע......אחח אם היה אפשר לקנות SMR בארץ

MexMex

New member
ראיתי כבר...

כאלו שהורידו מהלך במזלג, אבל נשארו עם האורך המקורי מאחורה (אני מניח שקפיץ ושסתומים שונים, אבל אורך מקורי). אני חושב שככה מגיע אפילו ה"אדי סיל רפליקה" ואולי אפילו הSMR (בודק מייד) M.

MexMex

New member
בSMR שניהם מקוצרים:

SMR2005 (אין לי מושג על 2006, אבל תשאל אותי עוד חודשיים
) מהלך מתלה קדמי - 285 מ"מ (300 בSX) מהלך מתלה אחורי - 310 מ"מ (335 בSX) M.

MexMex

New member
בהסקוורנה:

(SMR510 מול TC510) קדמי 250 מ"מ (300 מ"מ בTC) אחורי 290 מ"מ (320 מ"מ בTC) בקיצור, זכרתי לא נכון (מה שרק מוכיח את החתימה שלי) והמתלים מקוצרים ב2 הקצוות. M.

שחיק!? ,לך יש מזלג שהמהלך שלו ממילא

קצר יותר.OBVIOUSLY זה פחות טוב לקפיצות,מה עשית בלהתקין מזלג סופרמוטו אחר ? לדעתי,ויתקנו אותי המומחים פה,נסה להשיג מזלג דומה ל CRF או YZF ואולי להקשיח לו את המתלים שיתאימו לאופנועך השמנמן. לא עדיף ?

MexMex

New member
ממש לא...

מזלג זה לא סתם צינורות עם קצת הידראוליקה בפנים.. יש את האופסט, יש את הזווית (שניהם נקבעים ע"י המשלושים בכלל), יש את הקפיצים, את השסתומים, ואת החיבור לגלגל. הכי נכון לשחריקו זה לקנות מזלג סופרמוטו של ק.ט.מ. עם המשולשים המתאימים. אלו יתנו לו התאמה מושלמת ברגע הראשון, ללא אילתורים וללא נסיונות שווא שיעלו כסף מיותר. המזלגות האלו מתאימים מראש לLC4, לא חשוב אם זה דיוק או אם זה SC או EGS... אז למה לו כאב ראש מיותר? M.

45degrees

New member
אין בעיה עם מהלכים שונים מעט:

רוב אופנועי השטח מגיעים עם מהלכי מתלה שונים מקדימה ומאחורה. מה שצריך זה ששני הקצוות יעבדו באופן שמתאים אחד לשני, וככה מתקבל אופנוע עם התנהגות מאוזנת. זה מה שאני עשיתי - קיצרתי את המהלך הארוך מאוד מלפנים, והתאמתי את החלק האחורי לחלק הקידמי.

למעלה